| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pánbůh zaplať za CAP aneb Jak jsme rodili aktivně

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 96 [Dalších 26 >>]
Zuzana
10.2.2004 16:33:17
Jasně, knížka se čte jedním dechem, všem maminám budoucím i jsoucím ji můžu jedině vřele doporučit, u nás doma teda zabodovala:)
Monty, až bude Stáník-Honzík větší, napíšeš zase podobnou knihu o péči o bejby a o výchově? Jestli jo, tak zase nezapomeň na tchýně - věčné rádkyně v oblasti výchovy a odbornice na všechno:)))
4.2.2004 16:53:55
Přes Internet určitě, když si napíšeš do nakladatelství, oni ti jí pošlou na dobírku. E-mail zde.
Valkýra
4.2.2004 16:18:10
Monty,
dá se ta knížka sehnat přes internet? Měla bych moc zájem. Nejsem z Prahy. P.
4.2.2004 16:10:49
Crystal, dík, mám fakt radost, že se ti ta knížka líbila. :o) Právě proto jsem ji psala, tak jsem ráda, že splnila účel. :o)))
Zuzana
1.2.2004 23:39:39
Ač dosud nerodička (ale jistě jednou budoucí matka), téma porodnictví mě velmi zajímá a vyhledávám související informace.
Nedávno jsem v knihkupectví narazila na Montyinu knihu (podle článku jsem si jistá, že jde o její dílo, ačkoliv ji napsala pod svým občanským jménem). Nejsem žádný velký kritik, nevím, co se o knihách píše, ale pro mě byla jedním slovem skvělá. Přečetla jsem její knihu "Průvodce mateřstvím pro zlobivý holky" jedním dechem a když si nové knihy všiml můj partner, odtrhl se od ní až v pět ráno:)) Všem "zlobivým holkám", t.j. holkám, které obvykle nedělají to, co "se dělá" a mají svou hlavu i v otázkách těhotenství, porodu a péče o mimino, tuhle knihu vřele doporučuji! Jde o velmi zdařilé dílo, které velmi originálním a milým způsobem vybočuje z řady ostatních ("normálních") knih o těhotenství a mateřství. A i přitom vám čtení dá mnoho přínosných informací, možná mnohem víc, než klasické knihy pro nastávající rodiče.
Monty, tleskám!!
Emmina
31.1.2004 18:59:41
Ahoj Monty, je tomu prave rok,co se narodil nas Jonasek v Capu v andelskem podani Olinky Riedlove. I u nas probehlo vse strasne rychle, ve 3hod. v noci se dodelal prijem a v 6.30 bylo mimco venku. Na porod do vody nedam dopustit. Sprchu jsem ani nestihla, rovnou jsem hupsla do vany, nekolik minut na vsech ctyrech, pak obrovsky tlak a slo se rodit. Pri cteni tveho clanku jakobych znovu prozivala svuj porod, pocit, ze se mi ven dere vetrelec, obrovske paleni, Olinky vlidna slova...Jen po celou dobu jsem ani nejukla,pouze jsem hlasite prodychavala a zni to az perverzne, na dalsi kontrakci jsem se tesila. Vzdyt s kazdym stahem jsi bliz k tvemu vytouzenemu miminku! Hodne jsem se na ten okamzik psychicky pripravovala predem. Stale jsem si opakovala: pro neho je to daleko vetsi zatez, nemysli tedy na svou bolest. A fungovalo to. Cela akce mi pripadala tak prirozena a myslim, ze tomu napomahalo i hezke vybaveni rodici mistnosti. Clovek jako by nesel rodit do nemocnice, nybrz do IKEY.
Kamila, 4měsíční vodník
  • 
19.1.2003 20:26:10
Milá Aleno,nerada bych se Tě nějak dotkla, protože to, co píšeš, je bohužel velmi častý pohled na porod. Píšu bohužel. Protože podle mého názoru může být svým způsobem chápáno jako odvaha jet z Prahy rodit do Vrchlabí (což jsem absolvovala já a mám stejně krásný zážitek jako Monty - na druhou stranu jsem po celé těhotenství neměla žádné problémy, takže jsem věřila, že to dobře dopadne - a na druhou stranu jsem byla připravená i na alternativu, že bych nakonec musela rodit v Praze), ale připadá mi zbytečné považovat za odvahu absolvovat (byť první) porod v CAPu, tedy AKTIVNĚ. CAP přece neznamená, že nemají k dispozici vybavení pro případné komplikace. Každá porodnice se umí postavit k porodu z lékařského hlediska, když je to třeba. I ve Vrchlabí zvládnou císařský řez atd.!

