| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nebojte se látkových plen (několik argumentů a čísel)

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 256 [Dalších 226 >>]
lenča,ema:5měsíců
  • 
15.1.2004 19:24:40
asi máte hóóódně peněz, že tak mluvíte/píšete/.já používám taktéž látkové plíny, a jsem spokojená, vyspaná a usměvavá. přestože plíny také namáčím cca 2-3dny, žádný zápach v koupelně nemám. A že je pověra, že se děti v látkových plínách naučí rychleji na nočník?milá paní/slečno/, neznám případ, kdy dítě v PAMPERSCE je bez plín v roce, roce a půl!!! přeji vám mnoho peněz a nervů do dalších let s papírovými plínami!
7.1.2004 21:18:48
Neda mi to se neozvat - jak se tu hezky vypocitavaji vsechna pozitiva a negativa ruznych plinek... Nekde jsem cetla, ze "pampersky" zahrivaji chlapeckum sourky, coz pak v dospelosti vede ke zhorsene kvalite spermatu. Takze se nemusime ani ohanet ekologii...
A v Britanii zase vyzkoumali, ze ubytek ryb v prirode je dusledkem pouzivani hormonalni antikoncepce, nebot se to vylouci moci, a prosakne do spodnich vod... Takze ekologie dbali aby radeji pouzivali jinou antikoncepci - ale bacha, prezervativy jsou taky z gumy ! :-)
Zdenka Motalíková,syn 3,5 měsíce
  • 
7.1.2004 18:25:02
Myslím si, pokud se týká finanční stránky jsou papírové pleny jen o trochu dražší a o ušetřeném čase a místě při sušení a namáčení ani nemluvě, všechna + pro papírové až na tu ekologii, to opravdu stojí za veliké uvážení a maminy by se měly nad tím zamyslet!
Zdenka
Blanka Nová, 4 měsíční dcera
  • 
9.12.2003 18:40:51
Moc zdravím všechny maminky, které se rozhodly používat hadrové plenky a nenechaly se odradit ostaními, kteří říkají, že když se budeme věnovat plínám, nebudeme mít čas na děti, že to sami poznáme, jak nebudeme nic stíhat a ještě k tomu prát, žehlit a skládat pleny.

My jsme rozhodli používat hadrové pleny především z ekologických důvodů. Nechceme zvětšovat nerozpadající se materiál na skládkách a podobně. Navíc mám ráda, když můžu čerstvě vyvařené pleny pověsit ven na zahrádku a potom je provoněné větrem, sluníčkem nebo mrazem sbírat.
Za práci navíc to nepovažuji a že bych neměla čas na Olinku, to také nepozoruji. V létě, když se nám narodila, jsem si ji dala do vaku na břicho a věšely jsme spolu, teď v zimě ji položím na chvíli do postýlky a vyběhnu je ven pověsit.

Látkových plen se ale úplně nezříkám. Používáme je na noc a na cesty. To jseou nenahraditelným pomocníkem.

Myslím, že nejlepší je "zlatá střední cesta."

