| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vím, že mi nikdo neporadí...

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]
  • 
16.6.2003 19:11:08
Milá Jarko,
přečetla jsem si se zájmem celý Váš článek, který mě zaujal zvláště tím, jak byl upřímný. Myslím si, že všechno dobře dopadne. Vy si přejete, aby Váš muž s Vámi zůstal, a já si (podle informací z Vašeho článku) myslím, že s Vámi zůstane. Usuzuji tak z toho, že už se k milence přiznal, už nemá co zatloukat, už řekl, že k ní odejde, i děti to už vědí, ale: stále k ní neodešel. Myslím si, že kdyby k ní chtěl odejít, tak by to řekl Vám i dětem a pak by hned odešel. To, že s ní bydlí její exmanžel, by neměl být problém. Píšete, že Váš muž teď hodně vydělává, neměl by pro něho být problém sehnat sobě a své milence podnájem. Ale on nic neshání, nestěhuje se k ní, ne proto, že by to nešlo, ale že prostě nechce. Moje rada: co má ona a co Vy nemáte? Myslím, že je to jen její mládí. Ale Vy už jste se také změnila k lepšímu (možná i mladšímu) vzhledu, takže jen tak dál. Držím Vám moc palce.

Deli
Halka
  • 
16.6.2003 17:43:36
Ahoj,
nejprve musim souhlasit s nazory, ktere tady uz par lidi napsalo. Jestlize chcete, aby s Vami manzel zustal, nedavejte mu zadna ultimata, zadne vyhruzky... Cas hraje pro Vas, zvlast pokud je manzelova milenka takova, jakou ji popisujete a jestli Vas ma manzel porad rad (tak mi to alespon pripada, podle toho, co pisete).
Vim, ze kdyz se moji rodice rozvadeli (ja jsem stastne vdana), nespali spolu opravdu hodne dlouho, vlastne nekolik let. A rozvadeli se taky kvuli milence. Takze nezoufejte, neni vsechno ztraceno.
Drzim palce a preju hodne stesti...
Dana s Bryankou
  • 
16.6.2003 15:17:12
Mila Jarko,
predevsim je mi moc lito, ze mate takove trable. Urcite to neni zadna sranda prochazet takovou krizi. Asi ted napisu hodne velkou blbost, ale neda mi to nez trosku poukazat na maly detail. Maminka, ktera je v praci od rana 6.oo do 18.oo - ( soboty, nedele)to vlastne uz fakticky nemuzete mit cas a energii na deti a manzela. A hlavne ted Vas obe deti hodne potrebovat. Udelejte si hlavne cas pro sebe a uvidite, ze se Vam reseni teto rodinne krize podari zvladnout o hodne lip.
Preju hodne stesti !
Babelle
16.6.2003 13:55:35
Jarko,
článek je opravdu ze života. Je smutný, ale připadá mi i nadějný, podle toho, co píšete v závěrečné části.
Určitě se přikláním k názoru "žádná ultimata", rozhodnutí musí být na straně vašeho muže, on přišel s problémem, on by ho měl vyřešit - jinak to pro něj bude příliš jednoduché - on má problém, ale vy ho za něj vyřešíte, jako za ostatní členy vaší rodiny.
