| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Burani, balvani, hulváti!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 60 [Dalších 10 >>]
24.10.2003 22:00:03
Stáňo, souhlas :o) A i když jsem jednou s bříškem pouštěla sednou staříka, který vypadl hůř než já :o), tak mě usadil zpátky, že ho určitě pustí někdo jiný... a opravdu pustil :o)


S.
Blanka, 2 kluci
  • 
24.10.2003 21:18:43
Mne se se stala jina vec. Byla jsem v devatem mesici a jela jsem utahana z prace domu. Do tramvaje vstoupil ciperny starsi muz. Zena - tak ctaricatnice - sedici naproti me se zvedla, ze ho pusti sednout. A on zahalekal na celou tramvaj : "Ne ne, me pusti sednout mladsi!" A zacal mi mavat pred oblicejem nejakou prukazkou. Pustila jsem ho, nechtela jsem se hadat, celou dobu jsem stala nad nim a rikala si, ze az budu vystupovat, reknu mu, ze kdybych nebyla v devatym mesici a jeste k tomu utahana, urcite bych ho pustila, ale nakoec jsem usoudila, ze to nema smysl. Rikala jsem si, ze jsem dobre oblecena, kdyz me pokrocile tehotenstvi na mne neni videt :-) Kdo vi, treba ten pan mel tu prukazku na oci. I kdyz je zase fakt, ze poznal, ze ja jsem mladsi. Tak nevim. Kazdopadne na to setkani nezapomenu.
24.10.2003 20:36:12
V MHD mne v těhotenství pouštěli sednout jen výjimečně, kupodivu hlavně mladí kluci kolem dvaceti. Nebylo výjimkou, kdy jsem se s břichem klátila nad sedačkami, kde seděla matka s dítětem kolem deseti let, člověk by si řekl, že by aspoň mohla říct tomu dítěti, ať si stoupne... ale ani omylem. V osmém měsíci se mě pokoušela starší paní vyštvat ze sedadla pro invalidy, přitom to břicho by viděl i slepý. Tak jsem jí řekla, ať zvedne někoho, kdo v osmém měsíci není (hned za mnou seděly na jednom sedadle dvě šestnáctky, jedna druhé na klíně, také na sedadle pro invalidy). Když jsem to jednou líčila svému gynekologovi, řekl mi, že asi vypadám moc zdatně. :o)
Kromě toho jsem si během nynějších jízd s kočárkem všimla zvláštní sorty lidí, kteří se nenechají vyštvat z plošiny pro kočárek. V poloprázdné tramvaji přistupuju s kočárkem, vzadu na plošině člověk, a vůbec ho nenapadne, že by se přemístil jinam. Tento týden jsem jela nízkopodlažním busem, nastupovali jsme jako první kočárek. Na plošině stála jakási paní a zasněně se dívala z okna do tmy (bylo to kolem sedmé večer). Na další stanici nastupoval druhý kočárek. Paní se ani nehnula. Nakonec jsme se s kočárkem na plošině mačkali TŘI, a ta paní mezi námi. Že by to byla nějaká zvláštní sexuální úchylka???
hh hh
24.10.2003 20:21:01
No tak já jsem byla právě jednaz těch co jí bylo zle v začátku kdy to na ní nebylo vidět. Když jsem tudíž měla možnost si sednout a začít pravidelně dýchat u otevřenýho okna abych cestu přežila nastpoupila nějaká zdatná důchodkyně a já byla za tu "nevychovanou holku".

Když už to na mně bylo vidět tak mně stejně pustil sednout málo kdo. Kupodivu většinou jen kluci mezi 15-20 rokem. a pak dámy okolo té 40. Jedno mi jedna paní nadala, že jsem odmítla místo k sednutí se slovy "ne děkuji už budu vystupovat" "řekla mi a´t se okamžitě posadím!" a to takovým tónem že jsem raději rychle uposlechla :o)
Bylo to milé.

