| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda II. - měření teploty

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 530 [Dalších 470 >>]
Dana
  • 
10.12.2004 20:08:45
Neboj se, je to normalni a s nejvetsi pravdepodobnosti normalne ovulujes. Mas to potvrzene i testem - i kdyz carka byla trosku slabsi, byla tam, coz potvrzuje, ze ovulacni hormony byly vysoke. Pokles teploty druhy den po ovulaci (nebo i kratkodobe jindy v prubehu cyklu) je dle odborne literatury normalni, dulezite je, ze se teplota opet rychle vrati na vyssi hodnoty. Vysvetluje se to kolisanim hodnoty progesteronu a estrogenu. Drzim palce!
8.12.2004 14:56:12
Ahoj, uz v březnu jsem vysadila antikoncepci a s přítelem se snažíme o mimi. Měřím si uz 3 měsíc bazální teplotu, ale moc chytrá z toho nejsem. Jediné co se opakovalo ve všech třech cyklech je nižší teplota po ovulaci. Pak asi 9 den teplota stoupla 37,1,den na to 37, pak na tři dny klesla a nato opet stoupla na dva dny na 37,2;37,1; jeden den byl pokles a od te doby se teplota drží stale kolem 37. Tak nevim, kdy vlastne probehla ovulace, nebo jestli vubec probehla.Jinak jsem moc rada, ze jsem na tuto stranku narazila a můžu se s někym podělit o své problémy. Všem co se snaží, tak jak my přeju hodně štěstíčka a doufám, že od některé z vas, která už tomu rozumíte, dostanu nějakou radu. Zatím díky Leňa*
anonym
  • 
7.12.2004 6:38:05
Všem držím palce.
Saša
  • 
7.12.2004 6:19:24
Můžete mi někdo poradit? Chci se zeptat na ovulační test.
1) Když si jej udělám a objeví se dvě // kdy dle návodu je výsledek pozitivní, kdy má proběhnout tulení? Píší během následujících 24 hod nejpozději však 48 hod. Zkazíme něco když k tulení dojde za 4 hod po objevení // a pak následně za dalších 24 hod?
2) Dále se chci zeptat na to, kdy je vhodná doba k tulení, když test je pozitivní dva dny za sebou. Měřím si i teplotu, ale ta je pořád nízká. Jaká je křivka teplot versus OVU test?
3) Za jak dlouho se vytvoří spermie, které jsou schopné oplodnění?
Mockrát děkuji za odpověď. Saša

Bobek
  • 
2.12.2004 8:37:25
ahoj, diky za odpoved, ty testy uz jsem zkousela, prvni den byla spodni carka docela viditelna, ale ne tak silna jako tak kontrolni, coz bylo podle navodu negativni. To bylo 11.den cyklu. 12 den byla jeste slabsi a 13 nebyla videt skoro vubec. Teplota mi stoupla az 15. den a zatim se drzi stale nahore.Ten pokles teploty druhy den po vzestupu a nasledny opetovny vzestup ( vzestup, pokles, vzestup ktery se drzi az do konce cyklu) jsem zaznamenala zatim asi u 2 cyklu, kdybych neovulovala, nedrzela by se mi teplota v druhe polovine cyklu v horni casti ne? diky moc. ( jen jeste jedna poznamka, muj gynekolog tvrdi, ze je to normalka :-) coz asi neni :-(
zuzka
  • 
1.12.2004 20:00:31
Ahoj,
spíš si myslím, že u Tebe nedochází k ovulaci. Něco podobného jsem měla já jednou dole pak nahoře. Takové teploty jsem mělo po vysazení HA. Já se o mimi snažím už od ledna a teprve v říjnu jsem zaznamenala ovu. A potvrdil mi to také lékař. Zkus si v den kdy myslíš , že proběhla ovu udělat ovulační test.Je volně dostupný v lékarně a stojí okolo 50 Kč.
bobek
  • 
1.12.2004 6:53:26
ahoj, mohla bych poprosit zkusene o radu? jiz nekolik mesicu si merim BT ve snaze o miminko, asi pri dvou cyklech jsem zaznamela zvyseni teploty o 0,4°C, ovsem hned nasledujici den mi teplota zase klesla na hodnotu namerenou pred ovulaci, a to opet o 0.4°C. Den treti jiz byl zase o 0,4°stupne vyssi. Proste den po vzestupu teloty po ovulaci teplota vyrazne klesla. Mohlo by to mit souvislost treba se snizenou hladinou hormonu? Muze to ovlivnit uhnizdeni vajicka? Diky moc !
Bobek
  • 
1.12.2004 6:42:57
ahoj, mohla bych poprosit zkusene o radu? jiz nekolik mesicu si merim BT ve snaze o miminko, asi pri dvou cyklech jsem zaznamela zvyseni teploty o 0,4°C, ovsem hned nasledujici den mi teplota zase klesla na hodnotu namerenou pred ovulaci, a to opet o 0.4°C. Den treti jiz byl zase o 0,4°stupne vyssi. Proste den po vzestupu teloty po ovulaci teplota vyrazne klesla. Mohlo by to mit souvislost treba se snizenou hladinou hormonu? Muze to ovlivnit uhnizdeni vajicka? Diky moc !
bobek
  • 
29.11.2004 19:54:46
Saša
  • 
25.11.2004 6:36:34
Ahoj Dano. Tak už jistě tušíš jak to dopadlo z mého nadšení. Nic. Dnes ráno přišla nemilá návštěva. Takže uvidíme zase za další měsíc - to je ale doba!!! Saša.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 530 [Dalších 470 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.