• |
6.8.2011 22:00:08
Jak velkou pravdu mas....dneska jsem cely den proplakala.je toho na me moc..manzel na montazi a ja s detma cely den sama...i kdyz pomuzou ostatni je toho prespriliz.
|
helca |
• |
7.10.2005 9:17:52
Jen kdyby to tak bylo. Dvojcatum, holcickam je uz pet let, ale ty zacatky byly tezke, a krom me maminky na pomoc nikdo nebyl. Manzela ani nenapadlo k nim v noci vstat, kdyz ja uz vycerpanim nemohla, a jeste mi vycetl, ze placou, a ja spim...:-( Jen se hlavne poradne najezte, nechte deti i chvilicku plakat...Mamina je dulezita, musi byt v pohode, pak budou v pohode i deti :-)
|
Lenka,holčičky 21 měsíců |
• |
22.5.2004 22:13:33
Máme krásné,ZDRAVÉ treperendy,ale nikho kdo by pomohl.Přítel podniká baničky i dědečci pracují a dvě opravdové raubířky.Je to někdy velmi těžké,ale dá se to zvládnout.Každá maminka si musí udělat svůj harmonogram a vím z vlastní skušenosti,že se dá v klidu vypít kafe a přečíst časopis.Tak všem současným i budoucím maminkám držím pěstíky a věřte,že nikdy nebylo tak špatně,aby bylo ještě hůř.Lenka
|
26.2.2003 6:43:38
Asi máš Lído pravdu, máme děti dost živé, a i když se narodily o šest neděl dřív, znát to moc není.Spánek mi chybí sice doteď, ale asi míň, než mamce s jedním dítětem, děti spí od 19.00-05.30 hodin ráno.Přes den tomu spaní moc nedají, ale máš pravdu v tom, že mají stejné nároky a všechno dělají, + - stejně.Sestra má jedno, holčičku a je to sice krásné dítě, ale vzteklé tak, že bych neměnila.Srovnání mám, protože neteř je jen o tři neděle mladší od dvojčat.
|
Misa, bezdetna |
• |
20.2.2003 21:03:36
Bohuzel mi matka priroda ubrala ten dar mit deti prirozenym zpusobem a ceka me um. oplodneni. Zaujal me tento clanek, protoze i ja muzu jednou privest na svet krasna dvojcatka. Abych rekla pravdu, mam z toho hruzu.
Bydlim v rod domku, kde je sice dost mista pro dve deti zaraz, ale nevim jak je tady uhlidam, az se mi jednou zacnou batolit a chodit a vsechno vytahovat a ja nevim co vsechno. Jo, kdyby meli povahu jako moje 2 leta neterinka, ktere od malicka stacilo ric "nedelej to" a ona si jde hrat na dve hodiny s kostkama, to by bylo hej. Ale mit povahu jako syn od kamosky, tak mi slezou vlasy uz ted. A to bych to mela mit jak se rika stereo! No myslim, ze tento clanek dam precist memu nastavajicimu, at vi jak by mel a muze mi jednou pomoct. Vzhledem k jeho zamestnani, kdy jezdi na montaze, nebo aspon pozdeji domu to bude pro me fuska. No uvidime, co na me ta matka priroda nachystala. |
Daniela, dvojčata |
• |
19.2.2003 21:52:58
Nevím, Lído, už párkrát jsem si vyslechla, že to snáším líp, protože mi prostě chybí srovnání. Jedno dítě x dvojčata. Ty maminky, které byly zvyklé nejdřív na jedno miminko a pak se jim podařila dvě, bývaly dost "vyřízené". Mně se povedlo napoprvé a nemám s čím srovnávat. Možná na tom něco je. I když bych naše dva kluky za "pouhé" jedno hyperaktivní dítko mé kamarádky nevyměnila rozhodně :-)))
|
Lida a twins |
19.2.2003 16:23:26
Klaro,
ja s tebou musim jenom souhlasit. Ja si osobne myslim, ze daleko vetsi prace musi byt s "falesnymi" dvojcaty nez s doopravdickymi dvojcaty. Vyhoda dvojcat je totiz v tom, ze jsou vzdy zhruba ve stejne vyvojove fazi, take spoustu veci delaji najednou (jako jidlo, spanek apd). Nedovedu si predstavit mit 2 deti od sebe s rozdilem roku, to musi byt silene. Kazdy chce a potrebuje neco jineho. Zase na druhou stranu, mozna jsem vyjimka, ale ja jsem nikdy nemela pocit, ze bych byla pretazenejsi vice, nez matky jednoho ditete. Ano, prvnich 6 tydnu mi spanek chybel - ale komu nechybi, ze?? A nebo ze bych mela "tak vyjimecne hodne holky"???? |
10.2.2003 19:21:31
Nedostatek peněz řeším tak, že jdu v září do práce a dětí na jeden až dva dny v týdnu do jeslí.Jinak bude hlídat manžel.Možná to vyzní sobecky, ale do práce se těším a peníze potřebujem a nemáme nikoho kdo by fungoval jako paní na hlídání.Přiznávám, že cizím paním na hlídání nedůvěřuji.Jedna návštěva sociálky mi stačila a dožadovat se 150,-Kč na dítě se mi moc nechce.
|
Jarča, 2 raubíři 5 let |
• |
10.2.2003 16:24:17
článek mi mluví z duše, také jsem v době mateřské doma pracovala - hlavně abych neztratila kontakt a práci, bylo to náročné a bez babi bych to asi nezvládla. Kamarádky mi nevozily, jenom slibovaly - nebojte se je vzít za slovo a ten kočárek jim na dvě tři hodinky svěřte - ale je možné, že to bude poprvé a naposledy, protože ten nápor, když křičí obě děti najednou nevydrží. Jo a využijte tatínka co to jde - vždyť na tom hezkém spolupracoval ne?
Teď už kluci celou noc prospí - bez počůrání,/moc dobře vím, co to je vstávat v noci každou hodinu/ si to spaní v noci hrozně užívám. Všem Vám držím všchny palečky, co máme doma a přeju pevné nervy. |
Bebe, čtyři děti ,i dvojčata |
• |
10.2.2003 15:01:09
Musím asoň trochu oponovat. Každá maminka zvládá děti - i dvojčata různě. Moc záleží na tom jestli jsou zdravá, jak spí a tak. Já měla děti a i dvojčata v době kdy mebyly papírové pleny a další vymoženosti a zvládala jsem všechno v pohodě. Jenže jsem měla pohodové děti, které nebyly nemocné a spaly brzy celou noc. A navíc po zkušenostech s dvěma staršími dětmijsem měla všechno perfektně zvládnuté a věděla jsem co a jak. Taky mi částečně pomáhal manžel ale jinak do tří let nikdo ani nepohlídal a manžel chodil samozřejmě do práce. Když se mě někdo ptal jak to zvládám, tak jsem upřímně řečeno nevěděla. Neměla jsem čas přemýšlet o ničem a dělala jsem prostě všechno co jsem musela a mnoho navíc.
A s tím, že se platí léčení narkomanům - to by žádná matka malých dětí neměla vypustit z pusy. Neví co ji čeká s jejími dětmi až budou dospívat i kdyby to byla ta nejlepší matka na světě. A může si říkat 100x že jí se to nestane. Viděla jsem takových už dost. A říká se: odříkaného chleba...... znáte to - a nikomu to nepřeju. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.