| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod 3x jinak

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 68 [Dalších 8 >>]
Marcela
  • 
5.2.2003 17:49:36
K rození opravdu v nejideálnějším případě stačí i samotné kontrakce. Dnes i některé paraplegičky (ochrnuté od pasu dolů) mohou rodit přirozenou cestou a ne Císařem. A ty samozřejmě nemohou kontrakcím pomáhat ještě tlačením a taky to jde. Ne vždy, chce to zkušeného porodníka, který to umí odhadnout.
Martina+19.tyz.brusko
  • 
5.2.2003 12:28:17
Jani,
Zaba pisala, ze "netlacit bolo cim dalej, tym tazsie".
Predstav si, ze Ti velmi, ale velmi treba na velku, snazis sa vydrzat, netlacit.. noo, ak by si to prepiskla, tak sa asi skratka... :-)))
To som ale mudra, coo? ;-)
Aj samotne kontrakcie posuvaju dietatko (ak je uz branka zasla a je kam) - mamicka im moze tlacenim pomoct a najma tym vyhovie svojmu nutkaniu tlacit - priroda to asi zariadila tak, ze matka pomaha tlacenim kontrakciam dostat dieta von, aby vypudzovanie netrvalo dlho.
Zdravi Martina z MT a maternity ;-)
  • 
3.2.2003 9:54:22
Zaujimalo by ma, ako je to s tym tlacenim pri porode. Zaba netlacila a aj tak sa hlavicka ukazala... je teda naozaj nevyhnutne tlacit (a este k tomu na povel)? Ako to s tlacenim vlastne je? Budem rada, ak mi na toto odpovie niektory z tu pritomnych diskutujucich porodnikov... Dik!!
31.1.2003 20:04:04
No jo, zdá, jenže asi nemám chuť a sílu s tím něco dělat. Obdivuju všechny maminky, které si dokážou na porodním sále něco vybojovat (a vlastně tím bojují i za nás ostatní, takže nejen obdiv, ale i dík) - mně se fakt zoufale nechtělo se s nima hádat, chtěla jsem si prostě rodit a nic víc. Takže taková "drobnost", jako jestli věří tomu, jak rodím... Ale vadí mně to, protože to na mě dělá dojem, že já pro ně nejsu člověk, kterej funguje nějakým originálním (netvrdím, že zrovna nejlepším, ale dostatečně dobrým) způsobem, ale jenom položka, kterou je třeba "zpracovat". Pak mají dvě možnosti - protože, jak známo, takhle se prostě nerodí (každej ví, že kontrakce musejí být pravidelné, musejí se zesilovat, musejí se zkracovat intervaly mezi nimi, a taky každej ví, jak dlouho to má správně trvat), tak buď musejí opravit mě (něco mně píchnout, někde mě naříznout...) nebo aspoň ty údaje. Tak to ať jsou to radši ty písmenka než já.
Ale smutný to teda fakt je :-(. A taky je mně smutno z toho, že já sama to nevidím optimističtěji.

Žaba
31.1.2003 9:34:32
Ale je to smutný, Žabo, nezdá se ti?
Jitka, Anna 16 mesicu
  • 
30.1.2003 23:25:55
Absolvovala jsem porod velmi podobný tvému druhému. Neodradilo mě to od přání mít ještě jedno dítko, ale když jsem to tak teď četla černé na bílém, mám najednou strach.
30.1.2003 21:56:30
Perdito, ak ta to upokoji, tak tu su moje kontrakcie pri prvom a zatial jedinom porode :-):
- rozbeh take 2 hodiny, to som si este nemerala cas(od cca 17:30)
- potom kontrakcia kazde 3-4 min, dlzka 30-40sekund
- medzi 24:00-2:30 navsteva porodnice, cesta spat domov
- 3:00 uvolnenie vo vani, kontrakcie trolilinku slabnu, prerusovany spanok do cca 4:30-5:00 rano
- pokracovanie v starom rezime do cca 15:30 (nechcelo sa nam znovu spat z porodnice domov, stav kontroloval manzel - myslim sirku otvorenia), odchod do porodnice
- 16:00 v porodnici, otvorenie na 6cm
- o 18:26 narodenie dcery

Takze v sucte nieco malo nad 24hod.
Anna, dve dcery a brisko 32 tyden
  • 
30.1.2003 21:46:24
mila zabo,
dik za krasny clanek, si uplna spisovatelka. Ja taky mela kazdy porod jiny a spopustu zazitku, tak s napetim ocekavam jaky bude ten treti...
Anic
30.1.2003 19:52:50
Ahoj Perdito,
Ty seš taky z Brna? Máme tady ty porodnice prý jedny z nejlepších... Ale s tím, jak mně nevěřili, to bylo podruhý (nebo potřetí, nevím, jak to brát, prostě teď) zase tak podobně - "Od kdy máte kontrakce?" "Od půl třetí v noci (o tom dni před tím jsem jim ani neříkala)" "No, ale já myslím ty silné." "Od půl třetí v noci." "Ale od kdy byly pravidelné?" "Nebyly pravidelné." "A kdy se začaly zrychlovat?" "O půl třetí v noci." "No, tak já tam napíšu v pět, aby to nevypadalo..." Takže klid, něco jim řekni, oni tam něco napíšou a všichni budou spokojení :-).

Ahoj

Žaba
30.1.2003 19:18:07
Je neuvěřitelný, že někdo popisuje dlouhý porod s nepravidelnými kontrakcemi jako svou vlastní zkušenost. Už jsem získala úplný tik, když se mám někoho na něco porodnického zeptat (čekám druhé dítě a tak mě to začíná opět zajímat).
„Porod nepravidelnými kontrakcemi?!? Nesmysl, tak to být nemohlo!“ „33 hodin?!? Milá paní, vy vůbec nevíte, jak porod vypadá.“ Tak nějak to vždycky dopadne. Nevím, jestli si mám raději vymýšlet a nějaké ty hodiny ubrat, nebo mám pořád poslouchat tyto závěry. Mimochodem jeden z nich byl i od porodní asistentky tady na Rodině. Sice jsem svou bohunickou kartu neviděla, ale docela bych se vsadila, že mnou udané informace o začátku silných kontrakcí upravili, protože jsem určitě nevěděla, co říkám. Takže až tam půjdu zase za pár měsíců rodit, raději o předchozí zkušenosti ani nic říkat nebudu.
Opravdu jsem to četla jedním dechem a ulevilo se mi, že nejsem praštěná, že se mi to všechno jen nezdálo.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 68 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.