| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda II. - měření teploty

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 530 [Dalších 460 >>]
Olina, zatím bez mimča
  • 
22.11.2004 11:36:51
Ahoj Lucko,

jsem ve stejné situaci jako ty. Taky jsem před pěti měsíci vysadila HA, ale pořád nic. V mém okolí se to všem vede nějak v klidu a hned, nám bohužel zatím ne. Taky jsem ráda, že tyhle stránky existují.
Snad se taky brzy dočkáme.
Měj se krásně

Lucka
  • 
22.11.2004 9:49:49
Zdravím všechny,
asi před 5 měsíci jsem vysadila antikoncepci. S manželem jsem chtěli miminko,ale pořád se nám to nedaří.Nedávno jsem našla tyhle stránky a jsem překvapená jakými způsoby se dají uhlídat plodné a neplodné dny.Tento menstruační cyklus zkoušíme metodu měření teploty.Strašně by jsme chtěli miminko, tak doufám, že se nám to už konečně povede.
Saša
  • 
19.11.2004 6:30:23
Určitě napíšu jak to dopadlo. Teplota se mi drží zatím mezi 37 - 37,1 stupni. Pátý den po ovulaci jsem pociťovala píchání v břiše, a když jsem v klidu, takové jakokdyby "lechtání" na prsou, jinak žádné příznaky. Tak uvidíme co z toho bude.
Dana
  • 
18.11.2004 19:47:08
Ahoj Saso,

na to se da tezko odpovedet, protoze je to velice individualni. Obecne jsou priznaky tehotenstvi tyto - citliva prsa, caste nuceni na moceni, kovova pachut v ustech, pocit na mdloby ci pocit, ze nestaci dech, nekdo ma v obdobi uhnizdeni vajicka krece v podbrisku (asi 7 dni po oplodneni) anebo dokonce krvaci (tzv. implantacni krvaceni), nevolnost (ta se ale vetsinou objevuje az zhruba tak od 5. tydne). U kazdeho je to ale jine a kazdy take tyto priznaky zacne pocitovat v jinou dobu, dokonce se to muze menit i u dalsiho tehotenstvi stejne zeny (coz je muj pripad). S prvnim ditetem jsem mela jiz od doby, kdy se mi mela dostavit menstruace, zvetsena a citliva prsa, coz byl muj jediny priznak. V druhem tehotenstvi se mi prsa zvetsila az ve tretim mesici, zato jsem mela pocit na mdloby. Vseobecne ale veskere priznaky (krome implantacniho krvaceni) zacinaji az po vynechane menstruaci, kdy jiz tehotenske hormony dosahly vyssich hodnot. Pokud si meris teplotu, dalsim znakem by take mohl byt takzvany druhy vzestup teploty asi tak 8. den po ovulaci. Napr., pokud se tve poovulacni teploty pohybovaly mezi 37 az 37,2 a najednou vystoupi treba na 37,4. Nic z vyse uvedeneho ale neni stoprocentni ukazatel. Nejjistejsi odpovedi je samozrejme tehotensky test, nema ale vyznam ho zkouset driv, nez tak 13. den po ovulaci, aby sis usetrila pripadne zklamani z falesne negativniho testu.

Hodne stesti a dej vedet, jak to dopadlo,

Dana
Evelina
  • 
18.11.2004 8:32:29
Ahoj Saso.Drzim ti palce at to vijde.Ja jsem zacala pocitovat citlivost a bolestivost prsu az ve tretim mesici tehotenstvy.Hnedka od zacatku tehotenstvy jsem se citila jako v jinem tele,bylo mne spatne vecer,ani jednou rano a nesnasela jsem jidla a napoje ktere jsem pred otehotnenim milovala.Prvni "priznak" tehotenstvi byla zvysena teplota v pochve po vynechani mesicku 37,3.Pak to bylo zvysene HCG a pak moje okoli.Mnej se moc krasne
Saša
  • 
18.11.2004 6:48:11
Může mi někdo poradit? Dočítám se, že v případě, když dojde k oplodnění nalívaj se ženě prsa a jsou citlivá na dotek. Kdy, nebo-li který den po oplodnění dochází ke změně citlivosti prs a vůbec kdy dpchází k těm "divným pocitům" co všichni po oplodnění mají (když nepočítám vynechání MS)? Díky za odpověď.
Monika*
  • 
12.11.2004 8:13:00
Ahojte babulky.
Neviem, či sem ešte chodíte, alebo už ste mamičky. Ja som brala HA 8 rokov bez prerušenia. Teraz uz 5 mesiacov neberiem a menzes nemozem dostat iba po injekcii. Zacala som pred 2 tyzd. brat Calibrum babyplan a kys. litovu, vit. E a caj z alchemilky. V nedelu som mala dostat menzes, ale dostavil sa len slaby vytok. Ten trva uz 5 dni. V podbrušku ma pobolieva. Ale nemam vlastne ani menzes a tehotna nie som - robila som si test. Som z toho zufala. Poradte co dalej.
Saša
  • 
11.11.2004 6:13:33
Děkuji za podporu a doufám, že to výjde, protože dle testů to právě mělo být včera.
Dana
  • 
10.11.2004 20:31:16
Tak to je mi lito, priste se to urcite povede! Myslim si, ze jsi budto ovulovala o den pozdeji, nez sis myslela, anebo tvoje vajicko opravdu prezilo 48 hod., coz se udava jako minimalni sance. Clovek ale asi nikdy nevi...
Dana
  • 
10.11.2004 20:25:36
Neboj se, a pokud chudak tvuj manzel na to bude mit v jeho stavu naladu, klidne to zkuste. Obycejne nachlazeni nema vliv na jeho plodnost ani nemuze zadnym zpusobem poskodit spermie. Samozrejme ze by teoreticky mohly byt poskozeny treba extremne vysokymi teplotami (pres 40 C), ovsem vsem vzhledem k tomu, ze se denne tvori nove a nove, je velka sance, ze se v kazdem ejakulatu najde aspon par zivotaschopnych a zdravych spermii :-)) Pokud mas obavy o to, ze by tve vajicko pripadne mohla oplodnit nejaka nemoci poskozena spermie, tak se take bojis zbytecne. Sance, ze by nejaka "nemocna" a poskozena spermie prezila tezke podminky cesty k vajicku a predbehla veskere zdrave (a tim padem rychlejsi) spermie, je minimalni. Drzim ti palce!
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 530 [Dalších 460 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.