| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod 3x jinak

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 68 [Dalších 28 >>]
23.8.2006 10:59:57
Teda musím říct, že mě ten článek dostal, ani jsem ho nemohla dočít. Není to trochu přehnané? Všechny ty řeči o tom jak je císařský porod příšerný. Já bych spíš řekla, co je to za příšernou hysterku?
Marie
  • 
31.7.2006 9:40:02
Jsem na začátku 7. měsíce a tak mě logicky zajímá, co mě čeká a nemine. Musím říct, že mě moc pobavil porod č.3. Je to opravdu pěkně napsané. Musela jsem se smát nahlas ač tu sedím sama a smíchy mi slzely oči. Gratuluji k takovému výkonu a přeji hodně štěstí a zdraví...
Marie
Ivana
  • 
21.7.2006 13:31:54
Ahojky,zaujal mě Tvůj příspěvek.Jsem totiž paraplegička a v budoucnu bych chtěla mít děti.Už dlouho hledám nějaké články na internetu na tohle téma ale zatím beznadějně.Protože by mě zajímalo jestli bych jako paraplegička vůbec děti mohla mít.Jestli že ano tak by mě zajímalo jak probíhá takové těhotenství a samotný porod.Byla bych ráda kdyby se mi k tomu někdo vyjádřil.Děkuji za odpovědi=o)
Irena B.+2 kluci
  • 
28.6.2006 7:50:59
Holky, nevím jak je to teď, já rodila naposled v roce 1989, ale tenkrát bohužel platil na doktory i sestřičky vysokoškolský titul. A pokud to bylo něco s Dr., o to líp. Bylo nás na pokoji 10, děti nosili jen ke kojení, ale při vizitě lékař zamířil rovnou ke mně, i když jsem ležela až u okna.
A ptal se jestli to byla dřina a jak se mi daří. Samozřejmě jsem při porodu měla co jsem v rámci možností chtěla.
*Aida*
4.6.2006 0:36:10
Tak ja nevim, dve deti uz jsem v tom desnem Britskem zdravotnictvi porodila (jedno doma) a ted se opet chystam na porod doma tady, do Ceska by me nedostali ani parem koni. Asi si to kazdy predstavuje jinak.
Pokud mas Evo zajem, napis mi na mail. Na porodne mas narok i pokud porodis mimo CR.
pro Evu
  • 
3.6.2006 2:47:00
Evo, až zjistíš jak nevalné úrovně je zdravotnictví v Británii a jak se tam nestarají o těhule, ještě rychle přišupajdíš porodit sem. Poptej se klidně na diskusích k tomuto určených, je dost maminek, co žijí tam, ale odrodily zde právě kvůli zdravotní péči.
  • 
2.6.2006 23:35:03
Ahoj všichni,
předem chci říci, že žabo píšeš moc pěkně a že jsem četla tvůj článek jedním dechem.Jsem teď poprvé v 5 týdnu a čtu všechno možné, abych na to byla připravená. Z tvého článku jsem nabila přesvědčení, že naše zdravotnictví stojí za starou belu už jen ten přístup těch lidí k tobě asi si měla štěstí u druhého porodu. Ten první horor. Přemýšlím, že bych porodila v zahraničí, ale musím to prvně zjistit jak to chodí. Přítel je ze Skotska tak proto. Jinak nevíte jak je to s porodným když jste češka a rodíte v cizině? To je jen tak mimo kdyby někdo věděl. Jinak je moc fajn, že jsem lidé jako ty píší dodáváto sílu a informace těm méně zkušeným. Takže hodně zdaru všem a díky, že tu jste ...
Ahoj Eva
Katka, 2 děti a 13.t.
  • 
27.4.2006 12:28:41
Já jsem při čtení článku taky dojetím posmrkávala, mám vždycky radost ze šťastných začátků a mnohem víc teď, kdy pracují hormony. Nemyslím, že bych se zachovala stejně, ale těžko řešit za druhého. Za sebe jen musím říct, že jsem vděčná za přístup lékařů porodníků i sester a rozhodně bych třeba nerodila doma. Můj manžel i já jsme asistovali při narození mého prvního syna, který se škrtil pupeční šňůrou a díky monitoru si toho porodník všiml. Díky němu jsme dost pravděpodobně jako celá rodina nemuseli být dotčeni poškozením mozku či úmrtím dítěte. Lékař i dvě sestry mi pomáhali tlačením na břicho, aby byl Jakub ve zdraví venku. Průběh porodu byl naprosto normální...
