| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je aspartam nebezpečný?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 61 [Dalších 11 >>]
13.7.2004 0:21:25
TO JE SUPER, MAM NET DOMA PRIPOJENY TAK 3HOD A CTU JEN SAMY CHYBY CO DELAM. V 17LETECH JSEM SI VYMYSLELA MENTALNI ANOREXII TED JE MI 24 MAM NADHERNOU ZDRAVOU DCERU 6MES. HODNE JSEM ZMENILA ALE LIMO JOGURTY LGHT MI ZUSTALY A K TOMU PRIPOJIM OCHUCOVADLO DO POLEVKY, JINAK MI TO NECHUTNA. PORAD JESTE KOJIM A PRESTAT NECHCI. TAK TO MAM PRESTAT JIST VSECHNO? JIDLO PRO ME ZUSTANE HOROR SNAD DO KONCE ZIVOTA
Jana
  • 
23.2.2004 16:29:59
Před dvěma a půl roky jsem na tom byla zdravotně moc špatně.Až po roce různých vyšetření zjistili,že mám cukrovku.Měla jsem ve 20 tzv.těhotenskou cukrovku,později ji dostala moje maminka,no,a teď já.Podle příznaků mi došlo,že ji musím mít už tak 10 let.Prý to tak je,že to trvá hodně let,než se na to přijde.To,co mi řekla moje doktorka na cukrovku,je mi na nic.Léčí stylem,jak se to naučila kdysi ve škole.Sama jsem si zjistila informace přes net.Léky,co mi předepsala,jsem vůbec nebrala,ale totálně jsem změnila životní styl a stravu. A teď,po dvou a půl roce, mi sama řekla,ať ty léky neberu,že můj cukr je v normě.A hlavně mě štve s tím,jak mi pořád nabízí nějaký Q benzim,nebo tak nějak,bratru za 800 Kč.Za takový šmejdy bych nedala ani korunu.
17.2.2004 17:54:01
doporucuji jen naturalni potraviny.
17.2.2004 17:51:07
ja pochzim z Kanady a musim ti napsat ze vsechny krabicky co jsou krasne a ze zahranici nemusi byt zdrave. lidi se snazi vydelat penize jakymkoliv zpusobem a nedivaji se jesty ublizi lidstvu. proto kupuj jen naturalni bez chemikali- jako barva a podobne. moje dcera ma cukrovku a jak sni malicke mnozstvi cukru nebo neco z bile mouky tak jeji hladina cukru vyskoci nahoru. proto bud opatrny. kupuj ji organickou potravu bez chemikalii. ver mi . Alena
Katka
  • 
10.2.2004 7:08:14
Jojo, máš pravdu, bohužel...
Zuzana
9.2.2004 16:53:10
Tvůj příspěvek mě zaujal. Doma se taky zajímáme o zdravý způsob života a usilujeme o zdravou stravu, takže bílý raf. cukr už vůbec nepoužíváme. Jako býv. zdravotní sestru mě problém tvé maminky vůbec nepřekvapuje, já jsem taky naprosto nechápala, proč se nemocní lidé živí v nemocnicích tím, čím se živí. Myslím si, že právě výživa stojí za mnoha současnými tzv. civilizačními onemocněními a tak přístup zdravotnických zařízení ke stravování nemocných prostě nechápu. Ačkoliv všichni teoretici a "odborníci" na výživu toho vědí poměrně mnoho a každá nemocnice si tyto odborníky platí, strava pacientů a její skladba je prostě nevhodná. Bílé pečivo, uzeniny, konzervované a instantní potraviny, velmi málo zeleniny a ovoce, naopak příliš mnoho cukru a syntetických aditiv... Odpovědnost za vlastní zdraví zůstává na každém z nás.