Myslím, že muži daleko hůř než ženy berou rodinný stereotyp. Daleko jednodušeji si udrží a ubrání volný čas a koníčky i životní způsob. To, že se nyní o něj staráte stejně jako dřív a navíc se ještě stihnete starat sama o sebe, o to, jak vypadáte, mu určitě dokazuje, že 1. o něj stále stojíte (a možná ho tak motivujete k tomu, aby zůstal doma), ale také, že 2. si poradíte i bez něj (což při peripetiích vašeho vztahu a rodinného života je více než zřejmé). Možná v tuto chvíli jen přemýšlí, jak si alespoň trochu zachovat tvář a moci se vrátit zpět.
Myslím, že hlavně vy byste měla mít jasno, jak říká jeden klasický židovský vtip, vždycky jsou dvě možnosti. Vy byste si měla ujasnit, jak budete žít dál, když to s mužem vyjde i když to sním nevyjde.
Jednu radu bych pro vás měla - berte to jako další životní zkušenost, která může pro vás dopadnout jen dobře. Poznala jste svoje možnosti, sílu a odolnost (i když věřím, že jste nijak netrvala na právě téhle zkoušce). Když jste schopná o svém dosavadním životě napsat, nebudete mít problém se vyrovnat i s tím, co bude dál. Neřešte nic, s řešením by měl přijít váš muž. Netlačte na něj, muži neumí o problémech mluvit. Až se rozhodne, poznáte to - možná vám to nikdy neřekne, ale zachová se podle situace. Vy se nyní starejte hlavně o to, abyste byla v pohodě, opečovávala se a trošku se rozmazlovala - zasloužíte si to. Přečtěte si něco od Haliny P nebo Betty McDonaldovou nebo Ivana Krause.
Držte se!
Laura
  • 
16.6.2003 13:47:14
Radím - jen tak dál. Prokázala jste, že nejste žádná chudinka a umíte bojovat, a nikoli podpásovkami. Měníte se a bude to ku prospěchu vám všem. Pokud znovu začnete budovat vztah s manželem, bude to už na docela jiné, pevnější bázi. Pokud ne, čeká na vás určitě v životě něco jiného a zajímavého - důležité je nikdy nezatrpknout. Hodně štěstí.
16.6.2003 12:49:09
Jejda, dalo práci dočíst celý článek, na kterém je vidět, jak jste se vypovídala ze svého trápení. Mnoho sil (psychických i fyzických) vás stál váš dosavadní život, ale dejte ruku na srdce, určitě byste řekla - obstála jsem! Byla jsem tady, když mě děti potřebovali... A váš manžel? On neví, zkrátka a dobře neví. Laká ho vidina "nového života" s mladší ženou (vždyť on je přece ještě "jura" a nemá tohle všechno zapotřebí), na druhou stranu si uvědomuje, jak vás všechny bez rozdílu miluje a že nemůže jen tak jednoduše vše zahodit a odejít. Dobře děláte, když se vyhýbáte ultimatům, tím jeho bezradnost stále prohlubujete. Rozhodně bych netrvala na tom - "buď já nebo ona". Dejte mu čas, věřím, že se rozhodne pro vás. Zaměřte se na sebe (dál třeba hubněte, pečujte o sebe, vyražte si někam), ukažte mu vlastní soběstačnost i to, že dokážete v každé době vytvořit klid domova a jeho nechte dusit se ve vlastní šťávě. I kdyby třeba přece odešel, podle toho co píšete věřím, že se brzo vrátí. Hodně štěstí.
Saša
  • 
16.6.2003 12:28:54
Paní Jarko, věřím, že jste to neměla v žovotě jednoduché. Jen s těma dětma co jste zažila, to muselo být peklo a já vám moc přeji, ať je vše v pořádku.

