| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminky dvojčat potřebují pomoc!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 26 [Dalších 6 >>]
Tomáš,dvojčata 2 roky.
  • 
10.2.2003 13:32:42
To je taky dost krušný,umím si to představit,ale zase dostane více na sociálních přídavkách.Je taky síla,že přídavky na celý rok ,berou jako podklad pomalu platy dva roky dozadu,když oba pracovali,to je nehorázný...A taky se vám stalo,že o všechny přídavky,byť směšně nízké,přijdete kvůli pár korunám na výplatce navíc?To známý takový problém nemá,podniká a i když mu před domem stojí dvě auta,oficiálně vydělává 5 tisíc a tudíž má nárok na slušnou sociálku.-- ne,dost toho stojí za prd,ale pokud máme zdravé a alespoň trochu šťastné děti,tak to vydá za všechny přídavky a peníze.
Tomáš,dvojčata 2 roky.
  • 
10.2.2003 13:21:42
Odborníci i statistici dokazují,že náročnější je přece jen mít dvojčata.Například i po stránce finanční,když jsou děti,byť jen o trochu od sebe,tak řadu věcí po sobě dědí,oblečení atd.Nebo ten starší už nepotřebuje pleny,což jsou ve dvojnásobném balení také nemalé výdaje.Souhlasím s pisatelkami,že stát se stará o feťáky,úmyslné nezaměstnané a podnikatele fingující malý příjem,také například kuřákům je poskytována bezplatná péče,ačkoliv si za mnohé nemoce vyvolané kouřením mohou sami.Jak jsem uvedl,je smutné,že mateřská dávka je nejnižší z Evropy právě u nás,věčně ufňukaní a nespokojení důchodci se zas tak špatně nemají,k tomu samé slevy,na dopravu,vstupné...
Stát u nás používá se mi zdá spíše regulační čínskou politiku k zastavení porodnosti,nebo už nevím.Jednou to někoho bude mrzet.A kdo nám bude jednou přispívat na důchod,to nevím...VždyŤ 4 zaměstnanci živí 1 důchodce...
9.2.2003 14:03:24
No tohle je vážně strašný. Někdy opravdu ty ženský obdivuju. To proti tomuhle, mám doma absolutní klid. Taky jsem toho názoru,ž e je lepší mít
dvojčata, než rychle po sobě narozené děti. Naše dítka chodí alespoń stejně spát, stejně jí, hlavně jí stejné věci, mají stejné nároky. Mít doma takhle po sobě narozené děti, nebo dvojčata a brzy po tom dítě,tak mě odvážejí do blázince velice brzo. Pravda je opravdu to, že ženská vydrží víc než člověk, jak se říká.... Všem maminkám vícerčat a více dětí přeji pevné nervy.

8.2.2003 22:12:17
Ta dvouapůlletá stávkuje. Celý den křičí, nenechá mě ani 5 sekund v klidu kojit - buď do té malé žďuchá a tahá ji, nebo cloumá se mnou, a při tom vyluzuje tak příšerné zvuky, že se lekám i já, natož ta malá. Té jsou teď tři měsíce a naprostý nedostatek spánku přes den vyřešila po svém - přestala se v noci úplně budit. Napráskne se ve 20:30 večer (až ta první usne, to pak kojíme snad hodinu) a spí do 6 hod. rána (kéž by to tak vydrželo). Na což ale okamžitě zaregovala ta starší, nechce večer chodit spát, a když tak jedině s křikem nebo totálně zničená - a navíc ráno začala vstávat v 5:30, asi aby si mě pro jistotu stihla zarezervovat jako první. Má už takový repertoár triků, jak upoutat pozornost, že nezkušený ihned naletí, a její pokusy vlastně navazují v přímém sledu jeden za druhým celý den - od předstírání, že ji něco bolí, že někde uvízla, že nemůže kousat, že s něčím nemůže pohnout, atd. až po přímé vytváření krizových situací (přiskřípnutý prst ve dveřích, "kakání" přímo uprostřed pohovky, atd.), kdy prostě NEJDE nic jiného dělat, než položit tu malou a jít ŘEŠIT (vše samozřejmě za jejího nepříčetného křiku). Takhle se spolu "bavíme" od rána do večera a do děje je vtažen každý, kdo k nám vstoupí ...
Jagulka
8.2.2003 22:02:27
Ahoj Kláro.
Já mám holky narozené jen deset měsíců od sebe. Navíc ta mladší byla nedonošená. Nejhorší byl první rok. Pak začaly mít podobný režim a bylo to lepší a lepší. Kolem roku té mladší začaly spávat ve stejnou dobu a já jsem si konečně odpočinula. Taky si spolu hodně vyhrály, ale všechny hračky jsme museli kupovat dvakrát. Jinak byl velký boj. Teď mají 10 a 11 let a nás čeká dvojnásobná puberta. První příznaky se už bohužel občas ohlašují.
8.2.2003 21:39:36
To mě Terezo uklidňuje, že za tři roky to bude lepší! Mám totiž pocit, že právě teď je to úplně nejhorší, oba kluci začali vstávat o půl šesté ráno, ten půlroční navíc odmítá přes den spát jinde než v kočárku, to znamená, že je musím oba obléct (asi hodinový maraton, já jdu obvykle bez rukavic nebo bez kapesníku, protože hlídám, jestli kluci mají všechny plínky, punčocháčky, šály, rukavičky...), prcek během dvou minut spí jak dřevo, ale zůstáváme venku, protože ten starší by asi nepochopil, že když jsem ho hodinu honila po bytě a oblékala ho (zatímco on se zase svlékal), půjdeme po pěti minutách zpátky domů. Navíc začínáme prcka přikrmovat, takže Kryštof se začal příšerně vztekat a dělá problémy s jídlem - chce stejný brindák jako má brách a stejné jídlo jako má brácha. Takže Sebastíka nekrmím podle jeho hladu, ale pouze když Kryštof spí, aby neměl jídlo spojené s bráchovým řevem. Prostě jsou zlatí, ti moji raubíři!
Klára
agrada
  • 
8.2.2003 21:19:38
Moje známá otěhotněla během studií na vysoké, narodila se jí okouzlující Terezka, o dva roky později (už po škole) úspěšně porodila dvojčátka Aničku a Marušku a loni v červenci - dvojčatům byl rok a půl se jí narodila další holčička - Verunka.