Také bych uvítala lidštější přístup k maminkám, to vše bohužel souvisí s situací ve zdravotnictví a jedná se o systémovou chybu(vidím to i z druhé strany, protože mám v rodině i mezi kamarády doktory). Musím se omluvit, že nebudu sledovat další diskuzi, protože jsem teď dost citlivá a už dvakrát se mě nepříjemně dotkly překvapivě agresivní reakce některých dopisovatelek v jiných diskuzích. Tak snad někdy v prosinci po šestinedělí :-)
Bára
  • 
22.3.2006 10:59:36
Vazena pani,
predem gratuluji ke trem zdravym detem!
Pri cteni Vaseho prispevku jsem se vlastne ponekud bavila, asi jako pri sledovani nejake cerne komedie. Sama sice zatim zadne zkusenosti s porodem nemam, ale co vim ,jiz ted jiste je, ze az nastane ten ocekavany okamzik, budu se vic nez jindy snazit byt co nejvice zodpovedna, predevsim v ramci ochrany ditete. Take bych jiste rada zabranila pouziti klesti a jim pobobnym metodam, ale Vas celkovy pristup k porodu mi pripomina, co jsem cetla o porodech v hluboke historii, a to jiste nemam na mysli 20. stoleti.Vy a Vase deti jste mely vice nez stesti, zvlaste pak v pripadech druheho syna a take dcery. Bohuzel, dnes matek jako jste Vy, tedy " modernich " a k navratu k prirode inklinujich, naprosto nezodpovednych, stale pribyva.Byla-li bych ja Vas porodnik, zadala bych od Vas tez podpis, a to pod Vasim vlastnim prohlasenim, ze lekar, ci porodni asistentka nenesou zadnou odpovednost za zdravi Vase ani Vasich deti.Ocni vada je, at chcete nebo ne, indikaci k SC, je to pro Vase dobro, oci asi pri vychove tri deti budete potrebovat. A nezlobte se na me, ale v pravidelnych kontrakcich v takovych intervalech, natoz kdyz ustanou, Vas opravdu nenapadlo jet do porodnice, a u Vas neexistuje rychla zachranna sluzba? Az Vase dcera dospeje do veku, kdy by se same mela stat matkou, treby, nepredavejte ji, úprosim, zadne Sve zkusenosti, ale doporucte ji radeji odbornou literaturu, ci odborne vedene kurzy.
Hodne stesti!
Zuzka Anderlová
  • 
9.2.2006 21:53:52
Ač tady vidím samé pozitivní reakce,mě docela dělalo problém celý článek dočíst.Jednak neuvěřitelně rozvláčný až místy nudný a hlavně si myslím,že to pisatelka všechno moc zveličuje a prožívá,i když-všechny popsané události jí věřím-co se týče očí,chování personálu....atd.Nicméně i tak si myslím,že je opravdu přecitlivělá a zbytečně vše dramatizuje.Ono se lehce říká,co by kdyby...ale po boji je každý generál a zaplaťpámbu že tady přece jenom ty doktory a sestry máme...oni totiž přece jenom-na rozdíl od nás-už těch dětí odrodily DALEKO VÍC....takže jejich zkušenosti s našima jsou jistě-i co se týče komplikací nesrovnatelné.A jistě si nikdo z nich nepřeje něco zanedbat,to by si taky mohli jít sednout.Na druhou stranu jsou to taky "jenom"lidi-a ne bozi a i oni mají právo na různé lidské charakterové vlastnosti,neřesti,či nálady.Přesto věřím,že když jde do tuhého...ještě že tu jsou.Hlavní je,že má pisatelka 3 zdravé děti a hlavně,že všechno dobře dopadlo,i když zážitky z porodu jsou víceméně mrzuté..nebo to tak alespoň vyznívá a chápu,že je to prostě nepříjemný zážitek.
To je můj názor a-přestože je zřejmě ojedinělý,neboť tady vidím samá pozitiva,věřím,že i pro něj je zde místo.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 68 [Dalších 28 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.