| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jdete k zápisu? Jaké jsou dnešní vzdělávací programy?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 39 [Dalších 19 >>]
Elennn
22.1.2007 13:45:22
Jo, holky, tak jsem se z toho přes víkend dostala, ale říkám si, ještě jednou, tak se těš! Federiko, to víš, že jsem před synem tu kravku (pardon) hájila, vysvětlila jsem mu, že paní uč. měla asi špatný den, starosti atd. bla bla bla, tak že jí to prostě jen tak ujelo. To poslední, co bych potřebovala, je, aby se syn bál chodit do školy a nebo tam nakonec nechtěl chodit vůbec.
Lízo, kdyby zapomínal často, jasně, že bych pochopila, že se ho v tom snaží vykoupat, ale tak to není, věci do školy připravujeme většinou spolu.
Teď to tady vypadá, že ze svého dítka dělám andílka, ale to v žádném případě nechci. Jde mi o to, že my ho doma vychováváme jinak, tj. aby se ke svým kamarádům a spolužákům choval vždy slušně, pomáhal, pokud to jde a neubližoval jim. A pak jde do školy a nějaká "učitelka" to všechno zkazí. Napadlo vás, co se asi honilo hlavou tomu kamarádovi, kterého poprosil o pomoc? Měl poslechnout učitelku, nebo pomoct kamarádovi? Kdyby to byli starší děti, neřeknu, ale jak si to ty osmileté děti mají v těch svých makovičkách přebrat?
Trochu jsem se rozepsala, tak se na mně nezlobte, ale myslím, že by to stálo za zamyšlení. Všem přeji hezký a pohodový zbytek dne.
Lída+2
21.1.2007 11:08:39
Tak tohle se stát Lukášovi tak brečí, protože by to bral strašně nešŤASTNĚ. UŽ JEN TO,že něco zapomněl a ještě by mu nikdo nic nepůjčil....
šla bych za účou a zeptala jjsem se jí co tím sledovala.....
Líza
20.1.2007 16:54:46
Elennn, nevím, takhle napsáno to vypadá hrůzostrašně. Na druhou stranu si dovedu představit situace, kdy to učitelka mohla říct, aniž by tím něco strašného provedla - například: je to poprvé, co něco zapomněl, nebo se mu to v poslední době začalo stávat častěji? Jak se ten den choval - nebylo to "seknutí" od paní učitelky signálem, že už něco přehnal? Znáš jen výseč toho, co se dělo. Osobně mám doma dítě, které má tendenci na své školní pomůcky kašlat. Jsem ráda, když ji v tom učitelka nechá trochu vykoupat, protože pak si aspoň nějakou dobu dává na pomůcky pozor...
20.1.2007 16:09:43
Ellen,
mně se to taky nelíbí..Ale fakt nevím, jestli bych hned za tou učitelkou šla, nějak jsem zjistila, že prkotiny nemá cenu vždycky hned řešit, snad jedině, kdyby se věci podobnýho rázu častěji opakovaly...Možná bych spíš vysvětlila synovi, že to, co mu paní učitelka řekla, nebylo zrovna to nejmoudřejší-omlouvám se, taky jsem si myslela, že by bylo dobrý, kdyby si syn alespoń ty první roky myslel, že paní učitelka je bůh, ale fakt to nejde....a že pokud chce, aby se podobný věci neopakovaly, ať si radši dá větší pozor, ať si prostě ty věci do školy líp připravuje...
V životě se totiž s tímhle setká častěji, nelze se tomu úplně vyhnout. Spousta věcí, řešení, výroků apod. se mui ještě nebude líbit. Může se ale už teď naučit rozlišovat, že ne všechno, co mu je a bude řečeno, je rozumné, správné, logické apod...Bude se mu s tím líp žít.Nochráníme je přede všemi a před vším...
Tím fakt netvrdím, že s jednáním zmíněné p. učitelky souhlasím..
Elennn
19.1.2007 21:40:03
Jo, to mě taky napadlo, že půjdu nejdřív za ní. Ale věřím, že to bylo tak, jak mi syn popisoval, nikdy mi nelhal, máme hezký vztah, on ví, že může přijít za mnou s čímkoli, to jen tak na okraj.
lipoo
19.1.2007 21:28:03
Elen-tak to by náš synek nemohl psat nikdy-na psaní pravidelně nic nemá...nevím jak si vždy něco sežene....ale nejdřív bychasi zašla za učitelkou a zeptala se jí,jak to bylo a co ti k tomu řekne...
Elennn
19.1.2007 21:20:08
Maminky školáčků, dosud jsem tuhletu diskuzi pouze pročítala, dnes mě okolnosti donutily přispět. Poslouchejte: Včera se můj osmiletý syn vrátil ze školy neobvykle zamlklý a smutný. Ptám se: Co se stalo, něco se ti nepovedlo, máš špatnou známku? Ne, mami, jen jsem si zapomněl doma penál s tužkama a pastelkama. Já na to: No, to stane, tak sis určitě od někoho půjčil. A on na to, že poprosil kamaráda, se kterým sedí v lavici. Jenže, zrovna stála vedle PANÍ UČITELKA, slyšela to a prý řekla: Vykašli se na něho, nic mu nepůjčuj.Když syn namítl, že zapomněl penál, tak zas prý jen odsekla, že nemá zapomínat.
Bylo mi syna v tu chvíli tak líto a zároveň jsem měla na tu PANÍ UČITELKU takový vztek, že se to nedá popsat.
Napadá vás, to, co mně? K čemu je ona proboha vede? Místo, aby je učila, aby se k sobě navzájem slušně chovali a pomáhali si, tak ona je navádí k něčemu takovému? Co mu řekne příště? Ať se zmlátí? Ještě podotýkám, že je to starší učitelka a silně zvažuju, zda si na ni nebudu stěžovat. Mám strach, že mě ten vztek přes víkend přejde.
Petra+Mišák
  • 
17.1.2007 10:58:56
Gito, tak nevím, jestli jen výběr školy pomůže. Syn chodí do 3.třídy školy s daltonskými prvky. V 1. a 2. třídě měli skvělou paní učitelku - škola hrou, třída variabilní, každou chvíli seděli v jiném uspořádání, po dvou , po čtyřech, po třech, plno různých akcí, znalostní soutěže, práce individuální i ve skupině, školy v přírodě třeba dvakrát do roka, vedla je k vzájemné pomoci a nebyl s nimi sebemenší problém. V září šla na mateřskou. A třída je najednou pomalu nejhorší na škole, neukázněná, problematická. Současná učitelka je otrávená a jen si na ně stěžuje. Sedí po dvou v klasické sestavě, nesmějí pípnout, když se někdo zuřivě hlásí a snaží se upozornit, že ví, je napomenut, že ruší, chodí se ve dvojicích za ruku a bez mluvení - tohle nikdy nezažili, není se čemu divit, že to neumějí.
Takže i když se snažíš vybrat co nejlepší školu, když padneš na vyhořelou učitelku (a to jí může být slabě přes 30), máš smůlu...
Katka
  • 
15.1.2007 17:00:43
Je to na stránkách České školní inspekce, dá se tam vyhledávat podle různejch kritérií a u vybraných škol si lze přečíst protokol z inspekce.
12.1.2007 13:19:01
MArťule, s hodnocením je to těžké. Každý učitel má svůj přístup a své hodnocení. Musela bys promluvit přímo s konkrétní učitelkou a ona by Ti to jistěě vysvětlila.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 39 [Dalších 19 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.