Co se týče vašeho muže, stává se to, že si lidé přestanou rozumět, přece vy sama jste to zažila, když jste mu byla nevěrná a velké výčitky jste si nedělala.
Váš článek mi připadá, jako když chcete, aby vám byl váš muž za vše vděčný - za co vlastně, i vy mu přece můžete být za ledacos vděčná, partnerství není o vděku a zároveň chcete projevovat účast a lítost od čtenářů. Proč píšete o jeho rodině, o plesových šatech a podobných věcech?

Moc vám držím palce, ale slepovaný hneček nebude už nikdy dobře fungovat, zkuste nalézt štěstí ve svých dětech, přátelích, rodině, jiném stylu života. Jen tak budete vy a vaše děti šťastni a pokud přeci jen vidíte největší štěstí života zůstat s manželem, právě k takto šťastné rodině bude mít větší zájem se vrátit. Někdy je ale opravdu lepší, když se Ti dva lidé v klidu rozejdou, už právě kvůli těm dětem a oba začnou zase normálně žít.

Hodně štěstí
Eva
  • 
16.6.2003 10:49:41
...kromě čísla manželových bot jste popsala asi úplně všechno... Těžko radit. Souhlasím s názorem, že to chce odborníka - manželskou poradnu, psychologa... Na tohle není "babská" rada na 15 řádků, to chce rozebrat pořádně dlouhodobě a hlavně odborně.
Napadla mně jenom jediná věc. Není ta manželova nová milenka něco jako pomsta za Vašeho bývalého přítele? Prostě na truc. Tzv. krize středního věku dokáže člověka pořádně zblbnout... To je asi jediné, co mne při čtení Vašeho veledlouhého příběhu napadlo...
Ale jak říkám, to chce odborníka a ne "babské" rady. Držím Vám pěsti!
  • 
16.6.2003 10:44:12
Je mi líto Vás, ale hlavně Vašich dětí. A to, že manžel bydlí s Vámi a přeci tvrdí, že odejde situaci nepomáhá. V dětech vzbuzuje falešnou představu "že se to srovná". Nevím, jak byste se měla zachovat Vy, ale já bych to řešila ultimátem. Není to dobré řešení v tom okamžiku nastavši situaci, ale pokud je to dlouhodobější, asi jediná možnost. Prostě bych ho postavila před volbu - buď se vratíš ke mě a k dětem, budeme rodina, nebudeme o tom mluvit a nebude se to opakovat - a nebo, jestli ji tak miluješ, že opustíš děti, tak jdi hned ať jim neubližuješ fyzicky i psychicky víc, než je to nezbytně nutné. Přeci nejde, aby si od Vás nechával prát, žehlit, vařit, ale vedle si vydržoval milenku......... Já vím, že se mi to mluví, když vlastní děti nemám, ale v podobné situaci jsem se už ocitla - těsně před svatbou jsem zjistila, že mě snoubenec podvádí, resp. jsem měla podezření dlouho, ale důkazy žádné. Pak jsem je načapala "v akci" a bylo vymalováno - žádná diskuze. Kdyby se to stalo jednou....prosím, uklouznout může každý a když ten chlap za to stojí, dá se mu odpustit. Když je to ale dlouhodobá záležitost (ať s jednou či vícemi), pak je něco špatně ve vztahu nebo v něm a těžko takového života nechá ze dne na den.
Držím Vám palce a hlavně, ať už se rozhodnete jakkoliv, velkou podporu okolí. Určitě se ozvěte, jak to dopadlo a kdyby jste si chtěla popovídat, ozvěte se.
Veronika
  • 
16.6.2003 10:44:03
Je mi líto Vás, ale hlavně Vašich dětí. A to, že manžel bydlí s Vámi a přeci tvrdí, že odejde situaci nepomáhá. V dětech vzbuzuje falešnou představu "že se to srovná". Nevím, jak byste se měla zachovat Vy, ale já bych to řešila ultimátem. Není to dobré řešení v tom okamžiku nastavši situaci, ale pokud je to dlouhodobější, asi jediná možnost. Prostě bych ho postavila před volbu - buď se vratíš ke mě a k dětem, budeme rodina, nebudeme o tom mluvit a nebude se to opakovat - a nebo, jestli ji tak miluješ, že opustíš děti, tak jdi hned ať jim neubližuješ fyzicky i psychicky víc, než je to nezbytně nutné. Přeci nejde, aby si od Vás nechával prát, žehlit, vařit, ale vedle si vydržoval milenku......... Já vím, že se mi to mluví, když vlastní děti nemám, ale v podobné situaci jsem se už ocitla - těsně před svatbou jsem zjistila, že mě snoubenec podvádí, resp. jsem měla podezření dlouho, ale důkazy žádné. Pak jsem je načapala "v akci" a bylo vymalováno - žádná diskuze. Kdyby se to stalo jednou....prosím, uklouznout může každý a když ten chlap za to stojí, dá se mu odpustit. Když je to ale dlouhodobá záležitost (ať s jednou či vícemi), pak je něco špatně ve vztahu nebo v něm a těžko takového života nechá ze dne na den.
Držím Vám palce a hlavně, ať už se rozhodnete jakkoliv, velkou podporu okolí. Určitě se ozvěte, jak to dopadlo a kdyby jste si chtěla popovídat, ozvěte se.
Veronika
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.