Evča,2 děti |
• |
22.6.2003 11:43:22
No to snad někdo nemůže myslet vážně, aby žena, která je podvedená a je jí ublíženo, i když se jakž takž snaží, aby se vše vrátilo do starých kolejí, aby se snažila svádět, kupovat si prádlíčko, a pak se v něm haj... ukazovat,bojovat o něj atd. tak to teda je přeháňka. Možná později, když bych si byla aspoň trochu jistá, že se opravdu rozhodl vrátit a cítí se viný! Ale takhle, fuj, kolo bych si o něj neopřela a natož se mu ukazovat!!!!
|
Petra N.,30let ,2 děti |
• |
20.6.2003 20:24:06
Vážená paní,
co by pubescent jsem prošla rozvodem mé maminky a mého nevlastního (ale velmi zbožňovaného ) otce.Bylo mi tehdy již 14 let a rozvod probíhal jak podle toho nejhoršího scénáře.Moje sestra (od té doby do své puberty) trpěla velmi silnou migrénou a vůbec na ty časy nerada ještě dnes vzpomínám.Důvod rozvodu byl tak prostý!!! Jiná žena... Sama jsem vdaná 7 let,mám dvě děti .Vdávala jsem se ve 23 letech a měla jsem za sebou již několik dlouhodobějších známostí.Svého muže velmi miluji,jsem dost toleratní (stejně jako on),ale co vím jistě ,že ve svazku,kde si partneři vyhledávají jiné partnery a celkově manželství nefunguje tak jak má (což u vás jak se zdá nefunguje)bych nikdy nesetrvala.Především kvůli dětem.Vymlouvat se na to,že dětem by to hodně ublížilo,je dost sobecké.Právě děti cítí nejvíc. V každém případě Vám i dětem přeji hodně štěstí a zdárné vyřešení situace. Petra PS: Mám 2 děti,dcera byla velmi vážně nemocná (až teď v 5 letech je stav stabilizovaný),o druhé děťátko jsme přišli a syn je naštěstí v pořádku.Uvádím to proto, abyste viděla,že i zdraví dětí mi leží velmi na srdci. |
Andrea, 2 děti |
• |
20.6.2003 14:06:08
Nemohu si pomoci, ale musím reagovat: vy byste opravdu byla schopná vzdát se svých dětí jen proto, aby mohly zkomplikovat život Vašemu manželovi? To pro Vás nic neznamenají, že byste byla ochotna je použít jen jako překážku svému manželovi? To jsou pro Vás nějakou věcí či přítěží? Nevadilo by Vám, že by na jedné straně vzorně "komplikovaly" nový manželův život a na straně druhé byly třeba úplně nešťastné? Manželské soužití je někdy těžká věc a příběh který komentujete je velmi bolestivý, ale Vaši reakci nedokážu pochopit, snad ani kdyby šlo o psa.
|
20.6.2003 10:17:50
Jarko - už tu asi padlo vše, co ti chci napsat, Souhlasím s Veronikou, že bych asi dala současnému způsobu života hranice. Něco jako monolog tohoto typu: "Do konce prázdnin si to Honzo vyřeš, kde tedy hodláš bydlet. My s dětmi v srpnu pojedeme na chatu (zájezd, k babičce - to je jedno) a ty se buď odstěhuj, nebo - když tu budeš, budu to chápat, že s námi chceš zůstat. A taky to budu chápat, že s tou druhou vše skončilo. Ty jsi mi taky můj "úlet" odpustil a celé roky jsi mi ho nevyčítal. Může se to stát každému - ale nejsme mohamedáni a nemůžeš tady trvale žít s námi, jako by se nic nestalo a současně mít jinde další rodinu."
S Veronoikou souhlasím i v tom, že společné soužití vzbuzuje v dětech naději, která - čím déle to takto bude trvat - bude silnější. O to horší šok potom nastane, pokud se manža rozhodne odejít. A to bych mu taky řekla - že tento stav může dětem ublížit. Možná má pravdu i Eva - manželova nová milenka je pomsta za Vašeho bývalého přítele. A taky tu padlo, že možná vůbec neexistuje a je to prostě "jako" na truc za to, co jste mu před lety udělala vy - i v tomto případě vy mu vaše ultimátum (ale ne ihned, ale až za 2 měsíce) umožnilo ze vztahu ať již skutečného, nebo předstíraného se ctí (pro něho :o))) )vycouvat. Manžovi bych zdůraznila, že ho mám ráda, že jsem ochotná i zapomenout co vám udělal, ale že nejsem onuce, která mu vaří, pere, chystá svačinku....... Jak psala Lionka: Pokud chce odejít, bylo by vhodné, aby veškerý jeho servis realizovala milenka ...... Jinak se drž, nemáš jednoduchý život za sebou, ale pokud platí, že co tě nezabije, to tě posílí jsi dnes už dost silná a zocelená, aby jsi zvládla i tuto nelehkou situaci........ Držím ti palce a prosím tě napiš, jak jsi to vyřešila!!! (A ke zlikvidovaným kilům blahopřeji - zajdi si na kosmetiku, ke kadeřnici a udělej se kočkou - ať se manža chytne za nos!!!) Ahoj Simča |
20.6.2003 8:40:40
Milá paní Jarko,
