| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbenost českých jmen

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 484 [Dalších 394 >>]
Sojka
  • 
5.9.2007 19:30:44
Ahoj,
měla jsem velké rozhodnutí ,jak se bude jmenovat náš syn.
Celý život jsem tvrdila,že když to bude kluk bude se jmenovat Štěpán.
A když byla ta možnost a měl se nám narodit syn,tak se mi žádné klučičí jméno nelíbilo.V srpnu jsem jela na ultrazvuk a bylo zrovna 16.srpna a měl svátek Jáchymek,tak jsem si řekla,že když to bude kluk bude se jmenovat Jáchym.
Prvně jsem se bála,že se mu bude každý smát "Jáchyme,hoď ho do stroje",ale teď jsem šťastná a spokojená jaké jsme vybrali krásné málo dávané jméno a našemu Jáchymkovi padne jako ulité.
Sojka
  • 
5.9.2007 19:22:39
Ahoj,
17.8.2007 20:09:30
pardon - držitelka dobra:-)
17.8.2007 20:07:49
Mě se líbí Beata, Floriana, Darja a také Brigita. No pro své dítě bych vybrala asi Darju a Brigitu:-)
Mimochodem Darja má půvabný význam - nositelka dobra, už jí mám v paměti také:-)
17.8.2007 20:04:24
libi se mi Floriana...muzes ji rikat Flo, Florianko, Florino, Floro...taky se mi libi Luisa, ale Floriana to vyhrava .)
17.8.2007 20:00:55
Rozhoduju se mezi temito jmeny, budu rada za vas nazor: Luisa, Viktorie, Floriana, Nela, Elen, Beata, Brigita, Klaudie, Darja, Leontyna, Linda, Šarlota, Viola (Violeta)... Co vy na to?
17.8.2007 20:00:52
Rozhoduju se mezi temito jmeny, budu rada za vas nazor: Luisa, Viktorie, Floriana, Nela, Elen, Beata, Brigita, Klaudie, Darja, Leontyna, Linda, Šarlota, Viola (Violeta)... Co vy na to?
Míša
  • 
16.8.2007 14:12:03
Vybírám jméno pro mou budoucí holčičku nebo chlapečka a řeším menší problém s příjmením. Manžel se jmenuje Zdráhala, já zcela logicky Zdráhalová. Jde o typicky české jméno, navíc ještě poměrně dlouhé. Zkusíte mi některá z vás poradit, jaká jména by se k tomuto příjmení hodila nejlépe? Děkuji za váš názor...
9.8.2007 11:31:51
My máme devítiletou Doubravku, se svým jménem je spokojená - hlavně s tím, že jen tak nepotká jmenovkyni... Vidíš, já bych zas nedala Terezku, těch je všude plno.
9.8.2007 11:06:34
Ahojky...Já mám Elišku a Terezku. Terezka měla by být původně Doubravka...jenže tolik lidí,opravdu hodně, to jméno tolik hanili, že jsme nakonec dali Terinku.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 484 [Dalších 394 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.