W |
• |
16.7.2004 17:47:18
Kam jsme to dospěli, když se pytlíkujeme do chudých a bohatých vrstev...ach jo
|
W |
• |
16.7.2004 17:35:39
dost už o vložkách!!!!!!!!!!
|
W |
• |
16.7.2004 17:29:28
A myslíte si, že kdybychom museli používat hadrové vložky a pořád dokola je vyvářet, protože to dřív také šlo, že by nám po čase raději přestala mestruace? S hadrákama je to jinak...
|
W |
• |
16.7.2004 17:20:03
myslím, že nejde ani tak moc o ušlechtilé šetření přírody, jako o zamyšlení se nad zbytečném vyhazování několika desítek pětikorun denně do záchodu...
|
w |
• |
16.7.2004 17:16:24
Na tenhle příspěvek musím zareagovat. Je to vlastně úplná pravda. Sice jsem sama teprve v pátém měssíci t., ale i tam souhlasím, protože jsem slyšela od svých kolegyň a známých, že se na mateřské dovolené, v dobách, kdy ještě nebyly jednorázové plenky tak samozřejmé, shodily svá nadbytečná kila, co přibrali v těh., právě tak, že MD byla slušný tělocvik. Myslím i, že zrovna věšení bavlněných plen je užitečné protažení těla, které v těhotenství je jen těžko zvladatelné, zvláště vzhledem k bolení zad. Neříkám, že nebudu používat jednorázovky, to asi budu,ale i kdybych se rozhodla je používat pořád, i namísto bav. plen, pak bych na to asi neměla peníze. Takže tedy papírovky na noc budou asi dobré, i na cestu do poradny, nebo na delší procházku. Ale na doma se pokusím preferovat raději bavlnky+separační pleny...uvidíme, jestli to zvládnu stejně v pohodě, jako některé z vás. Děkuji za odání odvahy...
Přeji Vám zdravá mimčata a pevné nervičky... |
18.1.2004 16:21:29
Dášo, moje obě děti měly - jeden stále má, PP. Nesmrděli, neznám nikoho, kdo by dodržoval určený počet plen na den, to už snad přeháníte. Jsem i na MD pracovně vytížená ale i kdybych nebyla, látkové pleny bych nepoužívala - ráda ščas využívám jinak nežli u žehlení. To neznamená, že vy ostatní, kteří je používáte snad děláte něco spatně! Ještě by tu mohla býti bitva mezi Arielem a jádrovým mýdlem!Ať si každý dělá, co uzná za vhodné!!
|
Iva |
• |
16.1.2004 10:27:09
Představ si, že stačí. Ono je v té knize dost bludů i jiných, to se vsadím, doba se změnila...ráda bych připojila recept z knihy Levná kuchařka od Anny Kejřové (méně slavná Rettigová) kterak prát utěrky (několikero překulování na valše a mydlení Pilnáčkovým mýdlem terpentinovým, poté opakované máchání ve studené i vařící vodě vodě, dvakrát vyvařování a taky se přidávaly chemikálie s podivnými názvy...a bílilo se na trávě na slunci, přitom opakovaně kropilo vodou...škoda, že ji tu nemám, je to kouzelné...a jak peru utěrky já? (a nejspíš všichni ostatní)? Hodím do pračky a zmáčknu čudlík!!!!
|
Alena |
• |
16.1.2004 10:17:35
Nejsi divna, ja mela od kazdeho jeden exemplar, a je to rozdil ze jsem nestacila koukat. Deti se fakt spatne srovnavaji.
|
15.1.2004 19:39:25
Lenčo, já zas neznám případ, kdy by se dítě v látkových plenách naučilo na nočník samo od sebe :o) A o to asi jde - dítě bývá zralé naučit se to kolem druhého roku, plus mínus. Je však možné dítě "vycvičit" na nočník dřív, pokud mamina pravidelně a často vysazuje.to ale není vázané na pleny látkové nebo pemprsky, ale na přístupu rodičů.
S. |
Sylva2 |
• |
15.1.2004 19:36:53
Pája byla bez plín v 16 měsících. A to ihned i v noci. Je klasické pemprskové dítě, látkovou plenu neměla ani jednou.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.