| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Burani, balvani, hulváti!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]
  • 
19.11.2003 1:00:12
Rada... nedávno jsem měla rozříštěný kotník. Stačí prostě a jednoduše lidem říct aby vstali. Vstanou, jen to neudělají sami od sebe. Nestalo se mi, že by někdo odmítnul.
  • 
11.11.2003 23:20:45

Hanko,diky za podporu,ale posledni dobou jak rostem a cim dal vic mluvime mam pocit,ze nas uz nema v metru, krome babicek,nikdo rad.Zvlaste zvrhlacke choutky,ktere nevim kde se naucil,zkoumat,jestli ma pani PLSA...nebo KOZY ELIKY...
Uz se mi to stalo nekolikrat a silne uvazuji o jeslich.Takovou ostudu si jeste nezazila..
Jo a jedna super vec:v novych soupravach se daji,kdyz sedite na tech sedackach proti sobe,bezva posilat mala auticka po okne.Jen musi mit dobre kolecka a nesmajdat,to padaji:o)To soustredeni kdyz se metro rozjizdi a auto samo jede...vydrzi dlouho i nekolik jizd:o))
Zdar jizdam bez problemu:o)
3.11.2003 17:35:54
Dovolim si byt uprimna, muzi nejcasteji doplaci prave na svou pohodlnost. Zena si totiz nemuze dovolit prijit ze sedaveho zamestnani a rozplacnout se u televize. Musi jeste nakoupit, uvarit, nekdy i preprat, uklidit atd a to vse bez ohledu na to zda a jak, je z prace unavena. Proste to jinak nejde a muz a ostatni rodina s tim naprosto samozrejme pocitaji. Uvedla bych to take jako jeden z duvodu proc je zena odolnejsi, snese vic bolesti a je spravidla v lepsi kondici, nez muz tehoz veku. Pokud se tyka toho, ze by muzi byli hnani do nejakeho rytirstvi, tak tedy tady v Brne o tom skutecne nevim. Mozna mi to nejak uslo, ci co. Chodim s berlemi a pousti me sednou vetsinou mladsi zeny, nekdy i ty starsi, muzi stredniho veku temer nikdy ne, i kdyz nekteri z tech starich ano. A to podotykam, ze ma nemoc na me zacina byt videt, jsem hodne hubena a nosim satek, plus ty dve berle. Vseobecne i mezi nemocnymi prezivaji zeny dele, podle meho mineni proto, ze jsou zvykle na stresy a nesoustredi veskerou svou pozornost na svou nemoc nemaji z ni takovy strach jako muzi a dokazi se odreagovat. Znala jsem spoustu spolupacientek, ktere treba braly leky proti bolestem, ale dokazaly se zasmat a popovidat, u muzu se s tim clovek nesetka. Take pokud je v nemocnici dilna pro nemocne, chodi tam prevazne zeny, muzi se proste soustredi na svou nemoc, nedokazi premoct sve problemy a odreagovat se. No mozna jsem trochu zaujata, ale jako byvala sestra i pacientka vim, ze vseobecne jsou zeny statecnejsi a odolnejsi. A skutecne bych to nepricitala tomu, ze jsou obcas nuceni v dopravnim prostredku pustit sednout tehotnou zenu, starsiho, ci invalidniho cloveka.
Hanka, Martínek 2,5
  • 
3.11.2003 13:54:02
Milá Věnino,
přesně Ti rozumím. Taky jezdíme metrem na Háje z Černého Mostu, nebo občas na Zličín přes celé "béčko" Kočár jsme už taky odbourali tam by MArťa nevydržel sedět už vůbec. A tak do metra vycházíme vyzbrojeni knížkama a donekonečna vyprávím, vymýšlím nové příběhy... No na konečný toho mám docela dost :o)))) Je fakt že to soustředění po cestě je velký. Aby někoho neušpinil botičkou, na Florenci při přestupu aby nás dav nesmetl, stále připravená slůvka promiňte, nezlobte se... Ale my takhle vyrážíme tak jednou týdně, takže ta cesta se dá ustát, ale souhlasím že když je to častěji mrňouska už to přestane bavit a spolucestující jsou zajímavější. My jsme zatím měli štěstí na lidi, a zatím jsme se moc nesetkali s někým komu by vadilo že o něj Martínek projevil větší zájem. Dotyčná/ý většinou zareagoval úsměvem, konverzací, nebo dělal že se ho to netýká. Myslím že většině lidí projevený zájem od dětí snad nemůže vadit a když ano a dá to najevo, usměju se, omluvím a Martínkovi vysvětlím proč "ne" a pozornost převedu jinam. Zatím nám to tak funguje ;o)
Andy.
