Janule |
• |
12.4.2006 13:05:06
Ahoj Mirko, to cestování musí být pro malého asi dost nepříjemné, zvlášť jestli jezdí s otcem sám vzadu na autosedačce...docela hrůza. Jinak tě ale můžu ubeupečit, že moje dcera jezdí k otci v rámci jednoho města (od svých 4 let) a tehdy to bylo stejné jak ty píšeš. Sice nebrečela, ale už při balení byla celá nesvá a po návratu jak jiné dítě. Vždycky to den dva trvalo než se zase srovnala. Dneska už to všechno líp chápe a vše probíhá celkem v pohodě.
Nešlo by to se domluvit, že třeba místo dvou víkendů v měsíci by to byl jeden týden v celku jednkrát do měsíce? Jednak by se ušetřila jedna cesta a jedny nervy s balením a návratem a také by měl malý čas se nějak po příjezdu k otci aklimatizovat a oddychnout si před další cestou zpět. |
12.4.2006 12:56:48
No Mirko, na maly dite mi to prijde az az :-(, myslim si, ze by se to asi mohlo nejak zmenit po konzultaci se sockou. Neda se s otcem domluvit, aby jezdil treba jen 1x mesicne a po druhe by byl otec s nim ve vasem meste? Nema tam treba pribuzne nebo pratele, u kterych by mohli spolu byt?
|
Mirka Hola |
• |
12.4.2006 12:43:23
s byvalym manzelem jsem cca pul roku rozvedena, mam 4 letyho syna, soud urcil styk - kazdy druhy vikend stvrtek vecer az nedele vecer. Bydlime ale 300km od sebe a otec si pro syna jezdi autem. Syn nekdy jde/prijede bez problemu, nekdy breci pri odjezdu/prijedzu. Myslim, ze ma opravdu chaos v hlave z toho, co se kolem deje. Nechape proc si ho takhe "predavame" a vzdycky kdyz se vrati tak je vylozene zlostny, krici a chova se divne. To trva tak 2 dni, nez se opet vrati "do normalu". Myslim, ze si uvedomuje, ze se s nim deje neco, ale nedokaze to pojmenovat a nejak to pochopit. Muj dotaz je: 1/ je unosne pro 4 lety dite jet obvikend 600km cestu a pritom nemit ani 14 dni pauzu v tomto cestovani? 2/ co by musel najit psycholog, aby se zmenil rozsudek a dite nemuselo tak casto jezdit tam a zpatky. Nebranim otci v styku, jenom mi prijde absudni pro 4 lety dite pendlovat jak balik...az do doby nez si rekne sam jestli to tak chce/nechce a nebudeme ho moct nijak nutit.
diky za nazory |
Kopretinka |
2.12.2005 15:00:34
Ještě něco - klidně si o syna požádejte i ve všední dny, v návrhu k soudu můžete uvést třeba jeden den v týdnu, určit ho přesně i s časem, nejlépe od večera jednoho dne do večera druhého, pak třeba každý lichý víkend, pamatujte také na dovolenou, vánoční svátky, třeba velikonoce...
|
Kopretinka |
2.12.2005 14:55:58
Tady není bohužel jiná cesta, než soudní určení. To zřejmě nemáte, pokus správně rozumím vašemu dotazu. Podejte si návrh na úpravu styku s dítětem. Žil jste s nimi ve společné domácnosti, syn je na vás zvyklý, to je argument pro soudce, když matka argumentuje, že je malý a ona neví co s ním děláte ap., což by ta "vaše" zřejmě použila. To že má 1,5leté dítě bouli je normální, pokud potom nezvrací a vy zanedbáte lékařské ošetření, což by muselo být podloženo lék.zprávou. Tohoto se u soudu bát nemusíte, oni ti soudci nejsou takoví blbci:-)
Až budete mít rozsudek o úpravě styku se synem, máte zákonné právo syna v určitou dobu vídat a matka je povinna toto zajistit. pokud tak nečiní, může se to stát důvodem i k odebrání dítěte, neboť tím zanedbává péči o něj. Tolik ve stručnosti, osobně radím nenabízet výměny typu ty mě - já tobě, neboť s jídlem roste chuť a zkušenost říká, že to má většinou opačný efekt. Co je důvodem pro bránění styku? Peníze? Spíš jde o to vám to co nejvíc znechutit a dělat vám dusno a k tomu, bohužel, slouží váš syn. Čím víc budete nabízet a vyjednávat, tím to bude horší. |
2.12.2005 14:35:13
ahoj Martine
ja to sice nezazila, ale zkus ji proste nedavat nic nad ramec vyzivneho s tim, ze pokud by chtela botky plinky co ja vim tak ano neni problem ale jednak mu to koupis sam a k tomu ho potrebujes...nebo druhak to kdyby byl extrem tak kdyz te nezapoji jak by sis pral tak ze nevidis duvod prispivat nad ramec...jo zni to jako vydirani ale nevim co bylo mezi vami a desne mi vadi kdyz jeden rodic brani druhymu vidat dite i kdyby oni dva byli na noze zadnej prcek za to nemuze a ma pravo na oba rodice (nas tata nema zajem zadny mozna proto mi to tak stve) |
• |
2.12.2005 13:05:35
Potřebuji radu.
