| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda II. - měření teploty

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 530 [Dalších 510 >>]
  • 
12.9.2007 14:37:04
Chtěla jsem se zeptat, jestli při lunární fázi může být jenom teplota 36,9?Měření v pochvě.

Mám teplotu 36,2-36,6 a po ovulaci 36,7-36,9 je to dobře nebo je něco v nepořádku?

Jana
  • 
12.9.2007 14:34:33
Chtěla jsem se zeptat, jestli při lunární fázi může být jenom teplota 36,9?Měření v pochvě.

Mám teplotu 36,2-36,6 a po ovulaci 36,7-36,9 je to dobře nebo je něco v nepořádku?

Jana
18.6.2007 23:10:17
Hledam radu, mozna pomoc. je mi 42 let a mam dva syny, jeden ma 21 let a druhy necele 2 roky. Rozhodli jsme se, ze budeme mit jeste jedno dite. Fyzicky jsem silna a zdrava, tedy podle lekare a citim se dobre az na potize s pateri, ale to mam od puberty, takze nic noveho. Pred trema mesicema jsem prestala uzivat HA a zacala brat vitaminy na podporu tehotenstvi. Merim si denne bazalni teplotu, ale sleduji, ze je sice primerene kolisava - v tomto cyklu mezi 36,4 az 37,1. Jsem dost na vazkach, mam-li vubec ovulaci, protoze nejvyssi teplota 37,1 je den po menstruaci, na to nasledujici den 36,4 a pak zase 36,9 37,0....36,8 a zase 37,0..... Muze to znamenat otehotneni ihned den,dva po menstruaci? ja vim, nejlepsi je si pockat jeste tyden nebo dva a jit k lekari, ale zajima me to ciste ze zvedavosti. Muze to takto probihat? Vzdyt normalne se behem 1.poloviny cyklu bazalni teplota pohybuje kolem 36.0 +/- st a po ovulaci se drzi takto vysoko a k dalsi menstruaci se opet snizi. Nebo se mylim? A pro pripad, ze to neni tehotenstvi, jak urcim dny ovulace, hlen nemivam nijak vyrazny. je na to odpoved? Dekuji. Ivana
PajaMM
15.5.2007 13:26:42
Martino,

pokud meris BT vzdy ve stejnou dobu po nejmene 6ti hodinach spanku a drzi se vys a mas na testech druhou carku, pak s nejvetsi pravdepodobnosti tehulka jsi.
Ta BT merena vecer je k nicemu, to stoupne kazdemu. Proto je dulezite merit ji tak, jak jsem psala vys.
Drzim palecky!!!
  • 
15.5.2007 12:38:20
Ahoj holky,Chtěla jsem se jen zeptat,můžete mi pomozt? Snažime se z přítelem počít miminko...Od 5.5 což jsem měla ovulaci mám teplotu kolem 36,5 až 36,8 a od 9.5 mám teplotu už přes 37,3.Večer se mi dokonce stavá že mi vyskočí až na 37,8,Nemáte stěma teplotama některá větší zkušenosti???Menzes mám dostat asi 18.5.ale nevydržela jsem to a udělala si test Best 2 a 7 day.Oba měli slabounkou čárečku,tak doufám že mi to vyjde.Děkuju za případné odpovědi.A všem co se snaží at to výjde.Ahoj Martina
  • 
15.5.2007 12:37:39
Ahoj holky,Chtěla jsem se jen zeptat,můžete mi pomozt? Snažime se z přítelem počít miminko...Od 5.5 což jsem měla ovulaci mám teplotu kolem 36,5 až 36,8 a od 9.5 mám teplotu už přes 37,3.Večer se mi dokonce stavá že mi vyskočí až na 37,8,Nemáte stěma teplotama některá větší zkušenosti???Menzes mám dostat asi 18.5.ale nevydržela jsem to a udělala si test Best 2 a 7 day.Oba měli slabounkou čárečku,tak doufám že mi to vyjde.Děkuju za případné odpovědi.A všem co se snaží at to výjde.Ahoj Martina
  • 
25.3.2007 14:16:48
V článku jsem četl, že prý výhodou digitálních teploměrů je výhoda, že po naměření teploty pípne. ANO pípne, ale jen proto, že se sníží rychlost vzestupu měřené teploty. Jinak pokud nechci dále měřit, musím si k tomuto pípnutí přičíst ještě cca 6-8 st. Pak teprve budu mít správně naměřenou teplotu. Nechápu, proč si všichni, včetně lékařů myslí, že pípnutí digitálního teploměru je napměřená teplota, když to vůbec není pravda. Pokud chci správně naměřenou teplotu, musím digitální teploměr nechat pípat a v třeba v přžípadě digitálních teploměrů Hartmann, je skutečně naměřená teplota až těsně před zhasnutím. Nechápu, proč se lidé vždycky chytí jen töho prvního názoru, který někdo řekne. Není nic jednodužšího, než změřit teplotu digitálním a normální¨m teploměrem společně, resp.nejprve jedním a pak druhým a dodržet čas. Tragédie osudu je, že na pípnutí teploměru a naměřené teplotě si toto myslí i lékaři. To potom člověk, který nemá v životě větší teplotu, než 37,5, aby ani k doktorovi nechodil, aby si nepřipadal jako simulant a hypochondr, když mu potom lékař řekne, že mám 36,8 a přitom doma jsem měl 37,5.To mu potom lékař tímto zpusoběm nikdy teplotu nenaměří.
ahojcek
  • 
17.11.2006 23:44:57
Ahojte,

predpokladám, že v bode "2. Měříme po probuzení po minimálně 3-hodinovém spánku. " je preklep. V iných zdrojoch sa píše, že výpovednú hodnotu má iba meranie po minimálne 6-hodinovom spánku...

Pekný dník, :-)
ahojcek
Mufy
  • 
8.9.2006 12:33:59
Ahoj holky mám k Vám prosbu,měřím si teplotu a zatím se mi nestalo, že mám od prvního dne zvýšenou teplotu a ta stále roste.Zatím je to osmý den a drží se na 37,5.Znamenalo by to snad těhotenství?Bylo by to asi 9den od styku a pobolívá mě bříško jako před menstruací,ale tu mám dostat až zatýden.Poraďte.
peggy
  • 
3.9.2006 12:29:50
urcite je lepsi merit hned rano, jeste nez vstanes a na ty dalsi teploty nedbej, uvidis, jak se to bude vyvijet ve tve tabulce
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 530 [Dalších 510 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.