Oli 27, snažilka |
• |
23.5.2004 19:38:58
Na začátku bych chtěla poděkovat Alence za její zkušenosti a rady, kterými mně moc pomohla a přiznám se, že od 1.5., kdy jsme se začali pokoušet o miminko nedělám nic jiného než neustále zkoumám její stránky a hledám odpovědi na mé "nezkušenosti". Zpočátku jsem si myslela že v pohodě rozeznám všechno podle instrukcí, ale můj cyklus je tak trochu chaotický a vůbec se nepodobá vzor. tabulkám. Tak došlo k tomu, že jsme se tulili pořád, abysme náhodou nepropásli ten den D.Nakonec jsem rozpoznala den bílku a ovulaci jsem si ověřila teplotou.Proběhla 17.5. Vím, že na rady je ještě dost brzo, ale od té doby (asi od 19.5.) mám dost hustý lepkavý hlen se žmolkama. V předovulační době jsem takový nezaznamenala. Byl lepkavý, ale zdaleka ne tak hustý. MS by měla nastat 25.5., což je docela krátká doba, ale mám spožděný cyklus cca o 3-5 dní. Teplota před ovulací 36,5 po 36,8 a nyní 37-37,1. Je možné, že by se to v tak krátké době mohlo projevit? Teplota i hlen? Jiné příznaky samozřejmě ještě nemám. Překvapuje mě, že mě každou chvíli pobolívá v podbřišku, ale kupodivu ještě nemám žádné předMS příznaky /což jsem již dávno v tuto dobu i přes neprav. cyklus měla/ citivá prsa atd.Mohlo by se těhotenství projevit na těh. testech již v prvním dni, kdy má nastat MS i přesto, že mám opožděný cyklus?
Děkuji za odpověď a omlouvám se za tento román, ale pod takovým návalem informací jsem už zmatená ze všeho a ráda bych se podělila o mé chaotické myšlenky, které mě doprovází všude. Jsem prostě už moc natěšená na mimi a to možná začíná nechávat zdravý rozum hodně pozadu :-) |
Sofie zatím bez dětí |
• |
22.5.2004 7:44:55
Je mi 25 let a už 4 měsíce se pokoušíme o mimi. Užívám léky na upravení cyklu Utrogestan. Máte s ním někdo zkušenosti? Od 14.5 mne začaly dost bolet prsa a bradavky, nechci se zbytečně plašit, ale je možné, že je to těhotenství, nebo vedlejší ůčinky prášků. Také mě po sexu docela bolí v podbřišku, nevíte čím to je? Všechna vyšetření, mám v pořádku. Dík. Sofie
|
Michaela |
• |
14.5.2004 7:55:41
Ahoj Alenko,
teplotu si bohužel neměřím, vůbec to ráno nestíhám./a taky jsem děsný flink/. Ale spočítala jsi to dobře tuleníčko s bílkem bylo 28.4. Tak mi asi nezbývá než vydržet ještě týden a pak se uvidí. Hleník je stále lepkavý a je ho hodně.Prsa bolí už od pondělí. Že by se to povedlo??? Tobě přeju krásné těhotenství a zdravé mimi. Hezky si to užívej. michala |
Alena |
• |
11.5.2004 17:01:13
Ahoj Miso,
meris teplotu? Jak tak pocitam z tvych prizpevku, tak bilek jsi mela nekdy koncem dubna, ne? Pokud bys mela od 1.5. vyssi teploty, pak nemusis cekat az do 20.5. - jestli teploty nezacnou klesat 18.5., urcite jsi tehotna! Alena |
Michaela |
• |
11.5.2004 8:06:10
Ahoj Alčo!
