| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminky dvojčat potřebují pomoc!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2126 z 26 
Terreza
8.2.2003 11:00:08
To znám, to přesně všecko znám, ale vydrž, zlepší se to fakt... Ještě rok, rok a půl... Ne, že by se přestaly prát, ale sjednotí si režim a jídelníček a bude to lepší... Těm mým je teď 5,5 a 4,5 a k nim mám půlroční mimi, a je to skoro jako bych měla děti jen 2, navíc už jsou mi zdatnými pomocníky...
VYDRŽET a nezbláznit se :-))) Naše heslo...

Terreza
Fyfy
8.2.2003 0:26:01
Nemám vlastní zkušenost, ale myslím, že to musí být ohromě náročné, mě stačí to jedno ...

Určitě souhlasím s názory, že maminky brzy po sobě narozených dětí to mají stejně, ne-li možná ještě více těžké (tedy kromě začátku). Dvojčata alespon jedí to samé, chtějí to samé a vývojově jsou na tom také stejně. Vždycky, když na ulici vidím nějakou takovou maminku na procházce, tak si říkám, že asi nikdo netušíme co úsilí jí stálo se na tu ulici vůbec dostat - oba nakrmit, obléknout, vyvléct kočárek, děti a v "poslední řadě" taky něco se sebou - to si málokdo uvědomí a málokdo to ocení. Jste prostě hrdinky a držím vám palce.

