Iva snažilka |
• |
2.6.2004 8:44:06
Díky za odpověď, já jsem sice hormony nebrala, ale asi to tak bude...teď jen pár dní a budu vědět, jak to tentokrát dopadlo...
|
Dana snazilka |
• |
27.5.2004 19:27:03
Ahoj Ivo,
nevim, zda ti dokazu presne rici, co tvuj popis znamena, jen ti muzu pretlumocit to, co mi rekla moje kamaradka, expertka na symptotermalni metodu. Ja merim prvni cyklus a mela jsem podobny problem - mela jsem hlen, dokonce i slabounke spineni, cipek se zkratil a zmekl, taky me me trosku pichalo v podbrisku, coz by melo vse znamenat blizici se ovulaci. Teplota se mi ale nezvysila ani po nekolika dnech cekani. Jeste jedna poznamka - vysadila jsem nedavno antikoncepci. Moje kamaradka mi sdelila, ze u me to ma zrejme souvislost s tou vysazenou antikoncepci - telu chvili trva, nez se zase da do poradku. Pritomnost hlenu a tvar cipku signalizuje, ze telo produkuje estrogen a snazi se ovulovat, ale pokud teplota nevzroste, znaci to, ze to telu "nejde", hladina estrogenu je stale nizka a k ovulaci nakonec nedojde. V anovulacnich cyklech se to u nekterych zen stane i nekolikrat za cyklus. Pry take existuje urcite procento zen, kterym se teplota zvysi az nekolik dni po ovulaci (pomalu reaguji na pritomnost progesteronu) anebo i tech, kterym teplota nestoupne vubec. Proto ti doporucuji vytrvat a merit nekolik cyklu, abys vysledovala typicky prubeh sveho cyklu a treba po par mesicich budes moudrejsi. Nejdulezitejsi je to, ze jste pritomnosti bilku "vyuzili", protoze k ovulaci mozna doslo, i kdyz se ti teplota nezvysila. Hodne stesti, Dana |
Iva snažilka |
• |
26.5.2004 11:56:18
Ráda bych se podělila o své zkušenosti se sledováním znaků plodnosti. Nějak se mi to totiž liší od toho co se píše, nevím si moc rady…takže jsem vypozorovala, že po ovulaci se mi pravidelně objeví mléčně zbarvený krém, řídký, tedy lotion, uvnitř na čípku, ale nikdy ho nemám před ovulací. "Venku" se cítím ulepená a vlhká a na kahotkách mám nažloutlé stopy. Ten po pár dnech zmizí a už je jen lepkavé sucho. Před ovulací nepoznám jiný hlen než bílek. Stalo se mi, že se mi objevil už na konci menstruace, společně se závěrečným špiněním jsem pozorovala i hlen, čemuž jsem se dost divila, ale fakt tam byl. Má otázka se ovšem týká hlavně toho, že jsem se dala do sledování děložního čípku, napřed mi to nešlo, ale pak čípek jakoby nabobtnal, a změkl, a otevřel se (to otevření je dozadu a částečně ho uzavírá stěna pochvy, musela jsem ji odtlačit). Byl i bílek a bylo to v obvyklou dobu kdy ovulaci mívám. Taky jsem si dělala ovulační test, jeden den jen slaboulinká čárečka, další ale silná a hned další dva dny zas slabá. Psali tam že to značí ovulaci za 24 – 36 hodin. Současně zmizel bílek a čípek začal být tužší, uzavřenější (ale ne zas tak rychle jak se píše, trvalo to asi dva dny),hlen se přeměnil na to mlíko…takže to všechno pasuje, ale teplota stoupla jen mírně, ne tak jak bývá obvyklé, sice mi to na fertility udělalo ovulaci, ale trochu jsem fixlovala a tu nízkou teplotu přeměřila znovu podruhé (bez vstávání)a ta byla o stupínek vyšší..Takže teď nevím, jestli vlastně ovulace proběhla, když ta teplota moc nahoru neleze, proč neleze. A ještě se mi zdá, že mám nateklé bolavé bradavky snad už od 2. dne po ovulaci, někdy se mi to stávalo krátce před menstruací, většinou ale vůbec, a neberu ani žádné prášky…Ty dny bílku jsme dostatečně využili, ale zdá se mi brzo na nějaké projevy těhotenství. Nemohla se ta ovulace nějak zastavit? Projevovalo by se to tak? Asi 1 den poté kdy podle mě měla ovulace probíhat jsem musela pracovat i přes noc, takže velké nevyspání a stress. Děkuju za vaše názory.
