| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už jí „úplně samo“

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5153 z 53 
6.10.2003 12:11:33
Moje dcera jedla vzorně skoro vše, u syna jsem měla problém s rychlostí - nejraději by chtěl vše nalít do krku, aby bylo bříško plné hned teď. Takže to u nás vypadalo tak, že syn plakal hlady, ale odmítal jídlo. Stačilo do něj "narvat" několik lžiček a pohodička :-) Kdybych to u někoho viděla, připadalo by mi, že chudinku děťáko nutí zlá matka do jídla ;-)
Také se mi osvědčily 2 lžičky: jednou jí dítě "samo" a druhou ho někdo krmí. A konzistance je také důležitá: prostě kousky se jedly, až přišel pravý čas - do té doby se plivaly.
6.10.2003 12:08:04
Moje švagrová taky krmila dítě s neustálými opičkami kolem. Tvrdila, že kluk by jinak nesnědl nic.
Já nevím. Moje první dcera byla velice záživné dítko, takže jídlo nebyl problém. Druhá byla pravý opak a jíst taky zrovna nemusela. Přesto jsem byla tvrdá a k žádným vylomeninám kolem jídla jsem nesáhla, Nenutila jsem, nekašpařila...jídlo jsem prostě nabídla, chvilkou jsem to zkoušela a když nebyla odezva, v klidu jsem malou vyndala ze židličky. Zastávám názor, že nad plným talířem ještě nikdo hlady neumřel.
Lisa, syn26m + bříško 39.t.
  • 
6.10.2003 11:46:19
Ta paní má určitě pravdu, ale platí to asi jen na některé děti. Na ty moje ne. Kdybych se řídila podle tohoto příspěvku, byl by můj první synek (dnes téměř 3-letý) dosud plně kojený s občasným příkrmem kolínek s kečupem. Velmi jsem si přála, aby to druhé dítě jedlo lépe. O něco lépe jí, ale pořád to má hoooodně daleko do jiných dětí, které spořádaně sedí v sedačce a otevírají hezky pusinku na každou lžíci. Moje děti jídlo nebaví, a když už musejí jíst, tak se chtějí bavit. Stojí nás všechny strašné psychické (a někdy i fyzické) úsilí, dopravit do nich jídlo, s tím, že ten starší by navíc měl jíst sám. Jsem vážně nešťastná z toho, že i ten mladší potřebuje u jídla neustálou zábavu, mám pocit, že by to tak být nemělo, že si tím zakládám na problém dobudoucna, a nevím, co s tím. Jak mám dítěti vysvětlit, že teď se jí a pak se hraje? Máte někdo podobnou zkušenost - a dobré řešení? Prosím poraďte.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5153 z 53 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.