| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda III. - Poloha děložního čípku

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 82 [Dalších 42 >>]
Jana K
  • 
15.8.2005 10:54:03
Snazim se otehotnet, prosim poradte mi nekdo s vypoctem dne ovulace. Mam cykus dlouhy 29-30 dni, takze bych teoreticky mela mit ovulaci okolo 15 dne. Temer pravidelne ale mam bolesti trvajici 2-4 hod 18. den. Tyto bolesti se stridaji kazdy cyklus na leve a prave strane. Myslite, ze je mozne, ze mam ovulaci az 18 den?
Predem dekuji za odpoved. Jana
Eva,snazilka 10 mesicu
  • 
8.5.2005 12:07:55
Zdravim vsechny snazilky i ty kterym to uz vyslo.My se snazime jiz tech deset mesicu,od ledna pouzivam symptotermalni metody a obcas jsem z toho zmatena.Temer nikdy to nemam vse jak ma byt.Bud nezaznamenam hlen,nebo jako nyni mam problem,ze se mi ani moc nezvedla B.T.Gynekolozka mi 12 den cyklu zjistila folikul,13 den jsem mela bolesti leveho vaj.tedy toho s folikulem.Myslela jsem si ze uz dochazi k ovulaci,ale cipek jsem mela mekky a otevreny jeste 2 dny pote a byl pritomen i hlen.17 d.c. se cipek uzavrel a je tvrdsi,nastoupil husty bily,hrudkovity hlen, ale teplota se zvedla oproti predchozim cyklum jen minimalne.V minulych mesicich se zvedla i o 0,4 stupne napr z 36,7 na 37,1/vag./Nyni tak max o 0,1-0,2.Jeste jeden poznatek a to nepatrne citlive bradavky od 17 d.c.Omlouvam se za tak dlouhe psani a doufam ze mi nekdo poradi.A jeste jedna otazka:mohla by si doktorka splest folikul s cystou?Dekuji a preji hodne pozitivnich t.t.
  • 
2.5.2005 21:47:49
Jani, ale tím 14tým dnem se nenech zmýlit. To je nějaká průměrná hodnota a tu tedy nemusíš mít. Já mám rozsah 9-11 den jak který cyklus. A jaký byl čípek 13tý den? Jestli zas tvrdý, tak to bylo akorát. Jenom to neznamená, že musíš 100% otěhotnět. Ale moc bych ti to přála. Sita
  • 
2.5.2005 21:37:20
Chtěla bych poprosit o radu. Když vychází ovulace u většiny žen na 14 den a my jsme se tulili 11 a 12 den, kdy jsem měla čipek hodně měkký je možnost, že spermie přežívají až do toho 14 dne, kdy by mělo dojít k ovulaci? Jaká je vlastně životnost spermií v děloze někde jsem četla 48 hodin jinde zase až 5 dní.Předem děkuji moc za odpověd a všem snažilkám moc držím palečky.
12.4.2005 15:59:39
Citam, citam ale neviem najst nic podrobnejsie o samotnom tvare cipku.
Nahmatala som cipok, dokazem sledovat ako sa meni a skracuje, co ma ale trosku vystrasilo, je mala "bulka" na nom. V clanku sa hovori o hrbolkoch ktore su OK, ale ja jednu polku toho mojho "zobaciku" citim akoby este rozdvojenu..
Je to normalne alebo mam radsej trosku plasit a utekat s tym "objavom" ku mojej gynekologicke?
Vopred vam dakujem za nazor

mimi
Hanka
  • 
17.3.2005 7:33:16
Ahoj Veriniko!Asi to bude tím,že na čípek dosáhneš jen v určité poloze!?Zkus se položit a tvůj pertner ať se ho snaží nahmatat.
  • 
12.3.2005 18:03:23
my se taky marně snažíme o mimi a už jsem si přečetla prstíkovou metodu na otěhotnění ( že se prstem strká sperma k čípku aby mohlo dovnitř. ale tak si říkám že když je pochva hluboká jen 8-10cm tak kam pak chlap cpe ten penis? když se ani zkrz čípek nedostane? docela mě to zarilo chápe to někdo?
papa veronika
  • 
16.1.2005 20:42:54
Ahoj,

zkušenost bohužel mám, i když to nejsem já, ale moje sestra. Je ve 30. týdnu, celé těhotenství probíhalo bez sebemenších potíží (každých 14 dní měla čípek kontrolován lékařem)až do teď. Momentálně je v nemocnici, jelikož čípek začal povolovat a dítě chtělo na svět, začala mít předčasné kontrakce. Zatím se to podařilo zastavit, ale nikdo neví, na jak dlouho.
Samozřejmě to nemusí být váš případ, ale je bohužel nutné se připravit na všechno a hlavně, pokud je vám po třicítce, nechoďte již na konci do práce, což ona chodila a nyní jí řekli, že to nebylo dobré.
Alana
  • 
3.12.2004 15:28:50
Zkouším si hlídat plodnost podle čípku, ale nejde mi to!!! Zatím se mi zdá, že poznám kdy je čípek měkký a kdy tvrdý. Ale otevřený se mi dá furt, asi že sem už rodila. A taky se mi i měký a otevřený zá být dole!!! Teda nevím, jak to myslí s tím zkracováním. A pokaždý to tam uvnitř je jinačí. Nejde nahoru, i když by měl. Může to někdo mít jinak než tady píšou? Znamneá to že neovuluju?
Miruš
  • 
1.12.2004 17:21:15
Miso ja se take merim teplotu uz tri mesice. Zjistila jsem, ze pokud stama v ruznou dobu, tak taky mam i ruznou teplotu. Kuprikladu si merim teplotu kazdy den rano v 6 hodin. Pokud se zbudim treba ve 4 hodiny, tak si zapisu teplotu, kterou jsem si namerila ve 4 hodiny. Samozrejme, ze je o nejaky stupinek nissi. Ale pokud se zbudis rano ve 4 hodiny, pak si zase lehnes a zmeris ji, jak obvykle v 6 hodin, tak teplota bude vyssi nez obvykle - mohla by ses myslet, ze je ovu. A vubec zkus se prihlasit na
http://www.fertilityfriend.com/. Pisu si sve teplotu uz tri mesice do jich programu a jsem spokojena. Tak si zase osvi.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 82 [Dalších 42 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.