| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbenost českých jmen

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 484 [Dalších 444 >>]
Andrea, plánuji
  • 
22.2.2009 21:56:28
Já si myslím, že pokud by se vám oběma jméno vážně líbilo, tak není problém. Spíš je nemoderní a narosto nepraktické pojmenovávat děti po rodičích. Vím to moc dobře, můj muž je Jaroslav stejně jako jeho otec a dědeček, a ještě teď mu občas přijde nějaká pošta k rodičům, a maminka ji vždy otevře v domnění, že je to pro jejího muže. Stejně tak když jsme na rodinné slezině a řekne se "Jardo, pojď mi pomoct", tak se zvednou všichni. Hned jak jsme o dětech začali plánovat, tak jsem zamítla variantu Jaroslav a Andrea, což jsou naše jména, zaplaťpánbůh se to nesetkalo s odporem. Hlavně na sebe nenechte tlačit, bude to Vaše dítě, a Vy k němu budete mít vztah nejsilnější ze všech, tak si ho nenechte kazit jménem. Jméno pro Vaše děťátko se Vám musí líbit, nejen manželovi.
Andrea, plánuju
  • 
22.2.2009 21:37:15
Jak někdo může takhle potrestat svoje vlastní děti.... Dámo, jestli jste učitelka, tak byste mohla vědět, jak děti reagují na spolužáky, kteří jsou nějak výjimeční (např naprosto stupidním jménem), a že budou mít velmi těžká školní léta. Docela by mě zajímalo, jak své děti oslovujete. Určitě jim je nepříjemné seznamování, protože když by se mi někdo představil "ahoj, já jsem Salmonela" tak budu asi čučet jak péro z gauče. A u dítěte bych tomu nevěřila, a myslela bych si, že je chudák doševně choré... Proboha, nevím, za co se jim mstíte, ale daří se Vám to jistě obstojně.
8.2.2009 21:58:41
Když jsem byla těhotná, nenechali jsme si říct, jestli to bude kluk nebo holka. Proto jsme vybírali jména dvě. Pro holčičku jsme věděli hned, nevím, koho z nás to napadlo, ale vyhrála to Marianna (manžel chtěl dvě n). Zato s klukem jsme si lámali hlavu dlouho. Vlastně jsme až pomalu do konce nevěděli, jak bysme ho pojmenovali. Měli jsme samozřejmě každý své tipy, ale ani na jednom jsme se neshodli. Nakonec jsme se dohodli na Vojtíškovi. No a máme holčičku, takže je to Marianna :-) To jméno se mi moc líbí, není úplně obvyklé a má krásnou staročeskou variantu - říkáme jí Marjánka.
22.1.2009 13:50:06
Jeste me napadl Krason... :-) Ale ja bych neco takoveho svemu diteti nikdy neudelal...
22.1.2009 13:47:27
Mít dvojčata - kluky, neznám téměř lepší kombinaci než je JASOŇ a DRSOŇ.
Akorát že toho Drsoně by vám Knappová asi neschválila. ~t~
22.1.2009 13:42:59
pěkně vás všechny zdravím.Nemůžeme se shodnout s partnerem na jméně pro naše miminko.Můj přítel se jmenuje Jasoň A MOC BY SI PŘÁL,ABY SE MALINKEJ TAKY TAK JMENOVAL,JENŽE JÁ SI MYSLÍM,ŽE DO TÉHLE DOBY SE TOHLE JMÉNO NEHODÍ,ZAJÍMAL BY MĚ NÁZOR JINÝCH LIDÍ.DĚKUJI
12.12.2008 14:18:46
Hezký den všem.Chtěla jsem se zeptat na názory jiných na jméno pro dítě Jasoň.Můj přítel se tak jmenuje a je na své jméno pyšný.Já se setkala spíš s tou negativní reakcí...př.že mu to jméno dali za trest atd.Chtěla bych znát názory jiných.Naše jména jsou v životě důležitá a chtěla bych to vážně zvážit:-).Jsem z jižních čech a tady to berou nějak tak normálně,ale já si jistá nejsem,nechci aby byl jednou smutný ze svého jména....už je to někdo jiný než jeho tatínek a jeho názory budou jiné.Čekáme chlapečka a tatínek by chtěl aby se jmenoval po něm,já už si tak jistá nejsem.děkuji moc předem za reakce.....
12.12.2008 14:06:50
Hezký den všem.Chtěla jsem se zeptat na názory jiných na jméno pro dítě Jasoň.Můj přítel se tak jmenuje a je na své jméno pyšný.Já se setkala spíš s tou negativní reakcí...př.že mu to jméno dali za trest atd.Chtěla bych znát názory jiných.Naše jména jsou v životě důležitá a chtěla bych to vážně zvážit:-).Jsem z jižních čech a tady to berou nějak tak normálně,ale já si jistá nejsem,nechci aby byl jednou smutný ze svého jména....už je to někdo jiný než jeho tatínek a jeho názory budou jiné.Čekáme chlapečka a tatínek by chtěl aby se jmenoval po něm,já už si tak jistá nejsem.děkuji moc předem za reakce.....
9.12.2008 14:16:32
máme chlapečka Lucase a v tomto ač širokém výběru jmen jsem ho nenašla.
15.9.2008 13:09:53
Tak já neměla česká jména nikdy v oblibě, takže jsem se rozhodla pro Jacqueline Sarah, Abegail Danette, Jamese Gabriela a Nathana Theodorica...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 484 [Dalších 444 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.