| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 115 [Dalších 45 >>]
8.6.2003 20:49:19
Chybička se vloudila, zabloudila jsem, novopečené mamce se omlouvám;)
8.6.2003 20:47:55
Kateřino, držím palce! Máte můj obdiv!
Věra.
8.6.2003 20:42:18
A trošku jsem se pousmála, při představě, jak fénuju miminko. Ale proč ne? Pokud utíráme dítě do osušky, tak jen lehce přiložit osušku, nikdy nedrhnout, dítě má ještě jemnou kůži.Ach jo, trochu jsem od prvního dítěte pozapoměla že je toho tolik, před Vánoci nás to čeká znovu. Děkuji za obsáhlý článek, budu studovat..
Věrka
8.6.2003 15:28:55
Mileno,
já to cítím stejně, to co jsi popsala přesně odpovídá tomu co mě zarazilo. Oceňuji snahu pisatelky pomoci druhým, ale s některýma radama, jako rehabka a laktační poradkyně prostě souhlasit nemůžu. Jsou to rady převážně týkající se kojení a odříhávaní ve svislé poloze. Na odříhnutí je vhodná poloha klubíčko, případně srdíčko a pro noční kojení leh na pravém boku. Svislou polohu nedoporučuji používat na nošení vůbec, ani na krátkodobé odříhnutí z důvodu přetěžování páteře, která ještě není zpevněná posturálními svaly. Podrobnější vysvětlení můžu případným zájemcům poslat mejlem. Praktickou ukázku mamipulace s dítětem by si měla každá mamka vyzkoušet v rámci předporodní přípravy totéž platí o technice kojení.
Takto to děláme u nás v Ostravě J.
hh hh
8.6.2003 12:03:36
Mileno doktorka mi řekla, že to bylo tím, že se přežírala a pak měla právě to bolení bříška. no to je jedno, každopádně u nás to zabralo. taky je pravda že né pokaždé když mimi řve je to hladem.
velkou služdu nám udělal dudlík. Ty 2-3 hodiny přečkala v pohodě, neřvala, ba právě naopak říkala si pravidelně po těch 3 hod. asi vážně chtěla mít režim :o)

Markéto my v porodnici přebalovali před kojením proto, protože jsme následně mimina museli vážit.
Přebalit-zvážit-nakojit-zvážit- a zase přebalit protože si vždy při kojení po...
bylo to dost děsný.
Milena, 3 koťátka
8.6.2003 9:33:10
Danino, moje zkušenost je opačná. První 2 měsíce jsem kojila s krátkými přestávkami. Každé kojení bylo asi hodinové, následovala 20-30 minut přestávka a poté začala dcera už zase hledat a kňourání se pomalu měnilo v pláč, který se ztišil zase u prsu. Dneska má ta mladší 5 měsíců a je spokojené zdravé miminko. Nepláče, hlásí se přes den zhruba po 2-3 hodinách pomlaskáváním.
Od svých kamarádek vím, že když se od začátku snažily zavádět dvou až tříhodinové intervaly, dítě celé tři hodiny řvalo, matka byla nervozní, začala pochybovat, jestli má dost mléka, koupila sunar, a kojení bylo během pár týdnů v háji.
Je možné, že tvojí dceři pravidelný režim v kojení pomohl. Její problém bych ale neviděla v bolesti bříška ze smíchání čerstvého a natráveného mléka /to opravdu neexistuje/, ale je možné, že vypila více mléka, než byl objem jejího malého žaludku a mléko se jí vracelo ze žalodku spolu s žaludečními šťávami do jícnu, což může vyvolat nepříjemné pocity, které známe jako pálení žáhy.
Markéta, syn Adam
  • 
8.6.2003 9:20:51
Jen poznámka k bodu 5
Nám také v porodnici říkali, že se má přebalovat před kojením. Vůbec jsem nepochopila proč, protože náš Adam (mimochodem velmi "žravé" mimino) při každém kojení pravidelně kakal, takže bych tímto doporučovaným způsobem jen zvýšila spotřebu plen o 100%. Prostě nic nelze aplikovat univerzálně.....
hh hh
8.6.2003 7:46:14
pardon popletla jsem to
kojit max. 20 min. 10 min. z jednoho prsa nechat odříhnout a 10 min z druhého. No a ta pauza 2-3 hod, mezi kojením.
hh hh
8.6.2003 7:38:16
Mileno moje dcera měla při kojení dost bolesti bříška pořád brečela. kojila jsem prakticky nepřetržitě. Pak mi doktorka poradila. kojit max. 10 min. a né dřív jak po 2 hod. věř nebo ne ale po té co jsme tohle začali praktikovat bylo po problémech. něco na tom bude.
Sylva
  • 
8.6.2003 0:25:12
Neděs se, ono to vůbec není tak hrozný, jak to možná vypadá. Chvilku to trvá, ale pak pochopíš, že spousta věcí není až zas tolik důležitá...no a pak záleží na tobě, co s nimi provedeš. Já jsem je vypustila a mám tolik času, jako snad nikdy. (2 děti - 2,5 měsíce a 13,5 roku, 3 psi)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 115 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.