| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč nejsou děti ve škole šťastné?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 65 [Dalších 25 >>]
5.8.2003 13:27:41
Je to opravdu ona. Jen aby ji ten elán brzo nepřešel - já bych na to nervy neměla.
misa
  • 
31.7.2003 13:00:09
Jako dite si pamatuji - skarede , protivne, ujete ucitelky - komunistky - ktere nenavideli svou praci.
Je to opravdu velice smutne, ze si nemohu vzpomenout ani na jednu hodnou, normalni pani ucitelku.
Horsi je to s "pani ucitelkama" ve skolkach!

Nikdy by jsem nedala dite nekam, kde by se ho snazil nekdo vychovavat nejakyma poznamkama ,dutkama ci dvojkama s chovani, nebo kozou do denicku, to se delalo u nas.
Martina, Honzík 3,5 roku
  • 
29.7.2003 13:02:28
Jen chci podotknout, že server Rodina navštěvují především rodiče, kteří se o své děti OPRAVDU zajímají.
Tedy musí nutně dojít ke střetu učitelka - rodič z Rodiny. Učitel totiž především řeší problémy s dětmi, které neoplývají starostlivými rodiči.
Věřte, že je moc příjemné řešit problémy dětí, pokud znáte postoje jeho rodičů a ti mají také zájem řešit.
No a nakonec - jen bych připomněla, že učitel též kromě výchovy vyučuje. A já jsem ještě nenarazila na debatu, kde se řeší to, že učitel vykládá blbosti a bludy. To by mě osobně zajímalo ještě víc.
Meta
  • 
29.7.2003 11:36:10
Je to tak. Jdu do sebe. Přehnaná snaha psát správně se musí vymstít.
V "Pravidlech" stojí: bych, bys (ale učil by ses, pamatoval by sis atp.) by, mn. bychom, byste, by

Omlouvám se. Leč z výše uvedeného tím spíše vyplývá ono televizí zprofanované "nikdo není dokonalý". Natož děti. To by si učitelé měli (snad se mezi nimi najde muž) pamatovat.
J
  • 
29.7.2003 10:29:00
"By jsi" je taky špatně.
Meta
  • 
29.7.2003 9:59:09
Možná se ti zdá kritika tvého pravopisu trošku krutá, ale vsadím se, že kdyby jsi to napsala ve čvrtletní písemce a byla nedejbože málo "aktivní", dostala by jsi na konci roku "spravedlivě" dvojku z češtiny (i to již ve čtvrté třídě, to už jsme probírali - chacha) a neměla by jsi na vysvědčení samé jedničky :))). Tím pádem, pokud by jsi byla citlivější dítě, měla by jsi pocit nespravedlnosti a pěkně zkažené prázdniny....A kdoví, zda by jsi se pak odvážila dát si přihlášku na gympl...Třeba by se tvůj život začal ubírat jiným směrem....
Lonai
29.7.2003 7:47:21
Řekla bych že škola je podle vzoru žena a malí prvňáčci jako "mladí". Ale jinak Vás chápu. U syna chodí na aktivy pořád ti samí rodiče (převážně Ti, kteří ani nemusí).
29.7.2003 6:30:57
Jani, doufám, že neučíš češtinu :-)
Jana
28.7.2003 23:28:18
Nechci moc šťourat, ale v tomto případě by stálo za to v dobách učitelského volna otevřít Pravidla českého pravopisu ;o)
J.
Jana
  • 
28.7.2003 23:22:15
Celý článek jsem pozorně přečetla a abych pravdu řekla, byla jsem na něj dost zvědavá. O škole a o vztahu učitel a žák se toho totiž v dnešní době napsalo a stále píše hodně. A né vše je ke čtení, bohužel.

S názory v tomto článku souhlasím, myslím si, že jako učitelé máme co zlepšovat a co dopilovávat, ale...

A právě to ALE mě donutilo vám napsat.

Myslím si, že není chyba jen a jen v učiteli a jeho přístupu. Jak sama znám ze svého působiště, ještě v září každý jde pln energie a všech možných předsevzetí do tříd rozdávat se ( a to doslova ), hned však narazí na velký počet žáků ve třídách ( není vyjímka i 25 dětí v první třídě! , jinak to prostě nejde, na menší třídu nikdo nedá peníze ), málo pomůcek, dvoje učebnice jsou sice hezká představa, ale kde je má škola vzít a co závist ostatních dětí, kteří musí učebnice nosit! A že děti dnes závidí jakoukoliv vyjímku či úlevu spolužákovi. A kdyby jste měli možnost vidět co za saláty žáci odevzdávají na konci roku, místo nových knih! A peněžitá pokuta, nemáme peníze a hotovo.
A kominikace s rodiči. Ze strany učitele je velmi strohá, ze strany rodičů je občas nulová. Zažila jsem i případy, kdy se nakonec škola uchylovala k tomu, že matku zvala doporučeným dopisem, aby si přišla do školi popovídat s učitelem a svém synovi. A nebo jsem také zažila, kdy se kolega musel schovat před otcem, který jej pronásledoval po škole a chtěl mu velmi důrazně a pěstí vysvětlit své stanovisko k absenci svého syna a tedy problémům ve škole.

Jak říkám, vím že na straně učitelů je mnohé co dohánět, ale na straně společnosti a rodičů také. Ani se raději neptejte s jakými názory na školu a osobu učitele chodí již malé děti do školy. Jak někteří rádoby malý a rozkošní prvňáčci oslovují své učitele.
Pokud se nezmění postoj rodičů ke škole a k učitelům, pokud se nezmění postoj společnosti k učitelům a ke škole a k vzdělávání vůbec, bude těžké hledat v té společnosti dobrovolníky, kteří budou vykonávat toto ( velmi přesně řečeno ) poslání a budou se snažit jej povýšit na tu nejvyšší možnou úroveň.

To jen něco málo z té druhé strany katedry. A pokud si někdo myslí, že je to sranda a lehké povolání plné volna a výhod, tak si tam před ty děti jděte stoupnout sami! A vydržte to alespoň jeden měsíc.

Nashledanou a hlavně spokojené děti v dobré škole!

Jana
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 65 [Dalších 25 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.