Když byla v porodnici s Verunkou, hlídala jí tři holčičky maminka. Byla jsem se podívat, jak to zvládá... Během tříhodinové návštěvy jsem se jí ani nestihla zeptat, jak se má, protože vždycky některé z dětí prchalo z bezpečného dvorku směrem do lesa nebo k silnici, pokud už seděly holčičky spolu na dece pod stromem, tak se rozhodně některá počůrala, pokakala, měla hlad nebo žízeň, samozřejmě se praly o hračky...

Odcházela jsem prostě po třech hodinách naprosto vyčerpaná, a to jsem fungovala jenom jako "dodatečná výpomoc". Opravdu nechápu, jak to moje kamarádka zvládá sama, ještě s malým miminkem! A u ní je ta mateřská prostě taky pořád těch dva a půl litru s kilem navíc :(
Lenka,3 děti
  • 
8.2.2003 19:59:34
Docela maminky vícerčat obdivuji. Sama mám 3 malé děti dost brzy po sobě a někdy je to náročné. Hlavně je takhle v zimě dostat ven. Všechno to oblékání a mazání obličejů ... je to náročné.Hlavně nezapomínat boty nebo rukavice. To znám. Držím palce.
8.2.2003 13:39:15
Ten článek je pěkný.Mluví mi z duše. Když jsme se dozvěděli, že čekáme dvojčátka, byl to pro mě šok.Manžel se stím srovnal brzo, celá rodina se na dvojčátka těšila a asi nikomu vůbec nedocházelo, co nás čeká. Upřímě řečeno, nedocházelo to ani mě. Jenom mě zarážela slova kamarádů: "Jo dvojčata?No to si užijete." Dneska už je našim dvojčátkům půl roku, ale nikdy nezapomenu na první tři měsíce, kdy se děti budily nejdéle po třech hodinách, na prdíky a křik, že se nudí.(Což mi zezačátku vůbec nenapadlo).Teď už je to lepší, chvilku se sami zabaví, ale po půl hodině se dožadují pozornosti.Tak si vlezu k nim do ohrádky a čtu jim z knížek. Ale o nějakém odpočinku přes den se moc mluvit nedá.Dětičky přes den skoro nespí a začínají lézt.Máme velké štěstí, naše děti jsou velice komunikativní a velice živé.
Když si vezmu ekonomickou stránku věci, tak to už je horší.Bohužel kojit jsem přestala asi ve dvou měsících.Nebylo prostě mlíčko.Jestli jsem byla moc unavená, a děti i špatně jedly.Při kojení pravidelně usínaly.To už je jedno.Takže jsme začali krmit Nutrillonem.Já nevím jakou zkušenost mají jiné maminky,ale mi dáme 3.500,- Kč měsíčně jenom za mléko.Teď jsme začali s příkrmy, tak už to bude snad lepší,ale i tak.Nemluvím o plenách, oblečení apod.Když jsem šla na sociálku, jestli nemáme nárok na nějaké přídavky, tak popředložení výše platu za dva roky dozadu, se mi víceméně vysmáli, že mám plat dost velký a že si přídavcích můžu nechat jenom zdát. V duchu si sním, o tom, že zvednou příspěvek v mateřství.Je to směšné, když životní minimum je kolem 5.000,- Korun a maminky mají 2.500,-Kč.Kdejaký feťák, alkoholik má léčení zadarmo.Když poslouchám diskuze o tom, že si nějaký bezodmovec ztěžuje, že ze sociální podpory se nedá žít, tak musí žebrat.Tak jsem se musela jenom smát.
Ale jsem ráda, že mám dvě miminka, jsou to krásné děti a doufám, že přes to všechno jim dám všechno co budou potřebovat.

PS: A manžel pomáhá, jak se dá!!! Mám bezva chlapa.
Terreza
8.2.2003 11:03:57
Také mám "skorodvojčata" a už jsem uvažovala o založení nové diskuse tady na Rodině. Moje děti jsou od sebe 13 měsíců, a jeden příklad za všechny: v živé paměti mám noční scénu jak kojím to pětiměsíční mimino, náhle mě přepadá těhotenská nevolnost, utíkám k WC, odkládám nemluvně na zem, zvracím, cestou ke koupelně beru vřeštícího hladovce, s ním u prsu si vyplachuju ústa a jdu zpět do obýváku dokojit...
Docela obdivuju ty vytrvalé matky, kojitelky, co kojí i během dalšího těhotenství.
Veselá historka naopak byla, když mě máma vezla do porodnice a dědeček zatím hlídal Štěpánku, kterou snaživě přebalil do těch malilinkatých plínek, co jsem měla připravené pro novorozence…

Nepsaly jsme si o tom, Kláro ? :-)))

Terreza
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 26 [Dalších 6 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.