| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pánbůh zaplať za CAP aneb Jak jsme rodili aktivně

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 96 [Dalších 66 >>]
14.2.2004 15:30:03
:o) Jenže tyhle reakce byly před časem smazány - prý z důvodu stěhování na jiný server :o)

S.
14.2.2004 15:18:31
pmaja-zdravi vsechny...ale u vy urcite vite,ze jsem to ja...hi...
dneska tam nekdo zneuzil meho jmena-nevim zda umyslne nebo nechtene...

renda
Zuzana
14.2.2004 14:27:14
třeba http://www.porodnice.com/default.asp?rubrika=1&clanek=8541
článek od anesteziologa s názvem "Při porodu nejde o komfort, ale o život":))
Zuzana
14.2.2004 14:03:21
Jo a těch ukázek z té knihy MUDr. Pařízka je tam víc, stačí se podívat do archívu článků a zalistovat si v něm. Ta kniha je prostě perla:))) A vůbec mnoho článků na tomto serveru. I holky takřka nealternativní tam častokrát rozzlobeně psaly, že to jsou zastaralé věci... no hlavně co se průběhu porodu týče, samozřejmě.
Zuzana
14.2.2004 13:58:48

Ahoj,

za pár let bude tahle kniha možná tak akorát k smíchu a jako kuriozita "jak to tenkrát chodilo", jako se dnes s mrazením v zádech usmíváme nad knihami se sedmdesátých let minulého století.
Vývoj jde rychle dopředu. Já když si dnes přečtu svou učebnici porodnictví z roku 1997, jsou to taky zastaralé teorie. (Ačkoliv ji napsal Prof., MUDr., CSc., který podle nich nejspíš pořád ještě pracuje).
Třeba:
"Jakmile prořezává hlavička, rozloží se porodnické lůžko a rodička je uložena do tzv. gynekologické polohy. Lékař, porodní asistentka a dětská sestra jsou mezitím připraveni pomoci při porodu. Všichni s operačními maskami, lékař je připraven jako k operaci... (popis průběhu druhé doby fyziologického porodu)
atd, atd. V tomhle stylu celá učebnice. Rodička je pacientka-operandka, potřebuje sterilní prostředí, sterilně oblečeného lékaře a sestřičku a sterilní dětskou sestru připravenou sterilně matce odebrat a sterilně ošetřit novorozence.
Průběh celého porodu (dlužno dodat, že fyziologického) je přesně krok za krokem popsán, žádné odchylky, žádný prostor pro pocity či nedejbože přání rodičky.

Na porodnici.com někdy zavítej. Každý den je tam nový článek, většinou jsou psány lékaři - žádný prostor pro alternativu... akorát dole v diskusi pod článkem.
*Aida*
14.2.2004 11:22:48
Ahoj Crystal,
zdravi Fairy z teze diskuze :o))). Holky az se tam zas objevi clanek podobneho razu, hlasim se do party :o). Ja se stejne porad nemuzu vyrovnat s tim, ze nekdo muze neco takoveho sesmolit, natoz uvazovat o tom ze to vyda! Nevim jestli je to k placi nebo k smichu?
Zuzana
14.2.2004 2:38:15
Ahoj Bubuli, zdraví Vivian z diskuse na porodnici.com:)) Pěkný zážitek, což?.) Napsala jsem ti mejlík, těším se na brzkou odpověď.
A na porodnici.com zase někdy uděláme vítr. Ony tam většinou, co se týče porodnictví, vycházejí články tohoto typu, od lékařů, jako je MUDr. pařízek... a taky tam pravidelně docházejí anonymové, jaké jsi tam potkala, kterým je nějaká diskuse naprosto ukradená, akorát jim dělá radost někoho rozčílit, urazit, naštvat... snad to jsou znudění puberťáci neno tak něco... nejlepší je ignorovat je.
14.2.2004 0:02:54
Ale fuj, Bubu, pak tě maj mít porodníci rádi ;o)

S.
Apolena.
13.2.2004 23:39:17
Moje favoritka je věta "Podle manifestací v poslední době někdy až nenávistný postoj aktivistek za tzv. přirozený porod vůči lékařům."
Apolena.
13.2.2004 23:36:48
Já už jsem tu registrovaná strašně dávno, ale tak nějak radši vystupuju pod svým občanským jménem.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 96 [Dalších 66 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.