| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbenost českých jmen

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 484 [Dalších 434 >>]
10.9.2008 14:33:05
To že se tady snažíte pomoci budoucím rodičům, je od Vás velmi milé. Ale je rok 2008, to znamená, že ten seznam je deset let starý. V momentálním babyboomu si myslím, že se seznam zajisté pozměnil. Děkujeme za budoucí nápravu.
eva
  • 
7.6.2008 15:52:10
Zdravím, nevím, jestli jsem na správné diskuzi, ale potřebovala bych poradit s výběrem jména. Jedná se o jméno pro chlapce, otec je Němec, takže nějaké použitelné i v cizině, příjmení Hartmann. Napadá vás něco?
Teraza Horáková
6.6.2008 19:38:32
Jo a na kritiku samozřejmě nárok máš, já myslela tímto způsobem. Úplně nejpříšernější.....Rv
Teraza Horáková
6.6.2008 19:34:29
Lenko, mně se naopak Kubík moc líbí, a Eliška je krásné jméno. Myslím, že bys neměla kritizovat, leckdy jsou pokusy o originalitu spíše k smíchu, nemůžu si zase pomoci já.

P.S. Tereza jsem křtěná, jmenuji se jinak.
Lenka
  • 
6.6.2008 19:18:05
ˇUplně nejpříšernější jméno na kluka je JAKUB, po něm JAN. V naší republice se tak jmenuje každé druhé děcko. Je to spíš o fantazii rodičů, která nejspíš není v Čechách nic moc. Taky těch Terezí a Elišek by mohlo být méně. Když slyším nějaké málo frekventované jméno, mám z toho opravdu velkou radost. Rodiče, proboha zamyslete se a dávejte dětem jména, která se neopakují.
5.6.2008 23:47:00
Ahoj, chtěla bych poradit. Dlouho jsme vybírali jméno pro našeho chlapečka. Nejdřív to vyhrál Marek, ale po přečtení článku o Tereze Maxové a jejím synovi Tobíkovi, jsem se "zamilovala" do Tobiáše:) Je to moc pěkné, originální jméno a má řadu zdrobnělin. Mrzí mě, že není v kalendáři. Našla jsem, že podle starého kalendáře, by měl mít svátek 12.9. na Marii. Je to pravda? Díky za info, Andy
Gábina, 1 syn (8měs.)
  • 
4.6.2008 12:56:00
Máme osmiměsíčního syna Františka. Na jménech jsme se s manželem domluvili ještě než jsem byla těhotná. Pro holčičku jsme měli Anna po mojí babičce, kterou mám moc ráda a protože můj muž má stejný vztah ke svému dědečkovi, chtěl Františka. Shodou okolností je můj táta František a jeho táta František také. Tatínek mi vždy tvrdil, že až budu mít jednou syna, tak to bude František, tvrdě jsem nesouhlasila, že nikdy, neexistuje, chtěla jsem Jana, ale nakonec to na žádost mého muže dopadlo takto a dneska jsem ráda, že máme krásného, zdravého syna Františka. Nechali jsme jej ale pokřtít a tak se jmenuje František Jan. Hezký den všem a ať žijí česká jména!!. Zdraví Gábi
Marie Chytilová, 3 děti
  • 
2.6.2008 13:05:08
Nejstarší dcerka se jmenuje Lucie. Tu jsem vybrala sama. Jako dítěti se mi jméno Lucie moc líbilo. Druhá dcerka se jmenuje Marie po mamince a synek se jmenuje Jan Bartoloměj - Jan po otci a Bartoloměje jsem chtěla já (také proto, že u nás máme kostel sv.Bartoloměje), protože je krásné!! Ještě čekáme 4. dítě - chlapec bude Josef - po dědovi a holčička Ludmila - krásná světice:-)
  • 
10.5.2008 9:15:34
wow goldרĚâվΪwow gold°®şĂŐßĚáą©×îĐÂ×îČ«µÄĆ·ĹĆwow gold,Ă÷ĐÇwow gold,ľ­µäwow goldÔÚĎ߹ۿ´wow gold˛żŁ¬ŇýÁěĎÖ´úwow goldł±Á÷µÄÔÚĎßwow goldĂĹ»§ÉçÇřŁ¬±±ľ©wow goldČËÂŰĚłŁ¬ÉĎşŁwow goldČËÂŰĚłŁ¬ąăÖÝwow goldČËÖĐŇëwow goldą«ËľŁ¨ÉĎşŁwow goldˇ˘±±ľ©wow goldˇ˘ąăÖÝwow goldŁ©˛˘ÉčČýĽŇą«ËľŁş±±ľ©wow goldą«Ëľˇ˘ÉĎşŁwow goldą«ËľşÍąăÖÝwow goldą«Ëľwow goldČËÂŰĚłąúĽĘwow goldČËIADerÂŰĚł·ţÎńÓÚÖĐąúwow goldČˡ˘ĘŔ˝çwow goldČˡ˘wow goldą«Ëľ
8.5.2008 11:25:02
Otěhotněla jsem neplánovaně,takže jsem o tom první měsíc vůbec ani nevěděla..(Tedy bylomi docela divné,že je mi pořád divně a špatně,ale to jsem dávala za vinu stresu ze stále rychleji se přibližující maturitě).

