5.1.2006 19:50:55
Souhlasím, že rozhodnutí je vždy na samotných rodičích, já zastávám názor, že ideální věk pro nočníkové počátky jsou 1.5rok, kdy má dítě už alespoň nějakou šanci ovládat moč.měchýř a uvědomovat si co je to nočník. A spíše vysvětlovat, než "mechanicky vysazovat". Případně jistá nápodoba, maminka na WC + dítě na nočník. Kamarádky v mém okolí začaly s nočníkem v době, kdy dítě začalo sedět a přitom ve věku 2 a více si děti stále samy neřeknou, čekají, až je maminka "vysadí".
Ale nám je teď 13měsíců, třeba budu mluvit jinak až dojde na věc :o)) Musím se ale podělit ještě o jednu zkušenost, překvapila mě dětská doktorka, která se v 10měsících divila, proč malou nedávám pravidelně ráno na nočník?? |
Petr |
• |
12.11.2005 18:17:08
Mě je 33 a ještě ho používám taky.
|
29.8.2005 11:01:29
Katko, mám dva kluky, 7let a 1 rok.Ten první byl od roka a půl bez plen ve dne,a od dvou i v noci, tedy stejně jako ti tvoji kluci. S tím rozdílem, že ten starší nikdy na nočník vysazován nebyl, jednoho dne, právě v tom roce a půl, mu to předvedla o něco málo starší sestřenice, on to večer po ní zopakoval a už plenu nechtěl, začal si říkat sám, jen to muselo být hned. Podotýkám, že opravdu nikdy předtím na nočníku neseděl..
U druhého taky "nacvičovat " nebudu, od toho roka a půl mu to ukážu, když ještě nebude chtít, nic se neděje, nebudu ho vysazovat, jen se budu ptát... |
PajaMM |
29.8.2005 10:33:26
Souhlasim. Moje holcicka nocnik hrozne odmitala, vzdycky plakala...a moje babicka mi porad rikala, jak to delavala ona a ze by se to Klarka uz mela naucit a podobne...
Vykaslala jsem se na nazory ostatnich a nechala nasi malou, az bude chtit sama. A kdyz ji byly 2 roky a 2 mesice, tak zacala na nocnik chodit sama a bez reci. Kratce na to uz nemusela mit plinku ani v noci a uz nechtela chodit jako mrne na nocnik a chtela chodit na velky zachod - bez toho maleho prkenka, to odmitala:-) A nez zacala chodit sama na nocnik (narodila se 21.6.), tak pres leto chodila bez plenek, takze se vycurala, kde se ji prave chtelo - venku. Bylo to fajn, ale se vsemi detmi to, bohuzel, nejde. Ale jak rikam, myslim si, ze neni nutne k tomu deti nutit, nauci se to samy...jako ostatne skoro vsechno, ze... Jo a pouzivali jsme zasadne jen papirove plenky... |
Katka |
• |
29.8.2005 9:59:58
Na toto téma jsou různé názory. Nekritizuji ani nepoučuji, ať si to každý dělá jak uzná za vhodné a jak mu to vyhovuje.