Moc všechny zdravím a přeji krásné chvíle při přebalování (aŤ látkových nebo papírových)plen.
Blanka
maryčka
2.12.2003 21:28:41
Nedá mi to abych Vilémovi (a samozřejmě i jeho mamince) neposlala pozdrav od Hynka (taky duben 2003) mimochodem taky maximálně spokojeného s látkovými plenami:)
autorka
  • 
2.12.2003 18:08:06
Milá Lenko F.,
budeš se asi divit, ale co se týče času, rozhodně své miminko o něj nepřiprauji. Dokonce ani svého muže, dokonce stíhám i jednou týdně chodit na tanec, dvakrát týdně chodíme s malým na plavání, a mezitím navštěvuji kamarádky a chodím na procházky. A ještě píšu externě pro jeden časopis. (Plíny žehlím a pro časopis píšu většinou v noci anebo přes den, když malý spí.) To všechno stíhám v klidu i při používání látkových plen.
Iva Nachtmannová
Barka 4leta dvojcata
  • 
1.12.2003 0:21:01
nechte to na maminkach a ti si kazda vybere, to co ji vyhovuje,kazda maminka je trosku jina a kazda maminka to jinak zvlada...........jinak hezky prispevek, ktery by se hodil vice do
detske encyklopedie.....
Barka 4leta dvojcata
  • 
1.12.2003 0:11:58
Velmi se mi libil tento prispevek a souhlasim............to ze se dite brzy nauci na nocnicek je vetsinou vec vychovy a rodicu. Ja mam dvojcata kluka a holcicku, oba dva od roku chodili pres den bez plinek a od roku a pul vydrzeli celou noc bez plinek. Plinky jsem stridala na spinkani, ven a cestovani jsem davala papirove plenky a kdyz jsme byli doma a ja mela cas je davat casto na nocnicek davala jsem jim plinky latkove.
Nelibi se mi jak tady maminky tvrde argumenuji proti takovym nebo takovym plenkam, Kazda maminka ma pouzivat takove plenky, ktere ji vyhovuji.
Musim napsat ze jsem ve svem okoli take parkrat videla deti, ktere mely papirove plenky tak nacucane moci, ze plenka musela vazit nejmene dve kila a chudak dite s touto zatezi a nehygienicky nacucanou plenou behalo , tedy spise se plouzilo.To mi pak tech deticek bylo moc a moc lito, kdyz jsem videla jak jejich maminky bezstarostne klabosi s kamaradkami........
  • 
28.11.2003 15:38:33
Nikdy jsem nepremysleli jestli latkove ci vyhazovaci. Vyhazovaci bylo jedine reseni:) I kdyz jsem ekologicky zamerena, tak ono vlastni pohodli je vlastni pohodli:) Pokud....se da o nejakem pohodli mluvit, kdyz zijete v kanadske busi, kde neni elektrina ani tekouci voda, deti koupete v destove vode nebo ve vode z roztateho snehu. Nastesti tady je vsechno tak ciste ze destovka se da klidne pit...na celem Yukonu nemame jedinoou tovarnu:)) Navic jsem s obema detma byla vzdycky velice nemocna....no a rikala jsem si, obklopena nekolika sty kilometru kde nebyulo nic jen stromy a stromy, ze Yukon klidne snese jednu mamu s vyhazovacima plenkama. Jinak..vim, ze tsdy v Canade (ne u nas, proboha) ale nekde ve mestech exiistuje specialni sluzba, ktera za urcitou castku si pro pleny prijede,vypere je a priveze vam je ciste vonave a vyzehlene. Tak v tom pripade bych asi sla na latkove, ale nejsem si tim jista..., ale v nasi situaci to neprichazelo tehdy v uvahu:) Cenove je to tady mezi vyhazovacima a latkovyma, pokud vim....V Cesku takova sluzba neni?
  • 
28.11.2003 14:44:12
nemela jsem problemy, ale taky zadny dilema. Dekuju Bohum za vyhazovaci plenky, nedovedu si predstavit, ze bych to mohla zvladnout jinak:) Zili jsme v te dobe ve srubu v busi, nemeli jsme elektrinu, tekouci vodu ani teda pracku (tu nemame dodnes, protoze musime dovazet vodu) ale uz mame aspon tu elektrinu, diky bohu:) dovedete si predstavit to vstavani s baterkou k detem? ze bych k tomu musela jeste vozit plenky do pradelny, ktera je od nas 15 km? navic jsem byla po obou detech velice nemocna, takze musim priznat ze deti nikdy nepoznaly bavlnene plenky..a vubec toho nelituju. Ekologie? Stromu tady na Yukonu mame, ze snesou jednu nemocnou mamu s vyhazovacima plenama....
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 256 [Dalších 226 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Kosky