| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pánbůh zaplať za CAP aneb Jak jsme rodili aktivně

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 96 [Dalších 6 >>]
Monika, dve deti + cekatko
  • 
14.1.2003 8:48:18
Ahoj Bublino, ja gratuluji vsem, kdo si domu prinesli zdrave miminko, at uz odkudkoliv. Ja jsem obe deti porodila v prazskem CAPu a take jsem byla spokojena. Verim vsak, ze i ten tolik normalnim porodnicim vycitany osobni pristup k maminkam se za par poslednich let zmenil. jenom jsem se chetla zeptat, mam o Motole a Apolinari zpravy, ze tam miminko (pote kojici pul az dvouhodince) davaji automaticky do inkubatoru tzv. prohrat a ze pomerne vyrazne rodicky medikuji, muzes mi to nejak potvrdit nebo vyvratit? Me by to vazne dost zajimalo, protoze buhvi jak to s CAPem bude v lete :-))
Dekuji Monika
13.1.2003 19:19:47
me nejvetsi gratulace...zvladli jste to vsichni krasne jak se zda :o)))
At jde vse i v budoucnu tak hladce...hodne stesti!
Uzivej kazdy den s timhle krasnym uzlickem radosti... Madla
Bublina, holčička 5 měsíců
  • 
13.1.2003 15:43:03
Ahoj Jano,

chtěla bych se k tobě připojit - věřím, že v CAPu je porod intimní a "rodinný", ale já jsem rodila v klasické porodnici (v Motole) a bylo to naprosto super. Celý porod vedla porodní asistentka (lékař se dostavil až na moment M), měli jsme s manželem k dispozici pokoj s míčem, žebřinami a sprchou. Na sále bylo přítmí po celou dobu druhé doby porodní a personál byl neskutečně milý - nikdo mi nic nenakazoval (kromě příkazu "netlačte", což je asi normální), jenom mě chválili :))).

Tatínek si po porodu vzal malou, šel s personálem mimíska zvážit a změřit a za pár minut mi ji přinesl zpátky se zprávou o modelkovských mírách. Pak mi ji položili na břicho a nechali nás s manželem, abychom si ji chvilku "užili".

Sice jsem prošla oholením (už sama doma) i klistýrem (žádná hrůza) a nástřihem (malá byla nedonošená, takže kvůli hlavičce), ale seděla a chodila jsem hned normálně. Rodit znovu bych šla klidně druhý den.

Porod v Motole byl úplně super, včetně personálu na sále i na šestinedělí. Příšte jdu zase tam!

Takže holky, které se chystáte rodit "klasicky", žádné strachy - pokud se těšíte, je porod báječný zážitek.

