| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už jí „úplně samo“

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
  • 
17.2.2005 22:05:52
Prosím o radu ohledně tekutin... Naše Miška má osm měsíců, do šesti měsíců byla plně kojená. Od sedmého jsme začali přikrmovat (zeleninové kašičky, později ovoce) a vždy po jídle jsem ji dokojila. Pak jsem si řekla, že bych to kojení měla vynechat a dát jí jenom jídlo, ale mám strach, že bude mít málo tekutin. Asi před měsícem jsem jí začala vařit čaj (od Hippu granulovaný Heřmánek) a asi týden trvalo, než se naučila pít z flašky. Jenže pak jí zlobily zoubky a skoro nejedla, takže jsem ji po jídle vždy dokojila, ať nemá hlad. A to byla asi chyba, že jsem ji asi týden nedala flašku, protože když jsem jí tu flašku potom znova dala, vůbec jí nechce. Tváří se, že z ní neumí pít, jen si jí převaluje v puse a nepije. Tak jí prostě dál po každém jídle kojím, protože mám strach, aby měla dost tekutin. Co s tím? Kojit přestat nechci, ale nevím, jestli to tak stačí, když jí jen dokojím po jídle (někdy to je jen troška - spíš chvilička, co pije), jestli bych jí opravdu neměla začít dávat i jiné tekutiny?
A zhoršila se nám teď i noc. Už dlouho to bylo tak, že pila jen jednou kolem čtvrté hodiny ranní, ale teď už se nějakou dobu budí každé 2 - 3 hodiny a já ji většinou nakojím. Zatím ji před spaním jen kojím, je možné, že bych měla začít dávat něco jiného?
Předem děkuji za rady. :o)
  • 
16.1.2005 22:39:01
Mám osmiměsíčního syna,kterého jsem plně kojila do půl roku.Pak jsem začala s polívkami,kašičkami atd.Mezitím jsem kojila,ale teď, když mi syn jí skoro všechno, mlíčko už nechce a od prsu se odtahuje. Nechci ho nutit,a tak chci s kojením přestat, jenže prsa se mi pořád nalívají.Prosím o nějakou šetrnou radu.Díky.
1.1.2005 17:07:12
Jestli se nepletu, tak dítě, který je na Sunaru by se obecně mělo přikrmovat od 4 měsíců. Ale náš syn dostával umělý mlíko taky o něco dýl - tušim, asi o měsíc, možná ještě trošku dýl. Čaj zvlášť asi dostávat nemusí - ono ale nejde moc poznat, jestli má mimčo hlad nebo žízeň - já to dělala instinktivně - když jsem měla pocit, že už hlad mít nemůže, ale chtěl flašku, dávala jsem mu mlíčko řidší (skoro vodu) na žízeň. Někdo krmí Sunarem podle instrukcí na obalu (z hlavy nevim - asi po čtyřech hodinách) a čaj dává mezi tim.
  • 
1.1.2005 16:53:35
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat zda nekojené dítě má pít čaj nebo nemusí.Pak bych se chtěla zeptat od kolika měsíců se mají dávat dětské výživy,kaše,polévky,ovocné šťavy atd.Kamarádka má syna skoro 5 měsíců a zatím mu dává jen Sunar a čaj nepije tak se chci zeptat zda je to v pořádku.Děkuji.
14.12.2004 0:18:39
Čauky lidi,
jo,zeleninové kašičky, to je něco! A vůbec lžička!! Můj 7 měsíční David, když už něco jí (kromě kojení), tak večer kaše, ale musí je srkat z mističky. Lžičku do něj nejsem schopna dostat. Asi vím, kde to začlo. Byl nemocný a musela jsem do něj dostávat kyselé kapky (Hylak forte- možná to někdo znáte), i když ředěné vodou s cukrem, zprotivila jsem mu tím téměř veškeré jídlo. Když už mu něco chutná, tak jak píšu, to pije z misky, zeleninové pyré ale ne. Zatne zuby, teda dásně, kroutí hlavou na všechny strany, prská a fouká do jídla.Též se přiznám, občas mi nervy ujedou a snažím se to do něj prostě nějak nacpat, ikdyž brečí - ale naučil se už brečet nebo spíš vztekat se se zavřenou pusou. Vím, že to nedělám dobře, ale zkoušela jsem to po dobrém, zkoušela jsem dělat blbinky, zkoušela jsem soustředit se jen a jen na jídlo, ale už nevím kudy kam. Nechci být za tyranku, ale zeleninu přeci musí, ne?!Do 6 měsíců jsem Davida plně a jen kojila, nestrádal, na 6 měsících měl skoro 9 kg. Se zeleninou to tedy zkoušíme asi měsíc a něco. Strašně mě mrzí, že ji nejí. Zkoušela jsem kupovanou i mu vařím, míchám to dohromady, ale ne. Nechávám ho v tom paplat,dávám mu druhou lžičku, ale je vyjímka, když do něj něco dostanu.
Někdy mám pocit, že by mu to jídlo i chutnalo, ale prostě vidí lžičku, tak to nechce. Tak nevím, jestli mám zas přejít jen na kojení a za čas to zkusit znovu nebo zeleninu vynechat (to asi ne) a ovocné přesnídávky a kaše mu dávat pít z misky. Kdo máte s tím zkušenosti, prosím poraďte mi.