Mám rok a půl letého syna.S přítelkyní, jeho matkou nejsem 5 měsíců.Ona se rozešla se mnou.Zůstala ve svém bytě, já jí nechal, auto, veškeré vybavení a soudně mi bylo přiřžčeno 3000,- alimetků, ty platím.Synovi přispívám ještě na oblečení a pleny, je to tedy ve skutečnosti okolo 5000,-. Již několikrát se mi stalo, že jsme pro syna po domluvě jel a jeho matkami řekla, že vypadám rozrušeně, že mi ho nedá.Ptá se , co s ním přesně budu dělat.Přesně jí to popíšu.Pokud jsme s ním u sebe doma, je to špatně, pokud ho beru po dětských koutcích, je to také špatně.Kdfyž mu koupím přesnídávku Hami, je to špatně, když mu uvařím, je to též špatně.Situace vyvrholila minulý týden, kdy mi syn upadl, měl bouli, ale žádné jiné příznaky.Ženě jsem to zapomněl při předávce říci.Volala mi, že se o něj neumím strat a at příjdu až se to naučím.Přijel jsme po týdnu a řekla, že mu je lépe s matkou.Jeho předávání je plné stresu, bojím se, že to na něm zanechá následky.Vím, že pokud platím alimenty, mám na něj nárok, chci ho však vidět častěji než 1x za 14 dní.Mám na to podmínky v práci, mohu si to zařídit.Co mi poradíte? Martin Hynek |
12.9.2005 9:07:48
Danieli napsals " Nevlastni sourozenci jsou ti, se kterymi nemame ani jednoho spolecneho rodice.. "
Hele, tak to jseš můj nevlastní brácha! |
Daniel, dcery, 19 a 1,5 mesice |
• |
5.9.2005 23:01:52
Sarah..
Myslim, ze hnusem neni, kdyz se lide rozvadeji.. Pokud s nekym prestanu mit pocit, ze jsem stastny, proc bych s takovym clovekem mel nadale sdilet zivot? Hnus z rozvodu delaji jen lide.. jsou pripady, kdy i rozvod muze probehnout naprosto v pohode.. ad1/ To ze Te byvala manzelka nenavidi.. na tom nevidim nic neobvykleho.. Nenavidela by jsi svoji nastupkyni take.. Nevlastni sourozenci jsou ti, se kterymi nemame ani jednoho spolecneho rodice.. Takze Tvuj syn je jeji vlastni jednorody sourozenec.. Muzes se jen utesovat tim, ze kdo zaseva vitr.. sklizi bouri.. a s nejvetsi pravdepodobnosti se manzelova dcera az jednou dostane rozum, postavi sama proti matce.. Je to jen otazka casu.. ad2/ Děti jsou mnohem chytrejsi nez si dospeli mnohdy uvedomuji.. Nekdy nechapou slova, ale vnimaji atmosferu.. Mimochodem, kdyz ty o ni jako o de... jak ona asi muze mluvit o Tobe? |
Sarah |
• |
5.9.2005 16:56:02
Je to hnus,když se lidi rozvádějí,já to znám z obojího úhlu.
1.Bývalá manželka mě nenávidí,dceří její říká o mně hnusné věci a holka to pak klidně u nás řekne.Nic pěkného to neni,holce je 9,ale umí být na mne pěkně zlá,když to táta neslyší a mého syna ,tedy našeho,jejího nevlastního bratra nesnáší. 2.Moje sestra ,když dává svoji dceru bývalému muží a jeho dě... na víkend,tak vždycky trne s čím její šestiletá holčička přijde,protože ta slečna vykládá před títětem jak je její máma pitomá apodob. Tak si vyberte... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.