Díky za odpověď. Já pozoruju hlen jen na čípku/ lepkavý/. Nesledovala jsem to nějak pečlivě, ale kvalita hlenu se měnila. Hlavně konzistence "bílek" se nedala přehlédnout. Bylo ho hodně na poševním vchodu. Prsa mě začala bolet před dvěma dny. Ale ještě je určitě brzo na nějaké zjištění /bohužel/. MS by měla přijít až 20.5. /mám delší cykly/. Michala |
Alena |
• |
10.5.2004 18:14:07
Ahoj Tyno,
behem prvnich tydnu po oplodneni je cipek tvrdy a uzavreny, jako v obdobi neplodnych dnu. V prubehu tehotenstvi, kdy zacne sliznice delohy rust, cipek postupne zmekne. Po oplodneni si cipek vytvori jakousi hlenovou zatku, ktera brani dalsimu pruniku spermii. Takovy hlen je husty a lepkavy. Pri posevnim vchodu tento hlen najit muzes a nemusis, zalezi, kolik ho tvuj cipek produkuje. Dlouhy cyklus s oddalenou ovulaci muze byt dan spousta faktory. Pokud je cyklus delsi jen obcas, vetsinou je to dano nejakym stresovym faktorem, ktery ovulaci oddali (cestovani, stehovani, nemoc ap.). Pokud je cyklus delsi pokazde, vetsinou je to znamka nevyvazenych hormonu. Za normalni delku cyklu se povazuje 24 az 36 dnu. Pokud ma zena cykly delsi nez 36 dnu, muze to byt dano: 1) hormonalnimi zmenami po vysazeni antikoncepce. 2) nizsi hladinou estrogenu – typicke pro sportovkyne a hubene zeny: tukova tkan je nezbytnym doplnkovym zdrojem estrogenu, svalova hmota naopak vaze estrogen (cimz jeho mnozstvi snizuje). Vetsinou pomuze pribrat tri, ctyri kila. U extremne hubenych zen take spatne funguje hypothalamus (regulace FSH a LH hormonu) 3) nedostatecna funkce stitne zlazy muze prodlouzit cyklus. Typicky znak nedostatecne funkce stitne zlazy je snizena bazalni teplota. (Predovulacni teploty merene v ustech dosahuji jen 35.4 az 35.9 C, poovulacni 35.9 az 36.3). Pomuze zlepsit zejmena prijem jodu, dale zinek, selen, vit. B,C, A a E a esencialni mastne kyseliny. Zdravim, Alena |
Alena |
• |
10.5.2004 18:12:47
Ahoj Miso,
pozorujes hlen i pri posevnim vchodu (na kalhotkach) nebo jen na cipku? Normalni je pri posevnim vchodu nepozorovat zadny nebo jen lepkavy hlen. Cipek po oplodneni sice tvori hlen, ale jeho kvalita ma branit pruniku spermii, coz znamena, ze hlen ma kvalitu “lepkavou” (rozhodne ne bilek). Zeny, co si hodnoti hlen delsi dobu, dokazi rozeznat normalni hlen od “tehotenskeho”, ale obecne se zmena hlenu nebere jako jeden z priznaku tehotenstvi. Mezi ty patri citlive prsa, nevolnost, zvysena potreba moceni a spineni sedmy az desaty den po oplodneni, kdy se zarodek uhnizduje v deloze. Jedinym dukazem tehotenstvi je jen, pokud obdobi vyssich teplot presahne 17 dni. Muj cipek produkoval lepkavy hlen temer po celou dobu normalniho cyklu (nejen pred ovulaci) a stejne tak ho produkuje i ted, kdyz jsem tehotna, takze zadnou extra zmenu jsem nepozorovala. Ahoj Alena |
Týna, jedna dcera - 4roky |
• |
10.5.2004 14:32:26
už název příspěvku mou otázku lastně řekl. A ještě jeden dotaz, jestli někdo neví jak dosáhnout dříve ovulace než 25. den cyklu. Děkuji. Jinak lutealní fázi mám 10 až 13 dní.
|
Michalea |
• |
7.5.2004 10:18:26
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat. Na konci článku je poznámka, že čípek po oplodnění zůstává uzavřen a produkuje hlen. Jsem 23 DC a když si nahmatám čípek tak tam je stále ten hlen. Začala jsem to zkoumat poslední týden a celý týden je to stejné a stejná kvalita. Tulení se nám povedlo akorát když byl "bílek". Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky Michala |
Petra(žádné děti) |
• |
4.5.2004 14:03:40
Ono to jde,ale opravdu to chce si podřepnout a použít prostředník!Ukazováčkem mi to taky nešlo:)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.