| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Interview s puberťákem

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 157 [Dalších 67 >>]
Agata
  • 
29.3.2004 16:23:05
Buď mám zázračné dítě, nebo puberta ještě příjde :-), a tak se omlouvám - mám zkušenost jen s jednou 17ti letou slečnou :-). Takovýto hovor jsme nikdy neměly - zaplaťbůh. Taky si myslím, že je to o komunikaci. A jsem moc ráda, že když nestíhám, tak mne obohatí svými zkušenostmi a svým pohledem na věc. Respektujeme se na vzájem. Od ní jsem se dozvěděla soustu zajímavých tipů a informací... Hádáme se a perem :- ) naposledy o boty :-), ale dcera mi občas něco půjčí:-), protože já jí zas na něco přidám:-) . Je to stále moje malá holčička, někdy ke mně chodí ráno do postele pomazlit se a popovídat si.. Někdy zas od ní potřebuji útěchu a zastání já. Ona je to nejlepší, co mně v životě potkalo. A to jsem se kdysi, když byla malé mimi její puberty tak bála. Já totiž měla pubertu ukázkovou. Ale bylo to o tom, že jak se z lesa, tak se do lesa. S mámou jsem si nikdy nerozuměla a v pubertě jsem se nebála jí to říct naplno. A babičku jsem měla sice ráda, ale byla k smíchu mimo.
A někdo tu napsal "Jak asi prožívaly pubertu naše prababičky? Generaci od generace je to horší a horší a je to společenský problém.... "
A já si dovolím otázat, to jsi citovala staré Římany?
petr
  • 
29.3.2004 16:23:00
to je ale přece jedno, jestli je knihovna u vás otevřená i v sobotu, nebo není. nešlo vůbec o provozní knihoven, ale o přístup k vlastním dětem, takže mi ta tvá poznámka přišla trochu mimo.
Milada.
29.3.2004 16:18:18
To víš, my co nejsme z Matičky naší stověžaté jen tiše závidíme:-))
K nám na vesnici takovéhle vymoženosti ještě nedošly :-))

Milada
Sysyna
29.3.2004 16:13:35
Baro, Vendulo, Kobliho, Petre....

Myslim si proste, ze divny a patologicky vztah rozhodne nemame.Urcite je lepsi o dite jevit zajem,jakoukoliv formou, komunikovat s nim, nez si ho nevsimat nebo delat blbeho a neslysiciho na otazky kolem sexu, drog, vztahu, zalaskovani a pod.
A taky vim, ze prijde doba, kdy bude urcite uzavrenejsi a nebude mi chtit vse zdelit, ale bude to jen jeho rozhodnuti.

Rozhodne nepatri ke klukum, co jeste ve 30letech jde s mamou za ruku po ulici na nakup a priblble se ji drzi jako kliste.Nema vlastni nazor a pokud ho chce mit, tak je tise upozornen, ze ja jsem jeho maminka a dokud budu ziva, tak budes mlceta poslouchat me.
Umi se zastat prave tech sikanovanych, ktere bohuzel i v jejich tride jsou. Aumi to pekne tvrde.Nenecha si nic libit a holky ho zboznuji, az to jejich neustale vyzvaneni u dveri a telefonovani k nam domu mi leze na nervy.Ale respektuji to.Je to holt uz vek na ,,zamilovavani se" a neni to jen muj chlapecek a mazanek, ale bohuzel, jednou bude i nejake jine ,,zenske".
A vubec mi nepripada divny vztah, ve kterem se snazim s nim mluvit od mala narovinu o vsem a v posledni dobe i o mem tehotenstvi, porodu a o ,,miminkovskych" vecech a tech vsech vecech kolem.
Je na kazdem z nas, jaky vztah si se svym ditetem vytvori.Zatim dekuji za to, ze se sveruje a pta se na rady ,jak treba na holky a tak.Nekdy i on ma den, kdy se mu nechce mluvit nebo ho neco trapi, ale ja cekam, az dojde sam a sam se mi sveri.Respektuji jeho soukromi.

A rozhodne me nejake reci DAVa, ktery nema ani tolik odvahy se prihlasit, jako registrovany, nerozhodi.Kazdy clovek je jiny y kazdy clovek ma jiny pohled na vec.A taky , kazdy clovek si ze sveho detstvi asi nese neco, co ho ovlivnuje i po dalsi zivot.....
petr
  • 
29.3.2004 16:01:59
schválně jsme se teď kouknul na provoz knihoven v Praze a v sobotu mívá otevřeno skoro polovina z nich, tak nějak nechápu tvůj dotaz.
petr
  • 
29.3.2004 15:58:00
v Městské knihovně na Mariánském náměstí, P1, dokonce tam bylo i oddělení pro mládež, ale jestli je tam i teď nevím, někdy jsme byli i u táty v práci, tam mívali knihovnu taky celkem ucházející. (btw. Národní knihovna má taky v sobotu otevřeno, dokonce až do 22:00)
Milada.
29.3.2004 15:26:27
A v kterýže knihovně mají otevřeno o víkendu ?

Milada
29.3.2004 13:56:19
No právě...:o)
Sice už nejsem TAK mladá, bude mi letos třicet, ale pořád se snažím "stíhat". :o) Takže doufám, že pro své děti nebudu nudný prďoch. :o)
Mimochodem nejlíp tenhle problém ilustruje krásná historka našeho kamaráda, který je velký fanda do muziky. Je mu padesát a šel si koupit do obchodu CD Nine Inch Nails. Prodavačka se ho s údivem zeptala, jestli vůbec ví, co to je. :o) Zřejmě čekala, že lidé v jeho věku poslouchají v lepším případě Beatles nebo rovnou Moravanku. :o)

petr
  • 
29.3.2004 13:48:05
nemyslím si, že by současní puberťáci byli horší, ale souhlasím s tím, že dospělí prostě nestíhají. (což je mimochodem velká chyba například na pracovním trhu)
A vzdor vůči rodičům? Ten je přece normální v každé generaci, jenže v minulosti se mohli mladí lidé od rodičů mnohem dříve osamostatnit. To že váš syn nechce na dovolenou s rodiči je normální, chce vyzkoušet jaký mu dáte prostor.

A je jedině dobře že vědí hodně o drogách a sexu, je to mnohem lepší než pokrytecká, nebo žádná sexuální výchova ze strany rodičů. A čím dřív se váš syn naučí jak se používá prezervativ a co je orální sex, tím lépe. Je to mnohem lepší než když se v 70. a 80. letech lidi brali, protože se holka nechala zbouchnout někde na diskotéce a pak se zase rozváděli.

Asi mám na spoustu věcí jiný názor, protože jsem pravděpodobně mnohem mladší, my jsme na střední škole drogy a sex řešili běžně.
petr
  • 
29.3.2004 13:32:01
teda, klobouk dolů žes svoji matku přežila ve zdraví. máš můj obdiv
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 157 [Dalších 67 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.