  • 
5.12.2004 12:44:54
Ja mam zase opacny problem se svym 6timnesicnim synem Samuelem,jeste pred par tydny jsme na tom byli stejne,pokazde kdyz mnel jit spinkat musel se ukojit,jinak byl krik.po te co jsem navstivila poradnu a bylo mi receno,ze tak to tedy delat nesmim,,ze dite se hezky musi naucit usinat samo,jsme se vrhli do nacviku usinani,ze zacatku jsem pokracovala v kojeni,ale Sama vzdy pred tim nez jsem dala do postylky ,probudila ,aspon trochu ,aby vedel ,ze ho ukladam,pak jsem ho kojila min a min,az nakonec jsem ho do postylky ukladala ,zcela probuzeneho,vzdy jsem mu natahla hraci strojek ,dala pusu a odesla,ze zacatku plakal ,kolikrat jsem se za nim musela vratit(nekdy jsem to vzdala a nakojila)ale nakonec jsme dosahli uzasneho vysledku a Sam ted usina naprosto sam bez jedineho protestu i v noci mi zacal daleko lip spat,nebot kdyz se probudi ,je schopen zase bez kojeni usnout,ovsem nasledkem toho ,nepotrebuje kojeni vubec,pres den ho naprosto odmita,kojim jen 2krat denne,kdyz ma hlad raci se necha nakrmit,ale ja se ted obavam ,ze nedostava dostatek tekutin,s flasky mi totiz pit nechce,tak tentokrat pujdu do poradny s tim ,ze uz mi hezky spinka,ale zase se nechce nechat nakojit,Monika
Hanka a Kačenka (17m)
  • 
10.11.2004 22:42:02
Ahoj Lenko,
potýkáš se se stejným problémem jako já. Myslím, že bys pro začátek měla zkusit pár kojení ubrat. Já kojím 2-3x denně (a 2x za noc) a když Kačenka začne mlíčko vyžadovat častěji, tak ji raději rychle něčím zabavím, začnu si s ní hrát, aby na to zapomněla. Hlavně se snažím před ní nepřevlékat, protože jakmile mě vidí nahou nebo v podprsence, tak chce hned cucat. Teď jsem jí začala dávat do lahve Sunar s banánovou příchutí, chutná jí, ale jako náhradu za prso to brát nechce. V noci občas začne kňourat, ale nechám ji být a většinou hned zase usne, teprve když se v postýlce postaví a fňuká, tak chce opravdu pít.
Jinak reakce na moje kojení v mém okolí jsou různé. Kamarádka, která nekojila vůbec si málem ťuká na čelo, že ještě pořád kojím a druhá, která kojila do 2,5 let si ťuká na čelo, že s tím chci přestat. Jak jsem se ale v této diskuzi dočetla, nejsem sama v tom, že vlastně nevím, jestli s tím už chci přestat. A to bude asi můj hlavní "kámen úrazu". :-))
Květa+02-03
  • 
14.2.2004 22:07:22
Nic se nebojte. Mám 11 měsíčního syna. Začal jíst, tak před měsícem pořádně. Jinak jsem ho stále převážně kojila. Jediné co zabíralo bylo krmení od tatínka. Hlavně jsme nenutili. Bylo to o nervy, protože jsem dost zrychlený a netrpělivý člověk. Malý začal jíst postupně (díky věku) více chutí. Také se mi stalo, že co nejedl před dvěmi dny, tak teď mu to chutná.
Vydržte a přeji hodně trpělivosti. Pokud je holčička živá a spokojená, tak si myslím, že není důvod ke starostem.
Kamila
  • 
29.1.2004 14:30:52
Mám 9 měsíční holčičku, máme problém jist zeleninu, po přečtení prvního příspěvku usuzuji, že jsem již na začátku udělala ne jednu chybu. Malý jsem vařila polívky čerstvé každý den jinou (chyba?) Podle toho článku jsem měla ji nechat jíst třeba ttýden tu samou polívku? Taky jsem ji to asi nutila, přiznávám se , že mi s toho již ujížděli nervy. Dcerka jedla zeleninu hezky asi po měsíci příkrmování, jenže pak se to nejak zvrtlo a já do ní dostanu jen 5 lžiček ani to ne. Myslíte, že bych ji na chvíli mohla dat od zeleniny pokkoj tak na týden, a pak začít znovu? Prosím poraďte mi již nevím co si mám počít. Malá vypije za den necelých půl litru mléka, pár lžiček zeleniny, jednu přesnídávku s půl jogurtu(někdy ani to ne) a štávičky naředený vodou, bojím se že i málo jí. Pro úplnost dcera váží 7,8 kg a měří 68cm. Porodní váha byla 3,44 kg a 51cm. Děkuji předem za rady.
Ivana s Verunkou a Petříkem
  • 
24.1.2004 18:52:02
Milá Klárko s Barborkou,

nejsi v tom sama kdo si je nejistý, kdy přestat kojit. Budeš-li chtít, můžeme si o tom popovídat a podělit se o své zkušenosti.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.