Aja |
• |
17.6.2003 22:08:56
Poradila bych rozejít se, podvádění u obou nasvědčuje tomu, že vztah nefunguje jak má.
|
KatkaK. |
17.6.2003 21:08:08
Mila Jarko,po precteni clanku mam podobny pocit jako Alka,ze mezi Vami nejak chybi to nejdulezitejsi,a tim myslim lasku,vzajemny respekt a uctu k tomu druhemu /jestli se pletu,tak je to jedine dobre/.Pisete,co vsechno pro muze delate,co on pro Vas nebo Vam, at uz v dobrem nebo ve zlem,takove to, kdo dal nebo vzal vic.Nejak tam nemuzu najit ty pevne zaklady,na kterych se da znovu stavet /i kdyz si uvedomuju,ze s detma je to uz vzdycky slozitejsi rozhodovani/.Ale je vubec na cem stavet?Vite,proc vlastne o nej bojujete?Kazdopadne Vam moc preji,aby jste se co nejdrive citila lip a nasla vychodisko
z teto nezavidenihodne situace. Katka |
Jana |
• |
17.6.2003 14:32:57
Jarko, zda se mi, ze prilis hodne energie vkladas obcas - skoro do nepodstatnych zalezitosti a ze se vycerpavas i svym nutkavym destruktivnim myslenim. Chvilkama jsem mela pocit, sama jsi uvadela i sve potize, ze jsou psychosomatickeho razu. Trosku mi prijde i z Tve strany citove vydirani vuci muzi. Samozrejme,jsi vycerpana vsemi temi starostmi a tak beru v uvahu,ze jsi pod tlakem tize a vycerpani sdelovala situaci a zaroven verim, ze aspon vypsanim se, jsi pocitila castecnou ulevu.
Nezlehcuji slozitou situaci, jen znam Tvou verzi. Myslim, ze jsi zena spolehliva, pracovita, setrna a mnohe vlastnosti na Tobe obdivuji, ale prijde mi, ze jste meli s manzelem jiz pred Tvym i jeho uletem mezi sebou problemy. Kazdopadne, nebudu se vypisovat - zacni od sebe. Za ciny a slova manzela nemuzes, akceptuj jeho rozhodnuti, zamer se vice na sebe i deti. A hlavne, at manzel ci Ty jste chybovali, je to otec Tvych deti - ved je k ucte a neshazuj manzela - vuci detem byste meli zachovat slusnost a nepodrazet jeden druheho pred sebou a strhavat si tak ve slabosti deti na jednu ci druhou stranu, nedelejte jim to detstvi jeste tezsi nez je. Ty - jako matka a manzel jako otec muzete detem dat vic, ac to mezi Vami nevyslo. Preji hodne sily na regeneraci |
Vilma |
• |
17.6.2003 12:20:51
Take jsem si clanek precetla a docela jsem se vydesila, jak nekteri lide ziji. Mila Jarko, take mi pripada, ze ve vzahu chybela takova ta opravdova laska. Vlaste jste se ani moc neznali pred vstupem do manzelstvi. Na jednu stranu mi pripada, ze na sveho muze ,, hazite spinu"viz popisovani jeho rodiny, take mi pripada, ze otazka penez je pro Vas take velmi dulezita. To co jste prozivali s detmi, to muselo byt hrozne, ale nedovedu si predstavit, ze bych si v dobe trvani manzelstvi nasla pritele, odesla od manzela k priteli, pak se k manzelovi bez vycitek vratila. Je to vsechno trochu pritazene za vlasy. Manzel se nehroutil??? Nevim, ale nikomu to neni jedno. Mozna to v nem cele ty roky pracovalo jako krivda a ted Vam to vratil. Kdyz mel fungovat jako manzel a byt oporou tak nebyl, kdyz jste mela byt oporou a zachranovat rodinu, tak jste odesla k priteli... Ted se hroutite...Mozna ma manzel pocit, ze mu ujizdi autobus. Treba mu styl zivota, ktery vedete nevyhovuje. Treba skutecne nevi, jak se rozhodnout. Nevim, ale skutecne si nedovedu predstavit , ze bych takhle zila...
