| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbenost českých jmen

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 484 [Dalších 464 >>]
Leana
22.3.2010 23:59:27
Zdravím všechny milé lidi ~3~ , máte někdo zkušenost s žádostí o povolení neobvyklého jména u paní M. Knappové? S manželem čekáme první miminko a vybrali jsme si jméno, které není v českém kalendáři. Je nám jasné, že budeme muset napsat žádost paní Knappové, i když se nám do toho moc nechce. Proč bychom se měli někoho ptát, jak se naše dětátko může a nemůže jmenovat. ~l~ Bohužel to nejspíš jinak nepůjde. Děkuji za Vaše rady a názory. ~3~
Stela
  • 
12.2.2010 12:29:27
Zdravím - chtěla jsem jen upozornit na tu strašnou chybu u jmen, která jsou dávána vÝjimečně. Máte tam špatně poskládané čárky. Tluče mě to do očí...
  • 
13.12.2009 15:35:03
Dobrý den,

na Vaše stránky jsem se dostala náhodou a zaujala mě Vaše anketní otázka "jak jste vybírali jméno a či jsme s ním spokojeni".

Jméno mému synovi jsem dala po jeho otci a až po jeho 21letech se mi dostala do rukou kniha "Jméno je Váš osud".
Díky této knize jsem se dozvěděla, že František žije s tímto jménem těžký život s neviditelnými okovy a horšícím se zdravím. Čeká ho osamělost, nelehké osobní soužití a prý by bylo dobré změnit jméno...

Zamyslela jsem se nad těmito napsanými slovy a myslím, že něco pravdy na tom bude, protože můj syn opravdu volné chvíle tráví bezdůvodně sám a v osobním žovotě se mu také nedaří.

Už sám se nabízel, že si změní křestní jméno a Vaše stránky mi pomohly se rozhodnout mu v tom pomoci.
Pokusíme se na matričním úřadě změnit křestní jméno FRANTIŠEK na jméno FRÁŇA, nebo FANDA.

Prosím budoucí rodiče zvažujte jména svých dětí, ať v pubertě,v dospívání či ve stáří nejsou nešťastní... Ivana
2.12.2009 22:57:37
máme dva klučiny,vybrat jména nebylo vůbec jednoduché,manžel je národností z Ukrajiny,tak jsme chtěli,aby jména byly oboustranné.Prvního syna jsem vybrala já - Adámek,to jméno jsem měla vybrané ještě jsem ani těhotná nebyla,druhé dítě jsem nechávala na manželovi.Tak ze začátku to byl Maxim,Valentin,Denis-Ukrajinská jména - pokaždé když přišel a oznámil to rodině - české - tak moc ovací nesklízel. Nakonec sám z ukr.jmen ustoupil a vymyslel malému typické české Tomášek. Naši jsou spokojeni,ale jeho rodina si tohle jméno nemůže pořád zapamatovat.
2.12.2009 8:46:51
Michael je naozaj NUDA.

Michal znie jednoducho a pritom KRÁSNE~;)
2.12.2009 8:44:20
Ja som slovenka žijúca v Česku. Na Slovensku je Michael bežné meno. Ale mne sa proste nepáči (čím ďalej tým viac ľudí ho dáva aj tu v Česku, myslia si, že budú zaujímavejší..).

Svojmu synovi som dala meno MICHAL. A žiadny Michael:-)
Kacii&Matýnci
1.12.2009 21:14:25
Docela by mne zajimalo, proc uvadite jmeniny Benjamina v lednu a breznu podle madarskeho kalendare, kdyz podle naseho ma zcela regulerni jmmeniny 7.12.!!! Ja takhle mystifikovala celou nasi rodinu, takze na naseho temer pulrocniho Benjaminka vsichni zapomenou.... holt jsem se zas jednou spolehla ach jo :(
  • 
27.11.2009 16:51:59
Jak jako o opravu, jaký chybný překlad. Pokud v oblíbenosti vede Michal, tak jaká oprava. je to prostě jiné jméno než Michael, žádná zkomolenina. To jak vzniklo je naprosto vedlejší. Já jsem Michal a označení Michaelem mne uráží (asi jako když označíte Michaelu za Michalu a obráceně).

zkus najít Michael v českém kalendáři
Vendula Dvořáková 1 dítě
  • 
14.9.2009 16:10:49
Rodiče,kteří vybírají jméno pro svou očekávanou ratolest by měli rozmýšlet nad tím jak mu budou říkat děti ve školce nebo ve škole.Na spoustu jmen jsou různé nadávky a nebo se dají rýmovitě vymyslet.pro některé děti to může být traumatizující.
Keila
26.6.2009 15:48:50
Dobrý den! Vím, že máte velkou starost, ale zbytečně se nestresujte...to se stává... Já jsem teďka ve 21. týdnu těhu a špinila jsem na začátku těhotenství asi dvakrát nebo třikrát. Lékař mě vyšetřil a řekl, že tam žádné změny nevidí a že se to prostě často stává...tak snad by mělo být všechno v poho...!;-) DRŽÍME VÁM s Rozinkou PĚSTIČKY, ať je vše OK a ať vše zvládnete!;-) Keila a spol.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 484 [Dalších 464 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.