Dana, syn 8 let |
• |
28.5.2008 23:06:31
Můj syn má poruchu pozornosti, moc dík za příspěvek, mám takhle pocit, že dospělost pro něj nem,usí být černá díra.
|
Pája 1syn 6let |
• |
27.4.2008 20:56:24
Právě jsem se dozvěděla,že syn má LMD a ADHD moc děkuji za váš příspěvek hodně mi pomohl to pochopit.
|
Pája 1syn 6let |
• |
27.4.2008 20:55:59
Právě jsem se dozvěděla,že syn má LMD a ADHD moc děkuji za váš příspěvek hodně mi pomohl to pochopit.
|
• |
18.3.2008 19:38:50
Je mi 24 a mám ADHD (LMD). Po přečtení diskuze jsem se rozhodl také přispět a to především proto, že mám pocit že spousta rodičů to vnímá jako velké neštěstí.
Nejsem psycholog, ale můj osobní názor je, že lidé s touto poruchou musí svou aktivitu nasměrovat správně. Bez podpory okolí, tedy především mojí maminky bych na tom byl dnes asi o dost hůř. Podpora vám dodá sebevědomí. Myslím si že je důležité i to, že mě do ničeho v rámci "nápravy" nikdy nikdo nenutil. LMD je porucha se kterou se musíte naučit žít. Nemůžete přestírat že nic takového nemáte. Komunikace s okolím je pro mne určitě těžší, ale je to individuální. Pokud vás okolí přijme jací jste, dá se to a nezáleží na tom jestli máte LMD nebo třeba pleš :) Je to stejné. Pleš je ale přijatelnější pro více lidí. Co se týče té agresivity, jde o reakci na reakci okolí :) Osobně se považuji za celkem mírumilovného člověka. Pral jsem se jako spousta kluků na základce, ale později už si nevybavuji nějaký výrazný konflikt. Tu agresivitu jsem vybíjel vždycky jiným směrem, spíš jsem osnoval různé plány a věnoval jsem tomu fakt hodně času :) Taky se dokážu pohádat o úplné nesmysly. Nikdy jsem ale neuhodil žádnou svojí holku ani jsem netrápil svojí kočku nebo tak něco. To "agresivní chování" není něco co děláte v tu chvíli se zlým úmyslem. Vztahovačnost je určitě pravda, dodnes s tím mám problémy, ale pokud jste si toho vědomi, dokážete se s tím vypořádat. Hodně dlouho jsem trpěl i "Nepružností" která je zmíněná v článku, ale troufám si říct že s tím jak jsem si rozšiřoval rozhled a setkával se s lidmi, kteří měli úplně opačné názory, jinou kulturu atd. dost mi to pomohlo a myslím si že jsem dnes hodně tolerantní a to i paradoxně i díky LMD, (protože jsem si prostě a jednoduše byl donucen najít takové kamarády, kteří jsou tolerantní ke mě) narozdíl od spousty "normálních" lidí kteří nepřipouští cizí názor nebo jakoukoliv odlišnost. Kvůli problémům s učením a nerespektování autorit jsem propadal na ZŠ, několikrát jsme měnili školy, poznámky typu "vyrušuje" byly na denním pořádku, měl jsem velké problémy na střední škole (kázeňské postihy, podmínečné vyloučení atd :)) Pro učitele to muselo být fakt peklo :o) Nakonec, jsem vystudoval gymnázium, plynně ovládám Angličtinu, Italštinu (se státní zkouškou), učím se Španělsky a Holandsky. Studoval jsem 4 roky na VŠ. To že jsem studium ukončil určitě souvisí s LMD, ale přijímám to jak to je. Procestoval jsem prakticky celou Evropu za peníze které jsem si sám vydělal. Myslím si, že mám větší rozhled než velká část "normálních" lidí. Celkem úspěšně podnikám v internetové reklamě. Myslím si že žiju docela slušně a spořádaně. A taky mám ADHD. Můj vzkaz všem rodičům: Nebojte se, porucha ADHD není konec světa, dá se s ní kvalitně žít, podporujte svoje dítě, berte ho vážně, berte ho jaké je i s LMD. |
• |
11.10.2007 15:58:53
Ahoj,
precetla jsem si nekolik prispevku a krome jineho i ten tvuj. Rada se podelim se svymi strasnymi zkusenostmi. Mam dvojcata- chlapce, kterym budou bezmala 3 roky. Narodili se ve 30 tydnu tehotenstvi. Prozivala jsem tezkou zivotni krizi, neb ve stejny okamzik mi umiral tata na rakovinu. Takze si asi umis predstavit prubeh tehotenstvi a nasledujici mesice po narozeni deti. Deti byli zpocatku velmi ubrecene ,bylo to narocne a stresujici obdobi, navic jsem na deti od zacatku temer sama. Ma matka stale pracuje, tchyne nefunguje jako babicka, manzel blaznivy workoholik. Hyperaktivita se s detmi tahne od sameho zacatku. V soucasne dobe se to projevuje