Nyí mám dva kluky 11 a 8 let. Papírové pleny byly již běžně k sehnání už když se narodil starší. Pravdou je, že jakmile začali kluci sedět, tak jsem je zkoušela na nočník. (Bylo jim asi 7 měsíců. Nevím jestli uměli sedět dříve než ostatní, provdou je, že oba v 10 měsísích chodili. Nemají žádné problémy s páteří ani žádné jiné.)Prostě jednou asi za dvě hodiny jsem je na chvílku posadila na nočník. Buďto se to povedlo nebo ne. Nenechávala jsem je sedět na nočníku a hrát si. Na to nočník není. Výsledek byl, že v 1 1/2 roce nenosili plíny na den a ve dvou letech ani v noci. Tomu mladšímu ta noc trvala asi o něco déle. Mladšímu jsem asi jsem nakonec papírové pleny vyměnila na noc za látkové. Trvalo pouhý týden a syn si začal říkat na záchod i v noci. Kdy bych měla ještě třetí , asi by se asi na mém postupu nic nezměnilo. Vyhovovalo mně, že s sebou nemusím vláčet plíny a už vůbec si nedovedu představit, že by se kluci ve pařili v plínách, když jezdili na tříkolce. Takle to fungovalo u nás a všem přeji hodně zdaru. Katka |
Káča dcera 2 roky |
• |
18.7.2005 11:03:56
Ahoj mám dvouletou dceru.Když jí byl rok a půl všici nám radili at ti dáváme na nočník párkrát jsme to zkusili ale nebylo to k ničemu tak jsme tomu nechali volný průběh s tím,že jsme nočník neuklízeli a nechali ho na očích a po měsíci si malá sama sedla a vyčůrala se. Od té doby si sama chodí a říká a to i v noci,protože jak to zkusila jednou bez pleny tak už pak plínka byla fuj pořád se budila a brečela. Myslím že dítě na to příjde samo když je čas,ale když se bude nutit tak si k tomu udělá odpor a bude to horší. Pa Káča
|
Dana |
• |
5.7.2005 16:17:42
Ja mam dcerku jednu, je ji 21 mesicu a ted teprve ucim na nocnik. Je mi celkem jedno, ze me moje rodina (zejmena mama:o)) uz skoro rok honi, ze bych mela zacit. Znam deti, ktere chodi na nocnik od roka, ale...podle veskere literatury, co jsem precetla je to brzy. Smysl ma zacit kolem 18ti mesicu-2 let, do te doby si dite proste jeste nedokaze vcas rict. Mnoho rodicu zamenuje trenink na nocnik s "nacasovanim" = v rannejsim veku nez 18 mesicu je samozrejme dite schopno vycurat/vykakat se do nocniku, ovsem pokud rodice vcas zachyti vhodny okamzik, jedna se o sekundy...nocnik mame doma uz dlouho, aby si na nej dcerka zvykla. Vi, co to je a k cemu slouzi a kdyz si na nej chtela sednout, dala jsem ji tam (malokdy neco skutecne vyrobila:-)), ale jinak jsem ji "nenutila". Nakonec pred dvema tydny si bez jakehokoliv predchoziho "treninku" behem jednoho dne trikrat rekla, ze chce na nocnik, dvakrat curat, jednou kakat a skutecne to udelala. Evidentne uz je na to ted dostatecne zrala, nastava doba zapracovat na odstraneni plinek:-)
|
• |
5.7.2005 13:33:07
Moja skusenost-2 dcery, 5 a 2 roky:
Po kazde som zacala s nacvikom na nocnik neskoro - 2roky a 1 mesiac, lebo sa musim priznat, ze nie som dost trpezliva na posadzovanie na nocnik kazdu hodinu a celodenne sledovanie, ci sa im chce alebo nie a nasledne umyvanie pocikancov po celom byte. Takze som vsadila na to, ze cim starsie a zrelsie deti budu, tym bude cely proces jednoduchsi a rychlejsi. Zatial co kamaratky zacali uz v 13, 16 mesiacoch a pod. ich vysledok bol taky, ze deti boli suche az po niekolkych mesiacoch. U nas to v pripade starsej dcerky trvalo 2 tyzdne a v pripade mladsej 1 tyzden. Samozrejme este dlhsie trvalo, kym som sa odvazila ist bez plienok von alebo do supermarketu, ale doma deti po tych 1-2 tyzdnoch fungovali na 99%. Chcem tym len povedat, ze mnohe zavisi aj na rodicoch, nie len na zrelosti dietata. Aj ja som mohla zacat ovela skorej ale nemala som chut zazivat to co trvalo 1-2 tyzdne niekolko mesiacov. Tym nechcem zase povedat, ze ucenie na nocnik je nieco strasne, ale pre mna osobne to predstavuje jednu z tych neprijemnejsich cinnosti pri vychove. Na druhej strane som vzdy tak trochu zavidela kamaratkam, ze ich deti to uz vedia a moje este nie. |
Xantipa |
• |
4.7.2005 8:33:54
Co se čílíš? A nebo myslíš čtrnáct měsíců?
|
Kájina, 2 děti |
• |
3.7.2005 22:02:15
A co ve čtrnácti?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.