| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jdete k zápisu? Jaké jsou dnešní vzdělávací programy?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 39 [Dalších 9 >>]
11.1.2007 13:32:35
Mám tři děti školou povinné.Druhá,pátá a sedmá třída.Ti malí bez problémů,samá jednička,samá chvála.Narazila jsem na třídních schůzkách.Že se syn zhoršil je patrné při pohledu do ŽK.Cloumají jím hormony,však je mu 13 let.Sklouzl na trojky.Na konci šestky měl jednu,teď jich bude asi šest.Můžu vám říct,že jsem vděčná i za ně.Hrozila mu dokonce 4 z fyziky o níž jsem již dříve psala do rodiny jako neregistrovaná pod jiným nickem.Téma tenkrát bylo problémová třída.Nijak zvlášť to neřeším,dostal přednášku a začal nosit lepší známky.A dneska jsem myslela,že vyrostu.Donesl písemku ze zeměpisu.4 jako vrata.Chtěla jsem ji ukázat a moje překvapení nebralo konce.Jednak se včera učil...se mnou ,tak proč tohle?Nepochopila jsem stupnici kvalifikace.U každé otázky měl správnou odpověď ovšem podle paní uč.za 1-2 body.Písemka byla ohodnocena 10,5 bodu = 4.Chtěla bych vědět,jestli se takovéhle půl body dávají taky jinde nebo jen na naší škole.Pro jistotu čekám,až vychladnu a zítra to půjdu vyřešit přímo s p.uč.Na rodičák se raděj nedostavila,ale snad ji najdu.A taky by mě zajímalo,jestli za tuhle písemku dostal někdo jedničku a jak to tam měl vypsané.
Jarma (dvě děti)
  • 
11.1.2007 12:19:01
Měla jsem kdysi přímo odkaz na stránky, kde se daly číst konkrétní protokoly z jednotlivých inspekcí, které proběhly na školách i školkách... Ale někam se mi ztratil. Nemohu to teď na stránkách Ministerstva školství vůbec najít... Poradil by mi někdo?
  • 
7.1.2007 11:15:42
Lze take sledovat www.centrumnadani.cz, tzv. Fortikuv seznam (predseda Mensy CR). A urcite za zminku stoji skolske inspekce na strankach Ministerstva skolstvi, ale urcite je to hodne pracne. Hodne stesti.
30.7.2006 7:24:38
Dajo, to je pak ale chyba učitelky, že takové dítě nezaměstná tak, aby se nenudilo.
Líza
30.7.2006 7:10:50
To je taková nesmysmlná generalizace, že se na to prakticky nedá nic říct, moje dcera umí plynně číst od 4 let a ve škole se nenudí a umí stejně či víc než ostatní.
Lenka
  • 
30.7.2006 6:53:44
Dájo,ale o no je to i o něčem jiném než o učení víš....
A když nebude sociálně nevyzrálé tak bude ve škole trpět.....
A nebo nebude mít vyhraněnou ruku a podobný radosti....
Daja kluci 8 a 5
  • 
30.7.2006 6:49:28
Jsem toho názoru,že všechno má svůj čas.Když 5letýé dítko umí číst,poočítat pak ve škole se bude nudit a vyrušovat,protože už to zná a nakonec může toho umět ještě míň než ti ostatní
10.4.2006 12:05:19
Gito, pokud se ještě vyskytneš, to máme za sebou taky.Moje požadavky asi nebyly tak vysoké jako tvoje, chtěla jsem přátelské prostředí, učitelky neznechucené vlastním povoláním, ne na druhé straně města... to se mi nsad podařilo, taky jsem měla představu, že nebude muset denně vláčet dvacet kilo věcí do školy, tam jsem zklamala. Proč píšu - ta šíře alternativních škol, nejste z Brna? (Kamarádka dává myslím na dost alternativní místní školu, možná by se ti líbila, pokud byste byli odsud...)
Gita: dvě děti
  • 
10.4.2006 11:50:27
Náš příběh je trochu zamotaný a mohu za to především já sama, hledaje to nejlepší pro svou dceru (6let). Hledala jsem prima školu, moje požadavky nejsou snad nijak přehnané, když požaduji spolupráci školy s rodinou, společné tvoření, výlety, poznávací akce v terénu, zájem o přírodu a výuka formou hry, zajímavě, poutavě a nenásilně vůdči zralosti dětí v prvních letech školní docházky. Základní škola v místě bydliště je typickým monstrem kolosu, kde je hromada dětí a nic jiného než třídní schůzky vám nenabídnou. Další blízká škola, ale s dojížděním MHD (10min) je ŽŠ s Daltonskými prvky, ale je to taky nalívárna informací, přehlcení děti spoustou zbytečného. Kde se zajímají o individualitu dětí, o jejich jedinečnost? Kde jim pomohou rozvinout je v jejich osobitosti? Kde je nesemelou a neoznačí razítkem 1-5? Mám 4letou zkušenost s docházkou svého staršího dítěte do školy s prvky Montessori, programem Pojďme spolu ... a snad právě proto, že nemohu nalézt nic tak podobného,otevřeného k dítěti,rodině i okolnímu světu, tak nesnadně tápu kolem nového bydliště a nemohu nalézt. Jednou s posledních alternativ je Waldorfská škola, která je 40min odtud, je tam spousta krásného tvoření, ale jakýsi tajemný signál mě varuje, zjišťujeme zatím co se dá, ráda bych vybrala nejlépe. Korunu tomu nasadila návštěva v pedagogicko-psychologické poradně, kde jsme se dozvěděli, že bude lepší odklad školní docházky, pro citovou a emoční nezralost dítěte. Nemohla jsem tomu uvěřit, když dcera čte, píše a počítá, ale čím víc ji pozoruji a čtu zkušenosti ostatních rodičů s odkladem, nabývám dojmu, že bude lepší ještě jeden rok se školou počkat. Na mém případu můžete vidět, jak si to jeden dokáže krásně zamotat do 3 škol a školky. Tak moc bych si potřebovala popovídat s někým kdo má zkušenost s W školou. Zatím hledám sama, sbírám zkušenosti jako střípky z vitráže. Přeji Vám všem mnoho sil do hledání a mám radost, že lze tady načerpat takovou spoustu podnětů a zkušeností.
Marcela , 2 děti, 7 a 19
  • 
9.10.2004 20:26:29
Do integrálu může chodit i dítě které poruchy nemá, výhodou je mlý počet dětí ve třídě, tzn. individuelní přístup,školní logopedka, psycholožka a pokud je potřeba pakcvičení nápravy různých dys.... Letos jsou 3 prvňáčci a pořád nadšení z výuky. Klíček neznám, kde je a jaký má program?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 39 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.