3.11.2003 9:43:29
Nu, ono popravdě a ve skutečnosti na tom stát "šetří" protože muži pobírají důchod o dost kratší dobu než ženy a odvádějí naopak VÍCE na důchodovém "pojištění" - nejde o skut. pojištění , JE TO SPÍŠE ZATÍM DANˇ.
Takže pro stát je to výhodné že umírají dříve a nemusí jim pak vyplácet 20-30 let důchod.
Zde možná lze hledat kořeny oné neochoty uvalit vyšší daně na tabákové výrobky, alkohol, i když je to samozřejmě složitější, svoje dělá také velmi silná lobby tabákových firem i populismus - nezdražovat lidem co mají tolik rádi :-))
tÍM NEŘÍKÁM ŽE JE TO SPRÁVNÉ, POUZE VÝHODNÉ PRO STÁT, ovšem je to trocghu cynické uvažování, to je fakt.
Rovnopravnost? Skutecne?
  • 
3.11.2003 6:28:29
A prave jak pises v zaveru, kdyz muzi si treba na sebe "nedavaji toliki pozor" (take chodi mene, nejenom protoze nemaji zenske organy, k lekari, obecne take az kdyz je pozde) by nemela byt ve spolecnosti prechovavana tradice tlacit muze, v modernim svete, kde divoka zver nam do baraku neleze a uloha svalu je stale mene dulezita k preziti rodu, aby byli "ochranci", galantni, aby se - od puberty - samickam, za jejich schvalujiciho smichu - predvadeli a nejruznejsimi bravurami soutezili o jejich prizen a moznost kopulace. Statisticky se da take rict - v rozporu s tim co clanek Hulvati, burani doporucuje -, ze treba 40tilety v MHD sedici muz je na tom se zdravim obecne hure nez nad nim stojici, mracici se ze ji misto neuvolnuje, 40tileta netehotna zena. Takze muzeme ty samecky, od puberty az do okamziku, kdy padnou, tlacit ke glanatnosti, protoze je to tak mile a cini nas to vice zenske, ale treba mit na pameti, ze za kazdym predcasne zemrelym muzem je vdova, sirotci, rodice zemreleho, spolecnost s vydaji na leceni a bez pracovni sily.
Detem se pilne venujici otec 5ti deti
  • 
3.11.2003 6:19:16
Kdyz se clovek, nepodlehajici sexualnim pudum klidne zamysli nad tim, ze "slabsi" pohlavi se v prumeru doziva o 7 let dele, ze si vlasten "zlatych let" duchodu uziva 2x vice nez udajne "silnejsi" pohlavi, ze tedy ma dvakrat vice casu na uzivani si vnoucat, zhradniceni, cestovani, cokoliv, tak se alespon neco z tohio narikani nad osudem "utlacovaneho" pohlavi trosku prehodnoti. - Pritom kazdy vime, ze prumerna delka zivota je hlavnim ukazatelem relativni i absolutni "vyspelosti" zeme, doby, spolecenske tridy, atd. Prodluzujici se delkou zivota se - pravem - ohanej politici, narodohospodari, atd. poukazujicice na to, jak se prave v tomto kriteriu vsechny ty ostatni veci: zivotni urovemn, zdravotni pece, zdrave prostredi, atd. zobrazuji. - Zeny (a nekmalo muzu, zrejme proto, aby si zajistili, ze budou mit s kym slehnout?) pritom ale stale vyzaduje, krome rovnopravnosti (plat, atd. acjkoliv muzi na materskou ani polovicni uvazky tolik nechodi a zeny, coby manzelky by jim to ani nedovolovaly, protoze ony si chtreji "materstvi uzit") ale stale chteji mit muze "rytire", gentlemany, kteri jim drzi dvere, sami hbite vyskoci a daji "dame" sve sedadlo, jen proto, ze je to "slabsi" pohlavi, co na tom, ze si v prumeru uziva duchodu 2x dele nez takovy "gentleman". Takze, u me, s tou usluznosti zenam odsud az podsud. Ano, tehotne, starsi dame, urcite. Jinak .... velice selektivne.