Nejdříve jsme s přítelem začali řešit otázky týkající se bydlení,jelikož jsme oba bydleli stále u rodičů. Samozřejmě jsme to museli řešit i s nimi , a tak se rozhodlo ,že se nastěhuju k přítelovic rodině:-) Po vyřešení těhto důležitostí začal příšerný kolotoč s výběrem jména.

Nechtěla jsem si nechat říct jestli čekáme holčičku nebo chlapečka,takže se nám výběr nezúžil na polovic:-) Já byla odjakživa přesvědčená ,že můj syn bude Filip a dcera buď Lucie nebo Natálie (vyhrávala Natálka). Jenomže přítel zase vždy chtěl Nikolu.(Filip se líbil nám oboum)..A tak začali nekonečně hádky..Já nemohla (a nemůžu) vystát jméno Nikola a stejně tak přítel nesnášel moji Natálku..A aby toho nebylo málo zavrhli jsme nakonec i Filipa:-D...Museli jsme tedy vybrat jména co by se líbila i mě i jemu...navrhovala jsem : Matěj či Matyáš,Patrik,Jakub...Michaela,Kateřina,Karolína........a přítel chtěl zase Marka....Dokonce jsme i losovolali z klobouku...Myslím ,že jsme vytáhli Katrin a Marka...ale za chvíli jsme to zamítli a stáli znova na bodu mrazu,pamatuju že chvilkama jsme se shodli i na Karolíně,kterou jsem nakonec zavrhla já (ačkoliv jsem jí i navrhla:-D)...Nakonec u holčičky vyhrála Tereza a po hooodně dlouhých dohodách u kluka Tomáš. Už to vypadalo,že je po hádkách...

Ale stejně jsem nad tím musel apořád přemýšlet. Říkala jsem si ,že Tereza i Tomáš jsou strašně obyčejná a hlavně častá jména a navíc jsem se nechtěla zas tak uplně vzdát té Natálky...(a v hlavě mi uvízlo pro kluka Matyáš a líbilo se mi to čím dál tím víc!!!!)...

Jednou jsme takhle jeli s přítelem tramvají (to už jsem byla tak v 7-8.měsíci) a v hlavě se mi blejskl skvělý nápad..A tak říkám přítelovi :" Hele něco mě napadlo,co kdyby jsme to s těma jménama udělali jinak? Jeden vybere pro kluka druhej pro holku?A až budeme mít druhý tak to bude naopak, ať má šanci i Natálka i Nikola.." Trochu jsem se bála,protože přítel už předtím říkal,že už nic měnit nebudeme,vždy když jsem jen trochu zaváhala...ale teď mě překvapil a souhlasil..řekla jsem ať se vybere pro koho chce teď vybrat. (Ikdyž mi bylo jasné ,že zvolí holku - všichni mi ji předpovídali). Takže jsme měli vybráno Nikol ( to jsme se postupem času ještě shodli ,že je to hezčí než Nikola) a Matyáš..A ikdyž mi den před porodem řekli na ultrazvuku,že to bude holčička, narodil se nám Matyášek...A jak je teď přítel šťastnej!!! Neustále mi říká jaké jsem vybrala krásné jméno,ikdyž se mu na začátku vůbec nelíbilo...:-):-)

Do dvou ,tří let plánujeme ještě jednoho mrňouska,ale už teď diskutujeme o jménech...A víte co? Natálku už jsem pustila z hlavy (protože se teď jmenuje snad každá holčička co se narodí),ale zalíbilo se mi jméno SÁRA!! (přítel ho opět odmítá,ale má smůlu...teď on vybírá chlapečka:-)) No a líbí se mu jméno Samuel:-) Takže u druhýho máme už snad jasno:-D
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 484 [Dalších 434 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.