| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod 3x jinak

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 68 [Dalších 18 >>]
Leli, 2 x porod
  • 
14.6.2005 19:49:26
Naopak si myslím, že popis porodů Žaby je hodně realistický. Konečně jsem se dočetla o někom kdo to má podobně. Myslím si, že nerespektováním dosavadního průběhu porodu lékaři dochází k mnoha různým komplikacím.
Pippilotta
5.6.2005 18:20:30
Cely clanek vyznel velmi negativne, myslim ze autorka nikdy nebude s nicim spokojena,protoze i na tech nejpozitivnejsich udalostech vzdy nasla neco spatneho.

Porod mne sice teprve ceka, ale vubec si ho neidealizuji. Myslim ze kdyz drzite v ruce vase dite da se na vse neprijemne zapomenout.
1.4.2005 21:44:39
To snad, Jano, ani nemuzes myslet vazne!!
Zabe dekuju za prekrasny clanek, ktery muze dodat sebevedomi ostatnim maminkam. Ta prukopnicka prace je tolik potrebna. Nelze preci vecne delat z maminek cisla, ktere se proste nejakym zpusobem musi do tech statistik "narvat".
Podobne to bylo s ubyvanim ozonu. Pozorovatele na Zemi tvrdili, ze je ho stale mene, ale nejpresnejsi pristroje na satelitech nic nezaznamenaly. V programu mely totiz zakodovano vyrazovat udaje, ktere byly daleko od prumeru. Ze tech "divnych" udaju bylo postupne pomalu vic, nez tech normalnich a vhodnych se zjistilo az prave diky tem pozorovatelum na Zemi...
Jana Udivená
  • 
24.3.2005 13:52:02
Dobrý den,
po pečlivém přečtení tohoto příspěvku POROD 3X JINAK pochybuji o duševním zdraví autorky. Vzhledem k hojnému počtu zdravotních problémů, kterými autorka disponuje, by měla děkovat všem ošetřujícím lékařům za to, že vůbec mohla přivést na svět děti. Z jejího článku čpí hodně kritiky a chytračení o tom, "co by kdyby". Netrvdím, že lékaři jsou vždy absolutně neomylní, ochotní a vstřícní, ale přístup autorky k samotnému průběhu porodu patří spíše do středověku. Takových maminek raději co nejméně!!!! J.
24.10.2004 22:55:10
Milá Žabo, nevím, jestli ještě čteš reakce na tvůj článek a velice ti za něj děkuji. Moc mě potěšilo, žes i navzdory svému zraku v pořádku porodila tak velké dítě, jaky byl Alan. Já mám na obou očích deset dioptrií a taky jsem si prodělala před prvním porodem různá vyšetření. Naštěstí to poslední na očním v Bohunicích dopadlo dobře a mohla jsem rodit normálně. A taky jsem v pohodě porodila, jak by ne, když Andulka se svými 2700 g byla venku za deset minut. Teď čekám druhé a zatím mě nikdo na oční nežene. Přesto jsem tě chtěla poprosit, jestli bys mi nemohla prozradit jméno onoho odborníka na sítnici na Obilňáku. I proto, že mi ještě před prvním porodem má očařka z dětství doporučila císařský řez kvůli změnám na sítnici, i proto, že bych ráda měla později i třetí dítě a dioptrií mám rok od roku víc, tak abych třeba i pak věděla, na koho se obrátit.
Díky
Daniela
21.5.2004 20:23:26
neplaš se a zajdi na "strach z porodu", tam jsme před časem vedly diskusi o zbytečném stresování prvorodiček. "zaručené informace" od kamarádek i jakékoli nevědecké články zkus brát trochu s rezervou, jako že pracují s emocemi a subjektivními dojmy
Lucie+ plůdě 23t.
  • 
21.5.2004 19:23:46
Maminy, vy mě strašně děsíte! Už tak si prožívám trauma, paniku a fóbii z porodu (můj první ve skoro 33letech), v noci se mi zdají hrůzostrašné sny a.... přečtu si článek a komentáře.... picla bych se :-((. Ach joooo. Snad to nějak dopadne. Má to být až koncem září.
  • 
24.2.2003 10:32:01
Tiez sa chcem podakovat za skvely clanok. Odlozila som si ho do FAVORITES. :-)) Prvy porod sa takisto velmi podoba mojmu. Som neskutocne prekvapena, ze nie som sama, co mam podobne pocity po sekcii. Zaba, nemozem Ti obcas napisat?
8.2.2003 22:35:27
Ó jé, to mě moc mrzí, tohle jsem teda způsobit nechtěla! Když jsem to prožívala, nepřipadalo mně to samozřejmě nijak veselý, ale netrápila jsem se, a když jsem to pak sepsala, přišlo mně to jako docela dobrá "historka starého zbrojnoše". Probudit v někom strach jsem neměla v úmyslu a mrzí mě to - můžu to nějak napravit?

Žaba
5.2.2003 19:00:35
Martino,

a v učebnici psychologie jsem se dokonce dočetla, že dřív se myslelo, že plod-novorozeně je pasivní obětí kontrakcí, že stahy ho prostě unáší ven. Teď zas psychologové upozorňují na pohyby novorozeňat (pokud mají volnost, tak se v poloze na zádech sunou za hlavičkou), které spíš nasvědčují tomu, že se při porodu miminko samo aktivně snaží dostat ven :o) Tedy že v ideálním případě dochází ke spolupráci hormony (kontrakce) + matka (tlačení) + miminko (aktivní pohyb ven)...

Jenom by mě zajímalo, jak je to polohy koncem pánevním - to se ty miminka chtějí sunout za hlavičkou ven krkem? :o)))

S.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 68 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.