neustalou impulsivnosti jednoho z nich, tezko se zvladaji, casto knouraji, delaji mi sceny hlavne na verejnosti. vim, jsou ve veku, kdy bojuji za vlastni nezavislost, presto si myslim, ze se chovaji daleko hure, nez ostatni deti.Take samozrejme je tu zjevna nedokonalost reci. Takze zatim zvladame jen par slov. I kdyz rec u dvojcat je vzdy opozdena. Ani ti nemusim popisovat, jak jsem kazdy vecer umordovana, nemaje vubec cas sama na sebe! rodina mne ma zrejme za cvoka a situaci nechapou a ani nepomohou. Zacinam byt neuroticka a zjevne vycerpana. Jen se modlim, aby se vse uz alespon trochu zlepsilo. take si nemohu sama dojit v klidu na zachod, aby raubiri mezitim neco neznicili, pokud rvouci nevisi na dverni klice. No zkratka, je to casto peklo a ja nevim, jak dal! kdybys mela nejaky kontakt na detskeho psychologa, budu velmi vdecna. My bydlime na okraji Prahy. S pozdravem Daniela |
• |
29.3.2007 22:30:49
Mám syna s ADHD.Je nu 9 let má problémi hlavně ve škole.Skušenost s učitelkou byť je mladší mám špatnou.Neustálé poznámky vytky a celkový pocit z toho že si na syna zasedla.S diskuze s psychiatrem mám jestě navíc pocit že za jeho problémi můžu já jako jeho matka což mi na psychice moc nepřidalo.Ráda bych znala i názor jiných rodičů.Jak třeba postupovali ve škole když učitel nejeví zájem v této problematice pomoct.Dekuji
|
9.1.2007 13:44:11
Milá Hanko,podle vašich rad jsem usoudila,že o ADHD něco víte,ale mé zkušenosti i s těmi nejerudovanějšími odborníky jsou katastrofální,už ani nevím,kam se obrátit o pomoc. Chtěla bych si s vámi promluvit,nemám s kým,nikdo to nechápe,známí tvrdí,že je nevychovaný (11-letý syn). Já jsem navíc samoživitelka,je to moc těžký. Prosím vás,jestli se tu objevíte,buďte tak laskavá a ozvětě se na zika.s@seznam.cz,budu strašně ráda. Předem vám moc moc děkuji. Nashledanou. Sehnalová |
Eva a můj nevychovaný syn |
• |
29.11.2006 21:23:21
Ahoj,můj syn chodí do třetí třídy,učí se velmi dobře,v tomto směru si ho učitelky chválí,ALE s chováním to není k vydržení.Stále píší poznámky typu:ublížil spolužákovi/čce,nemá pomůcky,nevhodně se chová,vyrušuje v hodině,je hlasitý ve školní jídelně atd.Neustále nosí tresty s družiny"mám poslouchat paní vychovatelku(60x opsat)atd.Zatím jsme ve fázi,že jsme navštívili pana psychologa,který je ochoten spolupracovat se školou a nabídl nám "videotrénik",paní učitelky váhají,moc se jim do toho nechce,a školu zase nechceme měnit my,respektivě syn.Jsme z toho zoufalí,nejprve po nás rodičích chtějí učitelé "zjednat pořádek"a když se o to snažíme,tak couvají....nechápu to,je to lenost?Jsem alespoň ráda,že se jeho chování neodraží ve známkování-ale jak dlouho to paní učitelky vydrží a jak dlouho můj syn bude chodit rád do školy?Ahoj všem se stejnými problémy a vydržme ten "boj" s pedagogy. Eva
|
Romana , 3 děti |
• |
3.4.2006 11:23:43
Vim jak se citis, ja mam to nejmladsi se vsemi hyper. a LMD. Chodi ted do 2.třidy a učitelka mi sdelila , ze by se priklanela,ac nerada k Ritalinu. Ha, to ani ve snu,mila pani ucitelko, to co jsem si precetla na internetu..., no des, fetaka si z nej delat nenecham. Vzpomnela jsem si, ze jsem mu jednu dobu davala lecitin od firmy Nutra bona, vratim se k nemu a uvidime, vim, ze mu v dobe uzivani pomohl-lepe se soustredil. Slysela jsem o nem, jen to nej...a bude to urcite setrnejsi prostredek na zklidneni.
|
26.2.2006 21:48:27
Chtela jsme se zepta, tech, co uz jejich deti maji "nalepku" hyperaktivni deite....jakymi vysetrenimi prosli.ja mam syna 5 let a pred par dny jsme navstivili psycholozku...ktera s nim delala nejake testy-ja byla venku... a nakonec mi bylo receno, ze tam asi neco bude, coz tkove zakonceni, me vubec neuspokojuje.
Jsem ve vychove na konci sil.Mam jeste 10 mesicni dceru, ktera zacala chodit a mam toho nad hlavu syn vubec neposloucha, nebyli jsme dostatecne dusledni...a ted nevim jak dal. Poradite?? Zajima mne postup vysetreni psychologema jeho zaver... dekuji |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.