Rozhodně milejší než od těch ostatních co na mně koukaj jak na exota když v pokročilém stadiu těhotenství vůbec lezu do MHD a snad si ještě proboha nechci sednout !!!
Klára
  • 
24.10.2003 20:13:22
Nejvíc vynadáno jsem v MHD paradoxně dostala v momentě, kdy jsem se někoho pouštěla sednout. Jely jsme s kamarádkou ze školy, bylo mi tak 17 a do autobusu nastoupily dvě ženy, tak lehce pod 40, jedna měla takový podmračený výraz. V momentě, kdy jsem se začala zvedat, abych ji pustila sednout, začala na celý autobus vyřvávat, "že to je dost, že dneska takový mladý holky ani nevědí, co je to slušnost,...........". A tak jsem opět se stejně sveřepým výrazem opět dosedla a dál jsem si jí nevšímala. Zalapala po dechu a ztichla. Dost mě to naštvalo, co mě co má cizí ženská peskovat, když jí pouštím sednout!
Stáňa, 39. tt, Praha
  • 
24.10.2003 19:58:10
Když to tak čtu, tak jsem asi nějaká šťastlivka. Od té doby, co je břicho zřetelně vidět, nemám problém s tím, že bych musela v MHD stát, většinou mě pustí někdo sám a přinejhorším si řeknu (od toho mám pusu). Vždycky se nejdřív rozhlédnu, koho požádat a samozřejmě přednost mají pubertální chlapci. Ale neprotestují.
Soňa,Daník 01/04,Verča 03/06
24.10.2003 18:47:00
souhlasím s Vláďou. Když se muž optá čerstvé padesátky, která má ze svého věku komplexy, tak je velmi dotčená, že ji někdo nabídl něco pro nemohoucí a staré lidi. V naší republice slušnost již asi vymizela nebo co, tak na sobě oslovená dáma bude hledat příznaky staří a choroby a místo odmítne. A když se této dámy, ověnčené taškami, nikdo nezeptá, zda si chce sednout, tak vyleze z MHD a hned své známé bude vyprávět, jak jsou ti chlapi a mladí hulváti, že ji nepustili sednout.... Až si takovéhle "dámy" uvědomí co vlastně chtějí, tak si pánové dají odvahu i do toho 51. pokusu.
Nehledě na to, že když si tyto dámy sednou, tak už nikoho nepustí. Ani stařenky, invalidy nebo těhotné.
Je přeci taky nikdo nepustil, ne???
A jsme zase na začátku....
petr
  • 
24.10.2003 17:57:47
Manželka vzpomínala, že nejhorší setkání byla s frontovými bojovnicemi kolem 50.
Motto: "taky jsem si to odstála a taky mne nikdo nepustil"
Chlapi co jí nepustili aspoň klopili zrak, tyhle baby ale měly plezír, že seděj a mlaďoška s břichem se potácí zavěšená na tyči

24.10.2003 17:08:50
Nyní naštěstí dojíždím ve 24tt do práce autem. Ale do 21tt jsem jezdila denně MHD a měla jsem štěstí, že hned druhá stanice bylo nádraží a autobus se z poloviny vyprázdnil. Při mém nástupu do autobusu jsem měla pocit, že jsem asi čarodějnice, na kterou pokud se podívají ihned zkamení, uhýbali očima a najednou jsem zprůhledněla. To se mi nejvíc stávalo u dospívající mládeže. Zřejmě se bojí dobrých skutků, že budou vypadat jako magoři.
Chápu muže, že neuvolňují ženám středního věku místo. I mě se párkrát stalo, že jsem takovou ženu chtěla pustit a byla jsem zřejmě špatně pochopena. Místo aby pochopila, že já chodím do školy a nemám tu potřebu sedět, tak pochopila, že je stará. Po těchto několika případech jsou tyto ženy pro mě v autobuse neviditelné.
Samozřejmostí je pro mě stále i v těhotenství pouštět staré lidi, kteří mají problém se do autobusu vůbec dostat. Jenom mě štve proč se mám zvedat právě já, když na sedadlech pro tyto občany sedí maldí lidé. Doufám, že si na to ty mladé slečny vzpomenou až budou těhotné. A nebodou se dožadovat místa na sezení, když musí vědět jak jsou z té školy sedření.
Věra.
24.10.2003 16:50:05
Také jsem si povšimla, nyní chodím s bříškem těsně před porodem, že uvolnění místa nic moc, nejspíše mne pustí sednout starší dáma kolem 60 nebo i starší.
Uplně nejhorší jsou na tohle mladí kluci, ti evidentně vědí že je něco podobného v životě nepotká :-)
a tak vesele sedí i s mým slavným bubnem přímo pod nosem..
Jo jo už se "těším" až se pokusím někam po Praze dostat s kočárkem, a to mám skladný a lehoučký, to bude pěěkné...
zdraví Věrka
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 60 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.