| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Burani, balvani, hulváti!

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 60 
Mirka
  • 
24.10.2003 16:44:46
Neviem či by mi tá ceduľa nejako pomohla, keď nepomohlo ani to, že som stála ovešaná taškami a s ročným dieťaťom v zimnej kombinéze na rukách (kočiar sme nebrali lebo by som nemala šancu dostať sa do MHD). Bolo to v čase keď dcéra začínala chodiť do jaslí. Bolo mi do plaču lebo som nevedela ako balancovať zakvačená na rúre a zároveň aby mi dcéra nespadla. A sedeli nielen zadumaní chlapi ale ženy, ktoré by snáď mohli vedieť že matka si malé decko nevezme do MHD len preto aby jej niekto uvoľnil miesto na sedenie. Bolo mi to divné pretože ja keď vidím matku s dieťaťom na rukách tak vstanem okamžite a nielen teraz čo mám dcéru. Po tejto opakujúcej sa skúsenosti som konečne nabrala odvahu a začala jazdiť autom a je to fakt lahoda. Na MHD som zanevrela a moja dcéra tento spôsob dopravy nepozná.
Lenka, 20.tt
  • 
24.10.2003 16:43:55
Tak to je super! Za normálních okolností MHD nepoužívám, ale protože jsem se ocitla na pár dní bez auta, dojíždím teď do práce přes celou Prahu. Řekla bych že je na mně těhotenství vidět na první pohled, ale ještě se mi nestalo že by mě někdo pustil sednout. Kdybych měla jezdit MHD denně, určitě bych si
podobný nápis pořidila. I když na zimní kabát se asi vyšívá dost špatně :-)
Iva
  • 
24.10.2003 16:40:57
To buranství se týká nejen mužů, ale i dospívajících obou pohlaví. Dnes si už nikdo netroufne je napomenout, takže to bude asi i horší.

A kromě gentlemanství je navíc lékaři dokázáno, že mužské tělo je fyziologicky lépe uzpůsobeno ke stání (a k tomu většinou nevlečou páni tašky s nákupy - já si často sedám jen kvůli tomu, že bych je jinak musela celou cestu držet nebo riskovala, že se mi obsah rozkutálí po tramvaji...)

Jenže je pravda, že když mi minule uvolnil muž sedadlo, začala jsem uvažovat, jestli jsem fakt tolik ztloustla, že mě ve volných šatech považoval za těhotnou, nebo už vážně vypadám tak sešle, že mě zařadil mezi stařenky...ale pak jsem si řekla, že je to prostě fajn gentleman a sezení si po úvodních rozpacích moc užila. Jen dál a houšť!!!
Jarma
  • 
24.10.2003 15:49:52
:-))
*Aida*
24.10.2003 14:35:14
Tento problem existuje vsude. Nedavno jsem (V Londyne) videla tehuli s mikinou na ktere stalo "Ano, jsem tehotna a OPRAVDU bych si rada sedla!". Pro pripadne dalsi tehotenstvi pomyslim o koupi teto mikiny, jen jsem se mela zeptat kde ji sehnala....
Jarma
  • 
24.10.2003 14:28:04
Proč to je trapná situace? Nabídnout místo není přece trapné. Odmítnout místo k sezení a poděkovat, když opravdu sedět nechci, trapné také není...
Je přece možné, že paní opravdu nevěděla, že bylo místo nabídnuto právě jí, nebo nabídku přeslechla nebo nečekala... Neříkám, že není možné, že tu nabídku nechtěla slyšet, jen se pozastavuji nad tím, proč by se člověk měl cítit trapně, pokud mu někdo odmítne nabízené místo k sezení nebo proč by to měl být dokonce důvod k tomu, již více nikomu místo neuvolnit.

Přijde mi docela pěkný přístup některých, kteří místo věty "Prosím, posaďte se.", se zeptají: "Chcete se posadit?" Případné odmítnutí si potom možná nemusí brát tak osobně :-)
babi_
24.10.2003 14:10:25
No jo, máme co jsme chtěly. Myslím, že dělat, že se mě nabídka volného másta netýká, je chování hodné označení "burani,..." - je slušné jasně odmítnout. Jinak ale chápu, že emancipovaná žena, přesvědčená o své rovnoprávnosti s muži v kdečem těžko přijme uvolněné místo. Takový už je dnešní svět, "západní" společnost, a je to podobné jako fňukat za pravidelným pečením domácích buchet...
Vlada
  • 
24.10.2003 13:34:32
Zrovna dneska ráno jsem v autobusu nabízel místo ženě (asi 45-50), a ona dělala, že se jí to netýká. Tak jsem si zase sednul. Trapná situačka...
Eva, Šárka 7 měsíců
  • 
24.10.2003 13:03:46
Naprosto trefné. Pánové by měli uvolnit svá místa ženám, ale představa, že by se tak stalo mě, asi bych s velkým údivem co se to děje a s poděkováním odmítla. Nejspíš z důvodu, že bych čekala nějaké vedlejší úmysly, nebo že je sedadlo mokré, horké či kdoví jaké, že se pán rozhodl vstát. Nejvíc mě tato skutečnost sedících pánů a stojících žen zamrzela ve chvíli, kdy jsem jako těhotná ve 4-tém měsíci uvolňovala místo jiné již pokročilé těhotné. Sice jsem se cítila jako těhotá naprosto skvěle, takže mi stání nijak neublížilo, ale přesto ve mě hlodalo, proč si nemohl stoupnout pán sedící naproti i když o x let starší než já (Pozn. rozhodně se neblížil věku důchodce).
Martina
  • 
24.10.2003 12:02:37
Článek vystihuje realitu. MHD používám prakticky denně a je to šílené. Gentlemani asi vymřeli. A je zajímavé, že jako "balvani" se chovají pánové ze všech sociálních skupin. Od bezdomovců po dobře oblečené úředníky. Na to, abych dělala povyk, nemám odvahu. Mělo by to napadnout je samotné.
M.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 60 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.