mailto:CrystalClear@seznam.cz
  • 
9.2.2004 10:18:21
Katko,
v tvém příspěvku mě zaujala věta:
"Přestala jíst brambory, protože jejich škroby zatěžují slinivku."
Měla jsem v těhotenství a během kojení potíže s trávením škrobu (podrážděná slinivka a zánět dvanáctníku - prý to mohou způsobit hormonální změny .... pak po nějaké době se vše zase téměř srovnalo). A tehdy jsem se snažila zjistit, zda je nějaký rozdíl mezi škrobem z obilovin ( příp. různých druhů obilovin), brambor, luštěnin, atp. (resp. rostlin vůbec). Domnívala jsem se, že škrob je chemicky stále týž, ale z tvého příspěvku vyplývá, že v trávení škrobu z různých rostlin je rozdíl. Můžeš mi, prosím napsat podrobnosti ? Stačí na mail ... vidím, že je to mimo hlavní téma diskuze. Dík, Saša.
Katka
  • 
9.2.2004 7:48:24
Jano, ve světě už naštěstí zjistili, že dieta,která se obecně doporučovala a stále bohužel doporučuje u nás je chybná a právě ona může za to, že spousta diabetiků zemře na kardiovaskulární nemoci. Protože převládají živ. tuky a chybí kvalitní nezatěžující cukry a to ve formě polysacharidů - tzn. celozrnné obilniny, luštěniny apod.
Dokonce bylo zjištěno, že skupina lidí, která dostávala sacharozu, ale značně omezila či úplně vypustila živ. tuky měla cukr v krvi menší než skupina, která jedla klasickou diabetickou dietu. Jakmile došlo ve stravování k vypuštění nebo značnému omezení živ. produktů došlo k výraznému zlepšení všech výsledků, i když jedli spoustu cukrů v podobě polysacharidů.
Moje mamince jednou udělali test glukozové tolerance...ona absolutně nezvyklá na klasický cukr, protože ho nepoužívají (nepoužívají ani um. sladidla), výsledky nebyly uspokojivé a tak ji poslali do nemocncie s tím, že má diabetes. Když viděla stravu, kterou dávají diabetikům vůbec se nediví, že nedochází ke zlepšení, protože se již několik let zajímavá o makrobitiku a zdravý způspb života. V podstatě ten týden co tam byla, nejedla až na chleba nic...párky, taveňáky apod. odmítala, protože je nejí.
Cukr z ničehonic klesl na úplně běžnou úroveń a už nikdy nestoupl. Samozřejmě ji zařadili mezi diabetiky, doktorka ji napsala Metformin, také ho nebere. Jí stravu s minimem živ.tuků, občas maso, ml. výrobky vůbec, jí stravu s velkým podílem celých zrn a luštěnin, zeleniny a našeho ovoce.
Přestala jíst brambory, protože jejich škroby zatěžují slinivku.
Cukr v krvi má naprosto normální.

A umělá sladidla? Když se chce někdo trávit něčím, co je tělu absolutně neznámé a co je uměle vyrobené (vy jste někdy v přírodě narazily na aspartam nebo acesulfam K ?), nechť tak činí...já se jím vyhýbám obloukem, když nakupuju pro přítele, bohužel u běžných potravin to začíná být problém. A já jim stravu, jako moje maminka, proto sladidla "ano či ne" neřeším.
Irena, 1 Beruska+brisko
  • 
4.2.2004 20:59:55
Crystal, sorry, ale jsi dost nemozna, pokud si myslis, ze u babicky je to jedno. Tvuj vyrok je jen dalsim dukazem jedne z forem diskriminace, kterych mame v Cechach spoustu.

Prave i stari lide by si meli davat pozor na jidelnicek asi tak stejne jako se to hlida u deti.
Irena, 1 Beruska+brisko
  • 
4.2.2004 20:59:34
Crystal, sorry, ale jsi dost nemozna, pokud si myslis, ze u babicky je to jedno. Tvuj vyrok je jen dalsim dukazem jedne z forem diskriminace, kterych mame v Cechach spoustu.

Prave i stari lide by si meli davat pozor na jidelnicek asi tak stejne jako se to hlida u deti.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 61 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.