Ivoa
7.2.2003 23:16:13
I maminky dvou rychle po sobě narozených potřebují stejnou pomoc, i když si to okolí uvědomuje ještě méně.
Staršímu je 2,5 roku, mladšímu je právě rok.
Každého čtvrt roku si říkám: teď je to nejhorší, a vždy jsme překvapená, že to může být ještě horší.
Takže teď je to taky nejhorší: doma nemám čas skoro na nic. Jen je hlídám, aby se jim něco nestalo, aby se neprali (ten starší mladšího pořád "morduje") a střídavě je přebaluju když se pokakají (někdy mi přebalování a oblíkání zabere ráno dvě hodiny). Jsou teď úplně nesynchronní ve spaní, resp. ten starší mi nespí přes den vůbec (už tedy ani mám na ně střídavě chvilku). V noci 2x kojím toho mladšího. Jedí každý něco jiného. Odchody ven a oblíkání vrstev jsou opravdu dramatické - ten starší už umí slušně běhat.
Nejlepší řešení je pro mě vypadnout někam ven, na výstavu, na výlet. V případě že je místo nedostupné kočárkem, jednoho vláčím v klokance a druhý mi zdrhá.
Druhé nejlepší řešení je pro mě válet se s nimi na posteli (tam je nejmenší nebezpečí, že se jim něco stane - z postele nepadají) a číst pohádky a mezitím blbnout. To je fakt super.
Svou práci, kterou jsem s jedním zvládala, te´D přes den nedělám. Zavolat někam klientovi nebo do firmy vždy hrozí nějakou katastrofou (dnes si ten mladší ochutnal dětský olejíček, včera rozsypaná strouhanka), takže to omezuju na naprosté minimum.
Moje pracovní doba se smrskla na 24:00 - 03:00.
Doufám ale, že budou tak zlatí a roztomilí ještě nějakou chvilku.
Kdybych neměla maminku, která žehlí, a občas pomůže s úklidem, a navečer občas hodinku hlídá, a tchyni, která mě jednou za měsíc oživuje výtečným jídlem a možností se dospat, už by asi bylo po mě.
Díky všem, kdo se starají o maminky.
I.
7.2.2003 22:32:18
Mám doma téměř osmiměsíční dvojčata a článek mi mluví z duše. Vůbec první tři měsíce, než se dítka trochu zabavila, byli opravdu náročné. Je fakt ten, že jsem si starost i radost, kterou děti přinášejí, trochu zkomplikovala tím, že stále pracuji, vzhledem k tomu, že mě k tomu nutí rodinná i finanční situace. Jsem totiž účetní a vedu účetnictví firmám mého otce a ještě několika dalším lidem. Pravdou je to, že mě to dost finančně pomáhá, ale je to běh na dlouhou trať. Dopoledne si hraju s dětmi, snažím se stíhat domácnost a odpoledne, když děti spí, zajedu kočárem k firmě, dám tam chůvičku a jdu na dvě až tři hodinky dělat. Večer, když děti usnou, usedám k počítači a zase pracuju. Ne nestěžuju si, je to moje volba a já to tak chtěla, navíc nemůžu říct lidem, kterým účetnictví vedu, ať přijdou za tři roky, až třeba půjdou děti do školky. Pravdou je i to, že je to pro mě určité odreagování, jsem mezi lidmi, neztrácím kontakty. Někdy mám ale pocit, že lidi kolem mě si zvykli že "zvládám" a prostě to tak berou. A hlavně rodina. Po první měsíce přijela alespoň moje mamka a děti chvíli vozila a já si mohla oddechnout, tedy jít pracovat. Teď mě spíš pomáhají kamarádky, které si občas děti, které jsou naštěstí hodné, půjčí a pohlídají mi je na půl dne. Kolikrát si musím vyslechnout i od mých blízkých, že oni to takhle "pěkně" zařízené neměli, že jim nikdo nehlídal, jenže nikdo si neuvědomí, že já si ve chvíli, kdy předávám děti, nehodím nožky na trnož, nejdu si odpočinout, ale jdu do práce. A myslím si, že to takhle dělají i jiné maminky a to nejen dvojčat. Ty zase třeba dohánějí domácnost, kterou já mám někdy skutečně zanedbanou. Navíc mě hrozně rozčiluje to, že v našem státě budou radši platit léčbu narkomanům, dávky flákačům atd, ale když má matka vícerčata, nebo když má na sebe navazují mateřské, které se de facto překrývají, tak stále dostává těch královských 2600,- Kč. Ono to je velice málo i když máte jedno dítě. Zkusili jste si někdy spočítat kolik vychází na hodinu? Velice chabá odměna za to, že máme děti. Jsem ráda, že je mám a jsem ráda, že jsou dvě, ale myslím si, že by jsme měli mít za jedno větší pochopení od manželů, babiček a tetiček a i od státu. Docela mě pobavila stávka tramvajářů. Že bychom my matky vyhlásili stávku a na den se nestarali o děti :-))) Zatím stíhám, děti jsou maximálně hodné, dobře spí, nechci ani domyslet, co by se stalo, kdyby se jim režim jakkoliv narušil. Mám obrovské štěstí. Ale to jsem fakt odbočila od tématu.
Tenhle článek by si skutečně měli přečíst všichni blízcí, známí a příbuzní nejen matek vícerčat, ale i matek jednoho dítěte. Ono je to opravdu ubíjející a vyčerpávacící starat se o děti. Myslím, že každá chvilka, kdy nám někdo pomůže, staví se, pokecá, nakrmí dítě, na chvíli ho pohlídá, abychom si mohli odběhnout v klidu třeba pověsit prádlo je k nezaplacení. A my pak budeme lepší a usměvavější maminky, protože i když jsou děti naše štěstí, tak prožívat to štěstí 24 hodin denně bez přestávky a v případě dvojčat dvakrát, je někdy skutečně vysilující. :-))
7.2.2003 19:44:44
I maminky falešných dvojčat potřebují pomoc! Mám kamarádku, která má roční dvojčata a když viděla, jak to funguje u nás (kluci jsou šestnáct měsíců od sebe, starší ještě nemá dva roky), tvrdila mi, že ona má vlastně veget oproti nám. Mít dvojčata je jistě náročné, hlavně co se nočního kojení týká, nicméně u nás je to se spaním taky hrůza: první půlrok větry, druhý půlrok zuby, potom už jsem měla břicho, že jsem nevěděla, jak si lehnout no a sotva se naučil spát Kryštof, narodil se Sebastík a větry začaly nanovo. Nefungují nám babičky, kamarádky nehlídají a jediný děda je vytížený husitský farář, který se u nás ukáže jednou za čtrnáct dní. Pocit, že se z toho zblázním, mám neustále. Jo, abych nezapomněla, ta kamarádka má dvě funkční babičky, svoji sestru, která hlídá a ještě mají paní na hlídání. Někdy jen tiše závidím.
Tomáš,dvojčata 2 roky
  • 
7.2.2003 14:42:17
V článku je toho dost pravdivého,a to že mít dvojčátka je vedle toho pěkného i celkem pěkný "záhul" a bez opory by žena opravdu asi na vše nestačila.Já se jí snažím pomáhat,na nedostatek pomoci si myslím stěžovat nemůže.A tak nepatřím mezi 90% otců,kteří nikdy ani nepřebalovali,naopak toto a podobné práce nedělám s odporem,při zplození jsme byli na to dva,na práci a výchovu také.Jenom nesouhlasím s tím,že výpomoc s dětmi je důležitá,ať to stojí cokoliv.Nevím v jaké je finanční situaci pisatelka,ale mít vícerčata v ČR znamená být na sociální hraně.Málokdo vůbec pochopí,že u dvojčat je mateřská jedna,navíc výše je i v přepočtu na méně hodnotné východoevropské měny nejnižší v Evropě.(Podpora rodin a dětí,neboli přesně řečeno podpora nulová je ten důvod proč jako země vymíráme,ne cestování a studium,jak nás blamážují zejména pravicoví poslanci)Rodinám s dvojčaty,se kterými se známe,pomáhají alespoň trochu i finančně i jejich rodiny,sem tam koupí balení plenek atd.,to my se musíme spolehnout sami na sebe.Pro většinu rodin s vícerčaty je pořídit si hlídání na výpomoc finančně zcela nedostupné.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2126 z 26 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.