|
alka, 3 děti |
17.6.2003 8:27:42
Milá Jarko,
přečetla jsem pozorně celý váš opravdu dlouhý článek a došla k poznání, že opravdová láska ve vašem vztahu nikdy neexistovala. Jen zamilovanost a sexuální přitažlivost a později povinnosti postarat se o děti. Žádná radost, být jen prostě spolu. Odmítavé a ubližující chování vašeho manžela v době, kdy vám měl být oporou, na které vy vzápětí reagujete nevěrou, kterou vám později manžel odpouští (zřejmě je to pro něj pohodlnější). To, co jste popsala, je život, tak to prostě bylo a jak bude dál, záleží jen na vás dvou. Pozitivní na tom je, že každý prožitek (i nepříjemný) nás posunuje v našem vývoji dál. A my z našeho místa bez nadhledu jen těžko dokážeme určit, co je dobré a co špatné. Je to jako s kruhy v obilí, ze země je prostě nevidíme nebo jen mizivou část. Takže i to, co na první pohled vypadá jako špatné, takové vůbec být nemusí, právě naopak. Přeji vám, abyste zdárně prošla další fází vašeho vztahu a aby se vám oběma povedlo přitom co nejmíň ublížit vašim dětem, sobě navzájem i vašemu okolí, ať už váš vztah skončí nebo bude pokračovat. Hodně pohody a štěstí přeje Alka |
Hedvika,33 let,4 deti |
• |
17.6.2003 1:48:31
Promińte,ale připadá mi,že žijete jako by Vám dvěma bylo přes 50 let- přinejmenším. Jste oba mladí. Starostí už jste si užili oba dost ,tak te´d si oba užijte trochu klidu.
Žádná ultimáta, ono to tu milenku brzy přestane bavit,čekat na chlapa,který nevypadá perspektivně- že se brzo rozvede atd. Pokud mu nezáleží na Vás- nebo má spíš jen ten pocit- jděte na to přes děti- ty ho přece opravdu potřebují. Takováto krize postihne každé manželství a rozvést se je tak jednoduché a lákavé,ale co pak? Co za rok,za dva? Ukažte mu,že dovedete žít běžný život i v takové krizi, sex bych teda vynechala, já osobně bych to teda nezvládla, dělat v posteli,že je vše OK. Ale rozhodně nečekejte,že chlap bude vděčný,že je napečeno a vysmejčeno, to dělejte pro svůj dobrý pocit. Pokud řekne,že něco není ,tak mu pora´dte,a´t to uklidí sám,když si toho první všiml! Přeji pevné nervy! |
Iva |
• |
17.6.2003 0:29:46
Mila Jarko,
to co jste napsala, tak svedci o tom, ze jste toho zazila opravdu hodne. Zaznela tady uz rada neposkytovat mu domaci servis, se kterou souhlasim, protoze mnohem drive jeste zjisti, o co dalsiho by jeste prisel. Mozna to delate z toho duvodu, aby jste mu ukazala, ze ho stale prijmete zpatky a jak by to u vas fungovalo, ale zkuste alespon trochu zmirnit a cas straveny nad zehlenim jeho kosil venovat treba sobe nebo detem. Co takhle k tem schozenym kilum treba i novy uces a neco sexy na sebe???? Myslim, ze jste velmi silna zena, jen jste to potrebovala napsat jeste nekomu dalsimu a dobre jste udelala. Pisete, ze Vam tenkrat manzel take nevycital Vasi neveru a jste rada, jak se zachoval. A byla jste to Vy, kdo si uvedomil, jake ma manzel kvality (bez chyb nikdo neni) a vratila jste se zpatky k nemu. Myslim, ze totez si potrebuje ted ujasnit i on. Vy jste tenkrat odesla uplne a prave to Vam pomohlo, aby jste si to uvedomila. Takze by bylo podle me dobre, aby i on si zkusil SE VSIM VSUDY bydlet nejakou dobu bez Vas, Vasi starosti a obsluhy, deti .......atd. Verim, ze az si to zkusi, tak se vrati, protoze CLOVEK SI UVEDOMI HODNOTU VECI, AZ KDYZ JE ZTRATI!!!! Preju hodne sil a nadhledu a urcite napiste, co jste nakonec udelala a jak to u vas dopadlo, tohle muze jednou potkat kazdeho z nas. Iva |
Lionka |
17.6.2003 0:09:08
a věnujte své síly pouze sobě a svým dětem!
