| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 115 [Dalších 25 >>]
Milena, 3 koťátka
7.6.2003 9:55:58
Andreo, mám vyzkoušeno, že asi první dva měsíce jsem kojila prostě pořád. Přestávky byly přes den maximálně půl hodiny, v noci 3 až 7 hodin. Odborníkům, kteří ti radili, že novorozenec TOLIK PÍT NEPOTŘEBUJE, nevěř. Když budeš dítě stále přikládat, vytvoří se ti tolik mléka, kolik budeš potřebovat. Hlavně klid, dneska už se novorozenci v porodnicích po krmení neváží. Důležité je, aby sis věřila, že své dítě svým mlékem uživíš.
Milena, 3 koťátka
7.6.2003 9:46:54
Kladu si otázku, jestli si správce serveru vůbec přečetl tento článek než ho vystavil. Na Rodině funguje poradna dr. Paulové, kde lze najít informace o kojení, a pak se na Hlavní straně objeví článek s "radami" typu "snažit se, aby kojení bylo v intervalu minimálně 2 hodiny. Tj. od konce posledního kojení do začátku dalšího, aby měl žaludek čas alespoň 2 hodiny na zpracování vypitého mlíčka, jinak, když se v žaludku míchá čerstvé a natrávené, dělá to prý neplechu (nějak se to tam kazí) a může z toho bolet bříško", "ideální je kojit po třech až čtyřech hodinách. Pokud se zdá že není dost mléka ... raději uvařit fenyklový čaj, nebo převařit kojeneckou vodu a dát mu to po lžičkách" !!! a další perly např. o odříhávání ve svislé poloze /nevím, kde pisatelka rodila, ale je chyba, že jí v porodnici neřekli, že se dítě vůbec, ani na odříhávání, nemá dávat do svislé polohy/, o féhování místo osušení zabalením do pleny atd...
Články na Rodině by měly maminky informovat, a ne dezorientovat nebo uvádět v omyl.
7.6.2003 8:37:18
No, Miško, mne přijde, že v ní jsou docela přehledně zpracovány dětské nemoci, takže tak úplně na není :o)

S.
7.6.2003 7:39:02
Sosane, naštěstí některé maminky už přišly na to, že Velká kniha o matce a dítěti je na......:-))
Libushe+3
7.6.2003 4:35:18
Moje dite melo problem s acid reflux a neudrzenim mleka v zaludku. V nemocnici nam rekli, ze ho musime odbrkavat 40 minut a tak jsme to delali. Cetla jsem to i v me miminkovske knize. Tedy k upresneni...pokud si neodbrknul tak se drzel 40 minut ve svisle poloze. (A pokud si odbrknul tak se taky drzel 40 minut ve svisle poloze aby udrzel mleko v zaludku.)
6.6.2003 23:54:33
Andreo, je to velice obsáhlé a určitě tam nastávající maminky najdou užitečné informace, ale některé věci mě zarazily, např.
- "interval mezi kojením min. 2 hod. (nejlépe 3-4 hod.)" - to je dost odlišné dle typu miminka a jeho stáří (spíše se kojí jeho potřeby),
- očistky nejsou infekční!!! (je to nesmysl, který se po dlouhá léta drží mezi zdravotnickým personálem),
- dudlík u novorozence,
atd., atd., ...
Promiň, ale je potřeba také myslet a ne poslouchat, co řekne nějaký zdravotník (protože ti většinou podává každý zcela odlišné informace).
Kde jsi rodila?
6.6.2003 23:28:24
:o) Též jsem s Verunkou praktikovala, móóóc pohodlné :o)

S.
Sylva
  • 
6.6.2003 22:06:03
My jsme vynalezly (Anička a já) tzv. samoobslužný bufet. Vzniklo to tak, že jsem u kojení jednou opravdu usnula (spíme spolu v posteli), a když jsem se pak po několika hodinách probudila, zjistila jsem, že už zase kojím. Systém "nakloním, dosytosti nacucám, odkloním, prospím, nakloním atd." Aničce, zdá se, velmi vyhovuje.
Mně taky. Anička sice spí většinou celou noc, ale ted v těch hicech přeci jen občas má žízen.
Sylva
  • 
6.6.2003 21:57:44
Taky se hlásím k flákačům. Zijeme štastně, spokojeně a chaoticky. Ted mě dokonce překvapilo, že už je červen...pravda, všimla jsem si, že je venku tepleji, ale nějak jsem to neřešila. Celá rodina jíme, když máme hlad, spíme, když se nám chce spát. Včetně mimina a psů. Kupodivu v tom jakási pravidelnost je...
(Ne, že bych neuměla psát bez chyb, ale přestala mi na klávesnici fungovat klávesa s háčkem. Jo - vlastně čas sleduju, od 18.h je levnější internet...)
Sosan
  • 
6.6.2003 21:03:31
V knížce píšou 10 minut (Velká kniha o matce a dítěti).
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 115 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.