Ahojky, Bublina
Martina, Honzík 3 roky
  • 
13.1.2003 14:35:23
Moc mě rozesmála pasáž o tom, že manžel litoval, že nemá něco ke čtení...
My rodili na Silvestra 2000, takže moje drahá polovice měla alespoň ty chlebíčky, které jsem stihla ještě udělat, a mohla se dívat na půlnoční ohňostroj (pravda - pouze z okna). Ke čtení měl (údajně k předčítání :-) )Medvídka Pú, ale mě to moc nezajímalo, tak si chvílemi četl.
Ale aby to nevypadalo jako očerňování manžela tak musím říct, že tam jsem se do něj asi doopravdy zamilovala (nebo jestli za to mohly ty hormony :-)))
ecilA
13.1.2003 14:25:20
Moje kolegyne rodila v CAPu na Bulovce 20.2.2000 byla neskutecne spokojena.Vse se odbylo jen s porodni asistentkou a nakonec prisel pan doktor a provedl siti....Ale myslim si take, ze jde hlavne o ten personal nikoliv o prostredi... Monty moc gratuluji ke krasnemu chlapeckovi. Moc jsem Ti drzela palce viz Tvuj clanek geneticke testy.. Ja jsem sice nemela takovy problem, ale muj pan doktor vsechno kometoval slovy vysledky jsou umerne k veku, take mi porad zdurazdnoval, ze uz jsem ,, stara matka" pritom mi bylo 30 a pul kdyz se dcerka narodila. Preji hodne stesti moc si to uzivej ono to tak strasne leti...
marta, dcera 30mes
  • 
13.1.2003 14:18:45
CAP je urcite skvele zarizeni. Ja rodila v kl. nemocnici. Byla jsem ve sprse s micem na porodnim stole, vse slo bez komplikaci a bylo za 90 min po vsem. Sice jsem byla tzv. nastrizena, ale je to pry lepsi nez roztrzena. Tak nevim. Jinak personal byl celkem v pohode, hlavne pani porodni asistenka. At uz se rozhodnete pro porod kdekoli, tak at vse dopada podle vasich predstav.
Jana, dva kluci
  • 
13.1.2003 14:16:29
Ahoj Monty,
moc Ti blahopřeju ke zdravému děťátku i k jedinečnému životnímu zážitku. Nicméně musím říct, že Tvá hororová představa porodu v klasické porodnici mě docela pobavila. Chápu, že se Ti tam moc nechtělo, když si to představuješ takhle. Já jsem rodila za poslední tři roky dvakrát u Apolináře. Nesetkala jsem se tam ani s ostrými světly, už vůbec ne s křikem nebo nějakou direktivou. Lidé kolem byli fakt neskutečně hodní (porodní asistentky zejména). Hýbat jsem se mohla jak jsem chtěla kdy jsem chtěla (kromě krátkých okamžiků vyšetření), míč na hopsání jsem měla hned vedle postele (mě pomáhal hrozně moc) a jediný okamžik, který se mnou nesmě manžel být byl, když mi anesteziolog píchal do zad trubičku na epidurál (nejsem žádná superžena hrdinka a rodila jsem pokaždé "drobečky" 4,25 kg). Taky mě rozhodně nikdo nikam nepřivazoval.
Věřím, že v CAPu je určitě asi intimnější a příjemnější prostředí, ale ruku na srdce: Když jde "do tuhýho", tak je to člověku stejně úplně jedno, jak to kolem vypadá. Důležité je, kdo je kolem a jak se ke mně chová.
Podstatnou výhodu Apolináře vidím hlavně v tom, že kdyby se začalo dít něco špatně, tak tam je člověk zřejmě v nejlepších (myslím tím nejodbornějších rukách - soustřeďují se tam všechny potenciálně průšvihové porody).
Čímž Ti nechci hanit CAP, já osobně bych se tam bála, ale to je věc osobní volby každého. Jenom mi přišlo, že jsi asi trochu vyděsila holky, které jdou rodit do "normálních" porodnic. A protože mám na Apolináře ty nejlepší vzpomínky, chtěla jsem se ho zastat.

Jana
13.1.2003 14:14:00
Milá Monty s rodinkou, ze srdce Ti gratuluji k nádhernému porodu s ještě nádhernějším koncem, Tvým zdravým chlapečkem. Sledovala jsem tady Tvůj životní příběh a moc Ti fandila, aby vše dobře dopadlo. Jak vidím, příroda byla konečně spravedlivá:-))). Přeji vám všem hlavně pevné zdraví a spoustu nádherných, společně prožitých dnů!!! Ivana.
13.1.2003 14:00:51
Ahojky Monty,taky patrim k tem,ktere sledovaly tvůj konec tehotenství.A jsem rada,ze vse dobre dopadlo.Stanik je fakt pekné miminko.Co se tyce tveho clanku,tak je to hezky napsane.Mela jsi fajn porod,taky bych si takovy prala,ale bohuzel bydlim na druhem konci republiky a "musim" rodit v normalni porodnici:-(

Preji Vam zdravicko,stesticko a hodne lasky.

Mej se Daniela
Renda a Jonas 14m...
  • 
13.1.2003 13:46:26
Mila Monty,

cetla jsem Tvuj clanek a musim napsat,ze je nadherny...GRATULUJI TI!!!!!!)))videla jsem take fotky a nemam co dodat...preji Ti tedy ,aby jsi si uzivala tve materstvi v pohode a lasce...
...ja rodila doma a tento den zustane pro me ,take dnem nezapomenutelnym a nejkranejsim...

jeste jednou vse nej Renda
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 96 [Dalších 6 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.