|
Alena |
• |
24.5.2004 22:33:05
Ahoj Evo,
nevim jak jine holciny, ale moje ovulacni bolest je jen takove slaboucke pichani, ktere trva jen chvilku (max. nekolik minut). Alena |
Alena |
• |
24.5.2004 22:29:42
Ahoj Oli,
z toho, cos popsala se tezko da rict, jestli jsi tehotna nebo ne. Kazda jsme jina, takze to by ses nejdriv musela sledovat aspon pul roku, abys zjistila jaky hlen a teplota je typicke pro tebe a pak, pokud by to melo jeden mesic jiny prubeh, by se neco dalo tusit, ale takhle moc ne. S tou teplotou: u nekterych zen je normalni, ze behem lutealni faze jim teplota vzrusta, aniz by byly tehotne. S oplodnenim by vzrust teploty mohl byt spojovan, pokud se projevi sedmy den po ovulaci (nebo pozdeji). To same s hlenem, zarodek ho muze ovlivnit az od toho sedmeho dne po oplodneni, kdy se zarodek zahnizdi a zacne vypoustet hormony do tela. Pred tim je to jen hromadka delicich se bunek, o kterych telo nevi. Pokud jsi mela ovulaci 17. den, urcite bych menstruaci necekala pred 29. dnem cyklu. Tehotensky test (zalezi jak citlivy) muze tehotenstvi poznat nejdriv(!) 10. den po oplodneni - po uhnizdeni je potreba nekolik dnu, aby v tele bylo dost onoho tehotenskeho hormonu. Ja bych ho nejdriv zkousela az tak 15.-16. den po ovulaci, aby sis zbytecne nezazila zklamani. Preju trpelivost a drzim palce. Alena |
Alena |
• |
24.5.2004 22:10:51
Ahoj Vendul,
cetla jsi i ostatni clanky o symptotermalni metode? Najdes je pod brisky-poceti. Zkus to prostudovat a kdyz ti neco nebude jasne, napis konkretni dotaz. Mej se a preji hodne uspechu. Alena |
Alena |
• |
24.5.2004 22:06:58
Ahoj Sofie,
bolest v podbrisku muze mit ruzne priciny, zalezi jaka je to bolest. Nekdy muze byt podrazdeny cipek (pripadne cela deloha) z narazeni penisu na cipek. To si ale myslim, ze by ti to bylo neprijemne uz pri styku. Urcita bolest ci stazeni posevnich svalu zpusobuje chemicke slozeni spermatu - pri pouziti kondomu ci prerusovaneho styku by to pak delat nemelo. Urcite muze mit bolest i jine priciny, ale to uz by pak bylo na doktora. Zdravim, Alena |
Eva |
• |
24.5.2004 19:21:26
Zajímala by mě vaše zkušenost, bolívá břicho před OVu, při OVu nebo po OVU ? Zkouším metodu s čípkem, nejspíše teď (28DC) dochází někdy k OVU, navíc mě již 2 dny bolí břicho.
Moc děkuji za zkušenost. |
Iv* snažilka |
• |
24.5.2004 12:47:50
Ahoj Vendy,
vítám Tě na stránkách! Já zatím nemám mnoho zkušeností s STM - praktikovala jsem ji teď první měsíc. Snažíme se s manželem o naše první miminko. Dnes přišlo další zklamání...cyklus se mi nervama zpozdil o celých 5 dní!! což u mě jinak není vůbec běžné. Čtvrtý měsíc snažení tak opět skončil neúspěchem :( Chci Tě tímto povzbudit a říct Ti, že je nás takových víc, co po mimi tolik toužíme a ono to stále nechce přijít. Strašně pomáhá občas si napsat své pocity, bolesti - a nakonec jednou snad i tu radostnou novinu :) Poradila bych Ti jen začít sledovat a praktikovat všechny tři symptomy STM tzn. měřit pravidelně bazální teplotu, sledovat hlen a sledovat čípek. Vše zapisuj a bedlivě sleduj. Tažný bílkový hlen skutečně ohlašuje přicházející ovulaci - většinou je ho nejvíc den před ovulací. Lépe Ti však napoví, pokud sledování hlenu spojíš s měřením bazální teploty (BT) - poslední hlen nízkých teplot = ovulace. Tím získáš větší jistotu, že se snažíš ve správných dnech. Já si taky koupila ACIDOFOLAN - je to kyselina listová. Stojí to jen Kč 47,-/30 tablet. Pojídám to jen týden, tak ještě nevím, jak moc mi to zlepší kvalitu bílkového hlenu - ale prý by mělo. Bývá prý pak mnohem tažnější a spermije díky tomu v našem těle při tomto hlenu vydrží mnohem déle. Psala mi to Alča. Tak to klidně taky zkus. Nebo jakékoliv jiné těhotenské vitaminy (třeba CALIBRUM Baby Plan nebo MATERNU). Taky se zdravě stravovat. Taky bychom se měli snažit být v pohodě, ale to vím na sobě, jak je strašně těžké. Moje zpožděná menzes mi to teď názorně ukázala :) Takže netruchli a hurá do pátrání po bílkovém hlenu :)) Moc zdravím a držím pěstínky, aby se vám mimísek podařil co nejdřív!!! Zatím pa, Iv* |
Vendul |
• |
24.5.2004 10:30:15
Ahoj všichni,
tuto stránku jsem našla když moje kamarádka chtěl avědět něco o těhotenství,protože je v 8.týdnů.Já už zkouším miminko s manžlem 7 měsíců a pořád nic.Je mi už smutno každý měsíc když mi příjde menstruace.Vyzkoušela jsem všechno kdo mi co poradil. Přečetla jsem si článek o čípku před ovulací a po něm.Ale moc tomu nerozumím.Taky by mě zajímalo,když mi začne hlen (bílek tak to mi začíná ovulace, nebo ne.)Najdese někdo kdo mi to pořádně vysvětlí.Děkuji moc Vendul |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.