| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už jí „úplně samo“

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 53 [Dalších 13 >>]
3.12.2003 9:14:47
Tak to jsem tedy ráda, že v tom nejsem sama. Mám 11 měsíčního Adama a pomalu jsem začala uvažovat o odstavení. V poslední době se nám moc špatně spinká a o usínání ani nemluvím. Ještě k tomu jsem s manželem dočasně odstěhovaná do teplých krajů, kde se bohužel nedá moc procházet s kočárkem, kde by jinak Adam usnul, takže nejen večer, ale i přes den usínáme u prsa. A pokud náhodou nepovolím a prso nedám, tak jen v náruči. Těch deset kilo je ale docela znát, takže hledám další způsoby. Moc se nám to nedaří, mléko z lahve odmítá úplně, takže mi zatím bohužel asi nezbývá nic jiného, než kojit a kojit.
Lenka, péťa 8l, Bára 16m - kojenec !
  • 
5.11.2003 22:16:16
Ahoj, zapojuji se do diskuze o něco později...,ale překvapilo mě kolik z Vás má stejný problém jako já - odstavení mimča. Barunce je 16 měsíců papá skoro všechno (- zdravé), pije ze skleničky i hrnku, hezky mluví - například "micko ci..." a já zvedám tričko... asi tak 4x za den a téměř každou hodinu v noci !!! Občas chrní i 3 hodiny, ale to je rekord a je to hlavně na začátku noci, kdy já ještě kmitám po baráku, takže o klidném spánku si můžu nechat leda zdát. Všichni kolem mě si myslí, že jsem blázen - že se v tom nějak vyžívám nebo co ( - taky vás každé kojení bolí prsa, občas Vás to šíleně zdržuje a nebo přivádí do rozpaků např. když máte návštěvu... ?!), ale nikdo si neuvědomuje, že je to fakt nervák - představit si Barunku nešťastnou, když bych řekla NE ! Tady někde asi začíná rozmazlování - nebo ne ? Děti umí prfektně hrát na city, to už znám od syna, ale taková malá zlatá holčička...
Né, fakt bych potřebovala alespoň postupně z kojení vycouvat TAK JAK JAK JAK ??? Díky za rady Ahoj.
  • 
21.10.2003 23:09:19
Milé maminky, jak si to tak pročítám, jsem hrozně šťastná, že v tom nejsem sama. Sice mám mladší mrně než Vy,ale taky kojím několikrát denně - Barča často přiběhne a dobývá se přes tričko,a několikrát v noci - Barča mě úpěnlivě vyvolává. Mám pocit,že s kojením snad nikdy neskončím. Chci se vás zeptat, po Vašich zkušenostech, mám už teď přestat kojit nebo mám ještě nějaký ten měsíc počkat? Díky za odpověď
  • 
20.10.2003 7:49:28
Ahoj Moniko,

mohli bychom si o našem společném "problému" psát i mimo net? Jestli souhlasíš, můžeš mi poslat e-mail na: a.pribikova@click.cz.
Jinak Honzík spí taky s námi v posteli...
Alice
Monika - Míša 3,5 roku, Pavlík 2 roky
  • 
15.10.2003 13:05:30
Ahoj Alice,
mám stejný problém jako Vy. Mám syna Pavlíka, kterému budou příští týden 2 roky. Přes den se přijde nakojit taky tak 5 x, v noci vedle mě spí (což se velmi nelíbí manželovi) a kojí se, kdy se mu zachce, což je skoro celou noc. Jsem vlastně dudlík. Nevím, jak přestat, protože mám pocit, že by z toho měl snad nervový záchvat a sousedi by mě nenáviděli (bydlím v paneláku). Zkušené matky doporučují radikální řez, tj. třeba ten týden někde s tatínkem. K tomu nemám odvahu. Myslím, že se mi vlastně ani končit s kojením nechce, protože je hezké, když se přijde přitulit, za mlíčko už i poděkuje, dá mi pusu, na druhou stranu se ráno budím rozlámaná, protože ležím celou noc na jednom boku. Tak nevím...
Zdraví Monika
  • 
15.10.2003 6:56:51
Mám podobný problém s kojením. A sice - nedaří se mi přestat. Synovi bylo v srpnu 2,5 roku. Do 6 měsíců byl plně kojen, poté jsem začala přidávat příkrmy, ale noční kojení mi zůstalo do dnešního dne. Každý večer se chce nechat uspat kojením a i v noci si alespoň jednou řekne o mlíčko. Zkoušela jsem přestat i pomocí léku na odstavení, ale nebylo to úspěšné. Ráda bych se o tomto "problému" s někým poradila, kdo má podobné zkušenosti ať už s dlouhodobým kojením, či ostavováním po letech kojení. Myslela jsem si, že jsem výjimka, ale v Lidových novinách jsem se včera dočetla, že dříve se kojilo třeba až do 5 let věku dítěte
:-). Ještě na tom nejsem tak špatně, i když přestat už bych chtěla. Předem děkuji za rady.
9.10.2003 13:29:56
Doporučuji bryndák s rukávky a sundat kalhotky, pak opravdu stačí dítě otřít, nebo omýt a další škody nejsou.
Andy
  • 
8.10.2003 17:56:37
K babicce odjeli v utery, ja jsem se vratila domu z konference ve ctvrtek a v patek uz jsem to nevydrzela a jela v patek za nimi. Bobek si hned vzpomnel, ale vysvetlila jsem mu, ze mlicko uz neni, ale ze bude pohadka - tak jsme vymenili mlicko za pohadky - cervena karkulka mela velky uspech. Za 3 dny se ji naucil a ted ji rikame spolecne. Nejradeji ma ale pohadky realne, kde vystuje jako hlavni postava (Jak jede bobek vlackem). Po navratu jsme znovu nezacali, i kdyz bylo parkrat namale :-))) Ale vedela jsem, ze by to sklouzlo do drivejsiho stereotypu 5 x denne a pak by to bylo s odvykanim jeste horsi. Myslim si, ze v nase pripade byl odjezd s tatou jedine mozne reseni, sami bychom to podle nedokazali. Prodlouzeny vikend (Pa-So) by mel stacit. At se Vam i cele rodine dari. Tesim se na nove zpravy :-)))
7.10.2003 23:21:29
.... hej, hej, Karolinka tiez vsetko zvlada sama (momentalne si uz aj tie paradajky kraja sama - len zatial dost bezuspesne), problem je, ze ona by si sama vytiahla aj moj prsnik... a to dost uspesne :-)
7.10.2003 22:52:52
Hmm, taky mám dítko, které chtělo všechno dělat samo. V roce a kousek krásně papala celé jablíčko )tedy ne pokrájené nebo dokonce postrouhané), chleba jsem jí krájela na čtvrtky, aby se jí dobře držel v ručičce, lžičkou papala sama. Jó :o( Jenže podle babiček jsem byla krkavčí matka, takže jí chlebíček krájely na malinké kostičky do pusinky, jablíčko strouhaly, krmily jí stylem "jéédééé mašinkááá do tunýýlkůůů... ááá HAM" Výsledkem bylo rozfrfňaný dítě, se kterým jsem se u jídla musela patlat hodinu, než se uráčilo sníst aspoň něco málo. Takže jsem řekla dost, nechceš jíst, nejez, když jsem viděla, že nejí, talíř jsem odnesla... a naštěstí se to zase spravilo :o) Pochopila, že doma se s ní takové ciráty dělat nebudou, a kdo zaváhá nežere.

S.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 53 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.