Nemůžu si nevzpomenout na článek o "Ukradeném porodu", který jsem na rodině kdysi četla, a také na to, jak jsem byla na jakési kontrole u Apolináře a míjela jsem dvě doktorky (nebo to byly sestry?) a jedna říkala: "Ta Slovenka mi teda dala.", druhá na to:"Co, řvala?" "Jo, bylo to hrozný."

Čímž nechci říct, že u Apolináře je to špatné, pouze že závisí na lidech a u Apolináře je to "velkovýrobna miminek", takže je tam určitě hodně dobrých, ale i hodně nepříjemných lidí. Já jsem si u porodu taky s chutí zařvala, a taky ne kvůli bolesti, ale protože mi to dělalo dobře, a byla jsem moc ráda, že jsem se na předporodním kurzu dozvěděla, že jim to nebude vadit, ba naopak.

Co dodat závěrem? PROBOHA, MAMINKY, NEBOJTE SE, ŽE NEUMÍTE RODIT - UMÍTE, MATKA PŘÍRODA VÁS VYBAVILA, VĚŘTE SI A NESPOLÉHEJTE NA TO, ŽE TO ZA VÁS NĚKDO ZAŘÍDÍ (lékaři), MIMINKU TO NEPROSPÍVÁ! Naučte se říkat, co chcete a nenechte si svůj porod vzít!
Kamila, 4měsíční vodník
  • 
19.1.2003 20:26:07
Milá Aleno,nerada bych se Tě nějak dotkla, protože to, co píšeš, je bohužel velmi častý pohled na porod. Píšu bohužel. Protože podle mého názoru může být svým způsobem chápáno jako odvaha jet z Prahy rodit do Vrchlabí (což jsem absolvovala já a mám stejně krásný zážitek jako Monty - na druhou stranu jsem po celé těhotenství neměla žádné problémy, takže jsem věřila, že to dobře dopadne - a na druhou stranu jsem byla připravená i na alternativu, že bych nakonec musela rodit v Praze), ale připadá mi zbytečné považovat za odvahu absolvovat (byť první) porod v CAPu, tedy AKTIVNĚ. CAP přece neznamená, že nemají k dispozici vybavení pro případné komplikace. Každá porodnice se umí postavit k porodu z lékařského hlediska, když je to třeba. I ve Vrchlabí zvládnou císařský řez atd.!

Nemůžu si nevzpomenout na článek o "Ukradeném porodu", který jsem na rodině kdysi četla, a také na to, jak jsem byla na jakési kontrole u Apolináře a míjela jsem dvě doktorky (nebo to byly sestry?) a jedna říkala: "Ta Slovenka mi teda dala.", druhá na to:"Co, řvala?" "Jo, bylo to hrozný."

Čímž nechci říct, že u Apolináře je to špatné, pouze že závisí na lidech a u Apolináře je to "velkovýrobna miminek", takže je tam určitě hodně dobrých, ale i hodně nepříjemných lidí. Já jsem si u porodu taky s chutí zařvala, a taky ne kvůli bolesti, ale protože mi to dělalo dobře, a byla jsem moc ráda, že jsem se na předporodním kurzu dozvěděla, že jim to nebude vadit, ba naopak.

Co dodat závěrem? PROBOHA, MAMINKY, NEBOJTE SE, ŽE NEUMÍTE RODIT - UMÍTE, MATKA PŘÍRODA VÁS VYBAVILA, VĚŘTE SI A NESPOLÉHEJTE NA TO, ŽE TO ZA VÁS NĚKDO ZAŘÍDÍ (lékaři), MIMINKU TO NEPROSPÍVÁ! Naučte se říkat, co chcete a nenechte si svůj porod vzít!
Anna + Honzík
  • 
17.1.2003 20:23:56
Moc vám gratulujeme k narození takového krásného miminka.
Anna a Honzík, kteří se snažili na Bulovce před rokem
babicka
  • 
17.1.2003 20:18:59
Blahopreji vam k narozeni synka.Vedle zpusobu porodu je hrozne dulezite jak s vami personal nemocnice jedna.Vidite-li zajem,promluvi-li s vami,vysvetli co se bude dit, je snesitelny i ten lekarsky vedeny porod-mam tri deti. Preji vsem maminkam porod bez problemu a krasne a zdrave deti. Prave ted ocekavam narozeni 2 vnoucatek.Ahoj
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 96 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.