| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pánbůh zaplať za CAP aneb Jak jsme rodili aktivně

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 96 [Dalších 16 >>]
Davida
17.1.2003 18:41:58
Ahoj Monty,

gratulujeme k malému Stáníkovi, nad článkem mi tekly slzy.
Přeju hodně štěstíčka a pohody...:-))

Ahoj Davida se Sárinkou*
Martina, 4.mesiac brusko
  • 
16.1.2003 10:28:19
Aj vizity sa daju robit inteligentne a kultivovane a da sa aj opytat "pacosiek", ci by suhlasili s tym a tym... Zazila som aj taku (podla mna drsnu) klasiku na gynekologii a aj pomerne kultivovanu vizitu - je to vecou osobnej kultury lekarov a najma vedenia, ktore nariaduje a urcuje iste pracovne standardy na oddeleniach.
Ja osobne si dost casto lamem hlavu, preco skratka zdravotnici nevezmu ako fakt, ze ten-ktory konkretny pacient ma nejake osobne normy a nazory a neprisposobia sa mu (myslim bezne veci, ktore su v sulade so zakonom, etikou, ochranou zdravia atd.) - doteraz mam pred ocami tvare gynekologov, ktorym som povedala, ze sama od seba by som ku muzovi gynekologovi nesla a ani na "grupen" prehliadky, ked vacsinu pritomnych zdravotnikov nepoznam, netusim naco tam stoja a pozeraju... pre nich je to rutina a normalnost ("Ved su to lekari, aky stud?") a mne je vzdy mierne nevolno a blbo, ked si na to spomeniem :-(((
...A stacilo tak malo - spytat sa, vysvetlit, zachovat takt!
Jana z MT
  • 
16.1.2003 10:05:53
Nuz, moj nazor je, ze pokojne aj v porodnici na praxi, ale nie ocumovanim najintimnejsich miest zeny bez jej suhlasu.
Dr.T bez jeho žen :-)
  • 
15.1.2003 18:36:33
a kde se to ti medici mají naučit?i prim.Dr.Kavan byl před lety medik.Tohle prostě k fakultním nemocnicím patří...
Jana z MT
  • 
15.1.2003 10:40:21
Suhlasim. Ale obavam sa, ze v normalnej porodnici by sa nemalo stat, ze mamicku otravuje zastup doktorov a medikov na vizite (ved je to, aspon pre mna, nechutne), ani zastup upratovaciek, ani teplomer o siestej rano... v normalnej porodnici by nemali mamicku nechat napospas osudu, ked si nevie rady, ked je vycerpana, mali by jej ponuknut pomoc. A toto sa zatial vo vacsine "normalnych" = klasickych porodnic nedeje. Napriek tomu si myslim, ze tam, kde uz prehodnotili svoj pristup k porodu a hlavne k ucasti zeny na svojom porode, tak uz prehodnotili aj vizity, teplomery o siestej a upratovacku o pol siedmej rano...
15.1.2003 0:15:27
Milá MOnty,

děkuji za krásný článek,četla jsem ho několikrát a ještě určitě budu, doufám, že k tomu přemluvím i manžela.
Sleduji tvoje těhotenství již delší dobu, hlavně tvoje starosti na závěr.Takže moc gratuluji ke zdravému Stáníkovi.
Závidím všem, kteří mají tu odvahu rodit v CAPu, zvláště když jde o první porod. Chápu, že ta pohoda a volnost je k nezaplacení, ale já osobně jsem člověk, který dává přednost prověřeným doktorům a prověřené nemocnici před nejistotou. Zvláště ted, když se u mě začínají objevovat děložní stahy a naše miminko se asi narodí dříve, moje volba padla definitvně na Apolináře, kde se o nás postarají podle mého názoru nejlépe. Přesto mě moc straší hororová vyprávění o ostrých světlech a zlých sestrách v ostatních porodnicích.
Takže zároven mockrát děkuji dvěma dalším pisatelkám, které mě moc uklidnily, že ani porod v normální nemocnici nemusí být prostě hororem a může být krásným zážitkem.

Renca,Misa 2roky,4mesice
  • 
14.1.2003 21:58:47
Taky souhlasim,me Michal prozval vsechny noci,a vzali si ho pouze jednou od dvanacti do tri,aby stale nerusil ostatni.A pry abych neztratila mleko.Zlate doby,kdy si dite vzali na noc!
14.1.2003 15:45:48
Ahoj Moniko,

ja jsem rodila u Apolinare v zari 2001 a nic z toho, co jsi slysela, se tam nedelo. Muj porod byl velice rychly, zadne leky jsem nechtela a nikdo mi je ani nenabizel. Mimino jsem mela hned po par hodinach spanku u sebe cele ctyri dny, takze zadny inkubator se take nekonal. Otravne byly jen neustale vizity a samozrejme nejhorsi tam bylo jidlo. Jinak jsem byla spokojena.

Preji hezky den
Karolina
Martina
  • 
14.1.2003 13:01:11
Ale pak se objevuje druhý extrém, že novopečené mamince po porodu nechají dítě a za celý den za ní kromě uklizeček a několika vizit skoro nikdo nepřijde, aby jí pomohl a poradil. O tom, že se po porodu (zvláště, rodíme-li v noci) potřebujeme hlavně vyspat a zotavit, šetřit se(a ne nosit, chovat a zvedat 4kilové dítě celou noc se zašitou hrází, která praská). Např. já se neměla kdy ani najíst, dojít si na WC, protože mě dítě stále potřebovalo a řvalo. A když konečně usnulo (ráno a dopoledne), nemohla jsem zase spát pro různé vizity. Takže teď bych vítala, pokud by si sestřičky alespoň první dny po porodu dítě brali k sobě. K čemu je miminu nevyspala, vyčerpaná máma, která ztrácí mlíko a nemůže chodit, sedět a nic zvedat, protože jí rána po šití praská a hnisá. V porodnici, kde mě dželi pět dní, jsem naspala dohromady asi 8 hodin.
Jana, dva synové
  • 
14.1.2003 11:06:07
Porodnice, které neumožňují přístup k rodící ženě jako je v Capu nebo ve Vrchlabí nejsou normální.Copak je normální rodit jen vleže s přivázanýma nohama, odnášet děti od matek......Ještě nedávno se nosily děti všem matkám(našim maminkám) na kojení každé tři hodiny. Výsledek byl, že jen velmi malé procento žen kojilo své děti a po příchodu domů byli bezradné. To se dělalo také v "normální" porodnici.Matka by si přece měla zvykat na své dítě hned po jeho narození.Mám dojem, že v běžné české porodnici pracují spíše nenormální lidé, kteří dělají často chybná rozhodnutí. Říká se tomu skupinová hloupost(groupthink-skupinová stupidita obvykle vysoce inteligentních lidí).
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 96 [Dalších 16 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.