| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 115 [Dalších 55 >>]
Babelle
9.6.2003 17:24:02
V Motole jsme v roce 2001 poctivě vážily...před kojením a po kojení...a teprve když se znovu začala chytat porodní váha, šly jsem domů.
9.6.2003 15:26:20
Jarmilo

my jsme syna fenovali take. Nejdrive jsme mu tak ulevovali od bolesti briska, je to lepsi nez nahrata plena. Potom jsme zacali s fenovanim po koupani, a to proto, ze nemel rad mazani a oblekani. Takze se pri fenovani krasne zklidnil a oblekani bylo v pohode. Jednoduse mel fen rad. Nepopalili jsme ho ani jednou, ani suchou kuzi nemel.
9.6.2003 14:48:25
Myslím, že autorka toho článku patří mezi ty šťastlivce,kteří si mohou dovolit paní na pomoc v domácnosti,takže pak samozřejmě má čas na takové to "blbinky". Jinak si to také nedovedu přestavit :)
Sylva
  • 
9.6.2003 14:31:10
No, já už jsem se tady sice přihlásila k tomu, že jsem matka-flákač, ale fén jsme použili taky. Pokud má mimino opruzeniny, tak ho bolí každý dotek, a v tom případě je pro něj asi ten fén snesitelnější... Používám ho s úspěchem i na sebe, fénuju si po koupání chodidla, čímž se snažím aspon trochu znepříjemnit život plísni.
Jarmila
  • 
9.6.2003 14:14:11
Tak po přečtení tohoto obsáhlé článku jsem trochu v rozpacích. Připadá mi to trochu - dost - přehnané. Myslím, že novopečená maminka své mateřství příliš prožívá. Teda - prožívaly jsme to asi všechny, co si budeme povídat, ale tento přístup k péči o novorozence mi připadá jako nějaká vědecká práce. promiňte, nechci se někoho dotknout. Ale docela by mě zajímalo, jestli bude tato maminka stejně úzkostlivá i u druhé, případně ještě dalšího dítěte. Pochybuju.
Ale co by me zajímalo a na co bych docela ráda slyšela odpověď - to je to fénování po koupeli. Ač už jsem stará matka a pomalu babička, nikdy jsem neslyšela, že by to někdo provozoval. Proto mě zajímá, proč to autorka doporučuje. Jaký to má význam, kromě toho, že hrozí, že se dítě popálí? Nevíte to někdo?
9.6.2003 13:57:32
Gábino, ty se krásně rozčiluješ:-) Já bych to řekla takhle - infekční materiál z nás nejde, k infikování krve atd. může dojít až po vyplavení z těla, protože potom může dojít k namnožení bakterií. Ale to je můj laický názor. V tom případě může být infekční i chleba, protože když dlouho leží, množí se plíseň :-))
Hanka
  • 
9.6.2003 12:49:21
Zdravím všechny,
především děkuji Andree za čas věnovaný napsání tohoto příspěvku. Jen mě udivuje, kde při všech těch "povinnostech", které má, si našla čas. Sama mám dvě děti, obě kojené. Nikdy jsem neodstříkávala, kojila jsem stylem jedno prso a za 3-4 hodiny (jak si řekly) druhé prso. Ve dvou měsících mi spaly oba celou noc, tj. tak od 21,00 do rána do 5 hodin, v 5 hodin kojení a pak jsme vstávali kolem osmé. Mléko se mi neztratilo, přesto, že jsem v noci spala jako ti prckové a nesnažila se odtříkávat, či jiné nesmysly. Pouze jsem si před kojením potírala bradavky borovou vodou (rada babičky) - ale jen v šestinedělí.
Na říhnutí jsem drželi jen krátce, když se to nepovedlo do 5 minut, položila jsem mimčo do postýlky na bok nebo na bříško.
Děti jsem kojila tak 15-20 minut, pak už stejně nesajou, jen žužlají bradavku místo dudlíku. A kojila jsem v poloze v jaké se mi právě chtělo, kojila jsem i venku, v autě...kde se dalo :-)
Při nadýmání jsme si vystačili s nahřátou plenou přiloženou na bříško a cvičením s nožičkami.
S jizvou po nastřižení jsem nic nedělala, prostě se po týdnu zahojila sama. Jasně že jsem dodržovala zvýšenou hygienu = sprchování vlažnou vodou po požití WC.
To s tím fénem, mě vyděsilo...zdá se mi to přitažené za vlasy. Dětská pokožka je tak citlivá, ja snadno se může popálit! A není nic krásnějšího, než si po koupání mimska zabalit do vonavé osušky a pomazlit s es ním. S fénem to jde dost těžko.
Oceňuji Andeiinu snahu, ale kdybych byla matka čekatelka nebo se rozhodovala jestli si pořídíme miminko, asi bych si to po přečtění toho článku rozmyslela, protože to se nedá zvládout. Kde je péče o domácnost, trocha pozornosti manželovi, čas zajít si zacvičit (po šestinedělí samozřejmě), k holiči, na kosmetiku?
Péče o mimi je náročná, je to velká odpovědnost, ale proč si přidélávat práci tam, kde to není nutné.
Holky, nic se nemá přehánět :-))
Mějte se. H.
Gabina
  • 
9.6.2003 11:17:32
Vše co pochází z těla pacienta je infekční materiál: Sputum, hleny, moč, stolice, krev, výpotky, abscesy, a i ty proklaté očistky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
listopad
9.6.2003 10:28:51
U mě mělo největší vliv na tvorbu mléka hlavně kojení v noci. Takže se snažit co nejvíc kojit v noci. Alespoň u mě to tak zabíralo. Když mi moje děti začli v noci více spát mléko mi pak znatelně ubylo (to bylo až tak kolem 5 - 6 měsíce). Moje mamča nás naučila spát v noci hned od začátku (rada tehdejší sestry - nechte je v noci řvát, oni si pak zvyknou a vy se vyspíte zabrala) a odstavila nás velice brzy. V té době byly rady sestřiček tedy zajímavé.
9.6.2003 7:52:23
Zdá se, že "infekční očistky" jsou dost zakořeněné ... Je zajímavé, že střední zdravotnictký personál jedné známé pražské kliniky před cca pěti lety mával touto nepravdou na každém kroku a před rokem už to nebyla najednou pravda??? Informovala jsem se na to na různých místech a buď o tom dotazovaný nechtěl přemýšlet nebo mi odpověděl, že se to dřív učilo, ale že to není pravda. Na samotném krvácení z rodidel není nic infekčního, bakterie Escherichia coli je samozřejmě něco jiného, tou se můžeme všichni "kontaminovat" každý den mnohokrát. Tady přece neřešíme základní (resp. u rodičky zvýšenou) hygienu. To je přece samozřejmost. A nevím, jak vy ostatní, ale já si po WC myju ryce mýdlem už od dětství ;-) (A po použití WC se, pokud možno, osprchuji nebo použiju bidet!)
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 115 [Dalších 55 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.