Andy.
3.11.2003 2:48:14
Ahoj rytíři, rozumím tvým argumentům.. :-))
Obecně si také nemyslím že by vždy automaticky měl muž uvolnit místo
ženě, to asi ne.
Zdá se mi to vhodné u starších dam - jakási galantnost, u těhotných a.t.d.
Sama nyní běhám s bubnem a moc to ocením, když mne někdo pustí, nejčastěji to tedy
bývají oné starší dámy, což je zajímavé..
Ale muži taky pouštějí, nejhorší jsou podle mých zkušeností mladí kluci, to holt vědí, že je to nikdy asi samotné nepotká .. :-)) v.
P.S. JINAK JÁ sama jsem docela ráda za křehkou ženu, ale vím že né každé tato role sedí, líbí se mi
když jsou muži galantní, rytířští a.t.d. možná jsem konzervativní :-)

k TÉ DÉLCE ŽIVOTA, ono je fakt dost ovlivněna ve vyspělých zemích životním stylem, a jsou to holt muži, kteří více kouří, pijí, umírají na infarkt i při autonehodách, proto mají tu délku života kratší, jestli mají "těžší" život bych si hodnotit netroufla, spíše se méně hlídají než ženy...
Muz, opakovane manzel, otec, obcan
  • 
3.11.2003 2:24:59
Proc by meli muzi - automaticky, nezbytne, zasadne - v MHD atd. vstavat, uvolnovat sva mista zenskemu pohlavi? Protoze muzove stejne v prumeru zkapnou o 7 let drive? Perverze mutu "slabsiho pohlavi" je v MODERNIM svete videt prave na tom, ze "slabsi pohlavi" zije dele, uziva si v prumery 2x DELE nez udajne "silnejsi" pohlavi. Cela koncepce, ze muz ma byt "ochrance" zeny atd. je davno prekonana. Diva zver, neprostupny les par kroku za domem, vyrizovani si urctu rukama a zbarnema (protoze policie a soudyneexistuji), take to, ze zeny nemusi rodit jedno dite za druhym (a pri tom umirat na infekce) to vse cini koncepci rytirstvi zalostne prekonanou. Ano, zeny by to chtely mit na obe strany: 1) Rovnopravnost ve vsem ale pritom stale 2) vyhody a vyhodicky z titulu "slabsiho" pohlavi a vydirani muzu v tom aby "byli gentlemani" atd. Zapomen! Ani nahodou! (Pritom treba prave delka zivota je ZAKLADNIM ukazatelem vyspelosti doby, zeme, spolecenske tridy, pokroku obecne. Ja vtipkuji a rikam, ze bych take chtel byt "slabsim" pohlavim a "utlacovanou" zenou a uzivat si 2x dele "zlatych let" penze, vnoucatek a vubec)
28.10.2003 13:34:38
Ten článek je super – opravdu podařený kousek a hlavně – PRAVDIVÝ. Doslova a do písmene. Máme miminko, takže hodně teď jezdím autem, ale vzpomínek na MHD mám víc než dost a ne všechny jsou radostné. Myslím, že naše síť MHD není špatná, ale jak se říká, tvůrcem všeho je člověk – tedy, i kdyby byla naše MHD nejlepší na světě, chování lidí k sobě navzájem z něho vždycky udělá místo velmi nevlídné, stresující a někdy i nebezpečné. Takže rozhodně jsem pro změnu chování a myslím, že když začneme každý u sebe a přestaneme být k sobě navzájem lhostejní, náprava by nemusela být akcí další desetiletky ani programem jakéhokoliv sdružení, ale opět pouhou formou slušného chování.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.