skoro se obávám, že by Alka mohla mít pravdu :-( Také mám z článku podobný pocit – i když vás ani jednoho neznám osobně, a tak těžko soudit. A vůbec těžko soudit, když si člověk neprošel vašimi krušnými zkušenostmi... Takový článek jsem na Rodině ještě nečetla – ne co do rozsahu, ale co do obsahu! (pravda, nečtu všechno). Jak sama jistě chápete, „slušná životní úroveň“ není zdaleka to nejdůležitější... Přeji vám oběma hodně síly navzájem si odpustit, pochopit se a porozumět i každý sám sobě; a také vašim dětem, ať jim zdraví vydrží – nemusely by být šťastnější v manželství s dusnou atmosférou než u maminky a tatínka, kteří si je jen „půjčují“ a chovají se k sobě s respektem a slušně. Proto ať již spolu vydržíte či se rozejdete, ani jedno z toho není katastrofa – máte toho hodně za sebou, nebojte se, vše zvládnete! Neodříkejte se pomoci přátel ani třeba psychologa, je to na místě... Přeji vám vše dobré... Est. |
• |
19.6.2003 19:42:14
Dobrý den, přečetl jsem si Váš smutný příběh. Těžko radit, ale neřekl bych, že pozdě bycha honiti, je třeba se s tím porvat. Dám Vám názor muže, ještě k tomu mladšího. Víte prožili jste si hodně, jste velice odolná a rozumná žena, vlastně Vás oba obdivuji. Víte věc je složitá, poslední léta jste museli tvrdě pracovat a překonávat překážky. Váš muž neví co dělat, má Vás rád, má rád své děti, ale.. Ono chlapi nesnáší stereotyp, vybudovali jste z ničeho mnoho za spousty překážek. Oba jste se obětovali pro blaho rodiny. Snažíte se dát mu maximum, přesto něco chybí. Zkuste možná méně pracovat, kapku se méně fixovat na děti a naopak se věnovat více manželovi. Zajeďte si sami někam na víkend na chatu, vodu pod stan, i když si myslíte, že třeba jste na to staří, jděte večer do divadla nebo na pivo nebo grilovat. Zkuste jej svádět. Pokud manželovi ukážete, že nejste pouze matka, ale i přítel a milenka bude to lepší. Domov není pouze místo s vypranými věcmi a uvařenou večeří. Možná má dojem, že mu ujel vlak, že již navždy bude nosit výplatu hodné manželce, mít své dvě děti a nečeká jej nic nového. Chlapi nehledí pouze na nohy a prsa žen, ale občas kupodivu třeba na to, jaký může být vztah pestrý. Je to můj názor, těžko radit, detaily neznám. Držím Vám pěsti. Hans
|
dáda |
• |
19.6.2003 16:33:39
Kdyby mi toto provedl můj muž, řekla bych: rozvedeme se a běž si, ale s dětmi a starej se o ně. Nevím jak by ho přijala jeho metresa i s dětmi. Myslím, že románek by brzo skončil.
|
dáda |
• |
19.6.2003 16:21:42
Jen poznámka:
"Ještě jsem zapomněla napsat, že celé dva měsíce, co má muž milenku, funguje u nás doma vše normálně jako před tím. Vařím denně teplý oběd, peču každý týden buchty, skoro denně chystám manželovi svačinu." Jsem v domácnosti, ale přesto svého muže neobsluhuji, svačiny mu nechystám a košile si žehlí sám. Starám se o děti, to ano, ale dospělou, zdravou osobu neobsluhuji. |
eva, 4-roc. dcera |
• |
18.6.2003 13:28:48
Ja by som urcite jeho milenku vyhladala, a asi by som ju aj zbila, i ked by to mozno nic nevyriesilo. A urcite by som jej nejako dala vediet, ze manzel sa pokusal o sex so mnou, aby si nim nebola az taka ista.
A i ked Vam z praktickych dovodov urcite bude chybat, nechajte ho rozhodnut sa. A zariadte si zivot po svojom. V pripade, ze ostane s Vami ( a ja si myslim, ze ostane), nesmiete sa divat na to, co bolo, ale hladiet dopredu, odpustit a nezatrpknut. Verim, ze najdete k sebe cestu, a vsetko bude dobre. Skutocne Vam zo srdca prajem vela lasky a to najlepsie. |
Martina:Matej 2,5,Lucie10tydnu |
• |
18.6.2003 9:08:59
Mila Jarko!
Je mi moc lito,co se Vam stalo. Bylo by to pro kazdeho moc tezke. Myslim, ze jen Ti kteri prosli takovou zkusenosti mohou poradit,ale v konkretnich vecech musite rozhodnout vy sama. Podle toho co pisete si myslim, ze jste velmi silny clovek. Ne se vsim souhlasim co jste v zivode udelala, ale na tom nezalezi. Nejdulezitjsi jsou v prve rade deti, potom vase rodina a take nesmite zapominat hlavne na sebe samu. Ridte se jako doposud zdravym rozumem a svym materskym instinktem. Budte take mila a pritazliva, vstricna a usmevava, rozdavejte lasku (detem,manzelovi, sve nejblizsi rodine, okoli i cizim lidem...),ale nikdy se nepodcenujte a nesestupujte pod uroven, kterou jste si v zivote urcila. Jen tak zajistite a udrzite svou cest a dustojnost i v tech nejhorsich chvilich! Moc bych Vam prala aby vse dopadlo podle Vasich predstav, abyste vsichni jako rodina byli opet stastni. Take preji aby byly Vase deti zdrave a cile. Mnoho stesti preje Martina, Jizni Korea. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.