Dohady a domněnkami,co spolu dělají,jaká je nebo není,jak jejich soužití asi dopadne,se budete jen trápit a ubírat síly,které můžete efektivně zhodnotit pro sebe a své děti. Já bych radila se od myšlenek na ni a její soužití s manželem úplně odpoutat-milenka je problém manžela-ať si to vyřeší,když si to nadrobil.Nic bych o ní nechtěla nadále slyšet,ani písmenko.Tím,že vás manžel (nebo "dobré" anonymní duše)o ní informují,tím přenášejí na vaše bedra cizí problém.Zprostěte se ho,setřeste ho! Určitě jste začátek vaší velké partnerské krize začala zvládat velmi dobře,ale nesouhlasím s radami,že nemáte klást na manžela požadavky (ultimata),pokud nechcete setrvat v soužití v trojúhleníku.Manžel musí znát velice přesně vaše představy a mantinely,co jste (a hlavně DO KDY jste)ochotna ještě určité přechodné období překousnout a co ne. Na moji bojovnou povahu je docela síla číst,že manželovi vaříte,perete,chystáte mu denně svačinku-pěkná hospodyně zadara.Já bych mu řekla,že když se chystá kardinálně změnit rodinný život,nemůže počítat,že mu budu dělat zadarmo služku a že by bylo vhodné,aby veškeré praní a vaření realizovala milenka (možná by tak procitl i dříve,když jeho milá mu bude v bytě,kde žije s ex vařit a prát špinavé fusakle apod.) a vy hodláte nabytý čas věnovat sobě a dětem. On má vlastně veškerý domácí servis + sexuální vyžití "mimo dům",takže kam by spěchal a proč by měl něco řešit?Podle mého teď jen hraje hru,která z vás to za něj buď rozsekne nebo nezvládne (tzv.Novotného "kladeč").A určitě vyhraje ta,co bude více sebevědomá. Přeji Vám,pokud si to skutečně přejete aby to dopadlo dle Vašich představ - čili ,aby se vrátil. |
16.6.2003 22:00:59
Milá Jarko. Je mi smutno z Vašeho článku.Život se s Vaší rodinou opravdu nemazlí. Myslím si, že manžel ani nechce odejít, na jednu stranu asi po těch letech povinností a péče o nemocné děti dostal strach ze stáří a chtěl by zkusit chvíli žít jako za mlada. Zároveň asi podvědomě cítí, že vás všechny miluje a změnit nic nechce. A tahle touha po nezodpovědném mládí a život žěnatého muže a otce se v něm perou, a on sám neví, co chce. Dejte tomu volný průběh. Dělejte s dětmi i sama věci, které vás baví a zkuste někdy udělat něco alespoň trošičku bláznivého. Možná, že manžel pozná, že pod tím nánosem dřiny, strachu a povinností jste i vy mladá dívka, která se chce ještě radovat ze života. A když to nepozná, možná , že se alespoň Vy budete cítit trošku lépe a poznáte, že jste dost silná na život bez něho.Děti si časem určitě zvyknou, ale to víte, musí to přebolet. Držím palce Vám i Vašim dětem a koneckonců i manželovi, aby poznal, co je pro něho důležité.
|
Lenka |
• |
16.6.2003 19:28:13
Je velice těžké vám v tomto poradit. Každopádně - když jste měla milence vy, tak jste se odstěhovala, dala jste svému muži jasně najevo, že jo "konec", ale on s vámi pořád zůstává. Nechápu, proč si už dávno nenašli podnájem - když se chce, všechno jde (a žádný její exmanžel nemůže být taková překážka). Připadá mi to, jako by si váš muž nechával neustále ta zadní vrátka. S milenkou si užívá, je to něco nového, vzrušujícího - váš už zná.
Vy si ale můžete říct, že jste nezklamala své děti. Obětovala jste jim všechen čas, lásku a péči. Možná jste zapomněla trošku na sebe. Každopádně teď víte, že to bez manžela zvládnete - vždyť i ty roky předtím, když chodil pozdě z práce jste vše dělala sama. Ať už se rozhodnete jak chcete, vy to dokážete. Buďte trochu sobec a nestarejte se, jestli má on teplou večeři - proč mu nevaří ona? Ať si zakusí společný život a společné starosti, pak možná pochopí, o co přichází. A nejde jen o tu péči, jde o společné roky života, zážitky. Přeji hodně sil. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.