| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 115 [Dalších 35 >>]
Sylva
  • 
8.6.2003 0:17:42
Cha chá, no, my máme tatínka 250 km daleko, tak tohle nám nehrozí.
Denisa
  • 
7.6.2003 14:45:17
Ahoj, zatim deti nemam, ale kdyz jsem si precetla ten prispevek, nechapu, jak je mozne pri tom vsem jeste stihat psat postrehy... klobouk dolu :)
sylvaina
7.6.2003 14:17:36
Ano, to je prima, my s malou samoobslužný bufet praktikujeme občas dodneška. Jen je švanda, když si v noci poplete maminku s tatínkem a se zavřenýma očima bouchá hlavou manžela do hrudníku a rozčileně u toho brebentí, kam že jí zmizel ten sos.
Jana
7.6.2003 14:13:48
Gábino, bingo!
Sama si to prave napsala: .. děloha je jedna velká ranná plocha, a perfektní místo vstupu pro bakterie..
Pokud nekdo po porodu rodicku vysetroval nemytyma rukama, zanesl ji infekci, ktera mohla v zivnem prostredi ocistku bujet. Nebylo to tak, ze by zena sama sebe nakazila.
J.
Gábina
  • 
7.6.2003 13:53:06
Nepochopila jste mě, o BCT píšu dále, že jsou i v pochvě, ale myslela jsem tím, že i na vložce se můžou kontaminovat bakteriemi střeva, takže vžádném případě nemůžou být sterilní, či neinfekční. A to jsou právě ty nebezpečné bakterie, které můžou zpusobit sepsi, zánět bradavky při špinavých rukou, průjem kojence atd.
Semlvajz či jak se to maďarsky piše, jistě zavedl omývání rukou před porodem, ale sepse rodiček může vniknout právě i kontaminovanými očistky, neboť děloha je jedna velká ranná plocha, a perfektní místo vstupu pro bakterie.
takže ještě jednou, očistky jsou infekční a jako z infekčním materiálem se s ním musí zacházet. I s rodildly se musí jednat " v rukavičkách". Špinavé ruce díky dokonale živné půdě ( očistky ) můžou způsobit sepsi ( horečku omladnic). A bohužel i v dnešní době sepse u rodiček vznikají.
Mikulášova babička
7.6.2003 13:36:09
Horecka omladnic byla z toho, ze rodicky infikovali porodnici nemytyma rukama. Kdyby ji zpusobovaly ocistky samy o sobe, tak na ni umirame dodnes.
7.6.2003 13:33:27
Gábino, očistky nejsou infekční proto, že by byla pochva blízko konečníku :-)

No mám tady dvě vysvětlení - jedno od lékaře a jedno z 9mesicu.cz, tak si vyberte :-)

Očistky odcházející z rodidel je nutno zachycovat do čistých porodnických vložek; obsahují množství bakterií z pochvy. Při nesprávné výměně vložek byste si mohla přenést bakterie na prsní bradavky a způsobit si zánět prsu.

Očistky jsou infekčním materiálem, proto je bezpodmínečně nutná přísná hygiena při manipulaci s vložkami a prádlem. Při pomnožení bakterií může dojít velice snadno k celkové infekci organismu, známé jako "horečka omladnic".
Gábina
  • 
7.6.2003 13:18:35
Sorry, očistky jsou infekčí. Stejně jako krev. Dokanalá živná půda pro všechny bakterie.
Nebo si myslíte, že horečka omladnic vznikala jen tak, z čistých neinfekčních očistků? aby ženy umírali ? No zdravotníci jsou prostě tupci. Jen když si uvědomím, jak je blízko z pochvy do konečníku, tak je snad jasné, že očistky jsou infekční. Nebo si myslíte že střevo, pochva, genitálie jsou prosty bakterií. Nebo zastáváte názor, že všechno co je menší než mravenec je artefakt, který si vymysleli zdravotníci, aby strašili populaci ?

Dokonalé sterilitě zdar
7.6.2003 10:44:09
K tomuto by som iba rada dodala, ze nam porodna asistentka radila si okamzite a rovno sadat na "ranu" - tak sa zahoji najrychlejsie. Prvych par sekund to bolelo velmi, ale rana sa mne osobne (nastrihnutie, sitie) zahojila velmi rychlo (ca. 5-7 dni)
7.6.2003 10:04:06
Mileno, ber to tak, že novopečená maminka je nadšená, že může ostatním poradit :-)
Když si tohle přečtou nastávající maminky, tak snad pochopí podle příspěvků, že není všechno takové, jak to píšou v příručkách :-)
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 115 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.