16.5.2004 19:36:01
Já mám těch restů daleko víc...
- rodila jsem sice v CAPu, bez doktora, epidurálu a jakýchkoli jiných medikamentů, nicméně bylo to v budově porodnice - kojila jsem jen ubohých 9 měsíců - dítě je očkované a dokonce jsme do jeho očkování vrazili 3000 za šetrnější očkovací látku - k doktorům normálně chodíme a ještě jsme se se žádným ani nepohádali, ani nepoprali - jím maso a dítěti dávám i krajně nezdravou čokoládu; uzeniny ani želatinové medvídky sice ne, ale myslím, že tohle malé nevýrazné plus mi asi moc nepomůže - TV doma máme, i když ji sledujeme minimálně, nicméně prcek si zvykl ji sledovat během sezení na nočníku; reklamy a teleshopping má obzvlášť rád - tady poprvé boduju, neuklízím, ale taky mi to moc nepomůže - uklízí manžel a psa doma nemáme - opět jen částečný úspěch, syn používá řadu dětských slov a my ho to dokonce ani neodnaučujeme, takoví jsme nemoderní rodiče Tak jsem si myslela, jaký nejsem hippík, a přitom jsem normální konzerva. :o((( |
16.5.2004 19:26:06
Lenko, já myslim, že opožděná řeč může s liberální výchovou souviset.
Ale to přirovnání s vašima klukama se mi moc nezdá. Nevim jak probíhá komunikace v DD, ale naši kluci mají spoustu příležitostí slyšet jak se části těla jmenují - např. při oblíkání komentuju, že mají nastavit nohu nebo ruku, že šála patří na krk a ne na hlavu..., když spadnou, ptám se co je bolí, říkám jim, že kocoura nemají chytat za ocas a za uši, že jídlo patří do pusy a ne pod stůl (kocourovi), že slon má dlouhej chobot a žirafa zase krk. Ale to ukazování vlastních částí těla stylem Kde máš zoubky?dosud nenalezlo v našich aktivitách uplatnění :-) |
16.5.2004 19:10:59
Taky bych se zapojila, ale mám pár restů:
- rodila jsem v porodnici - občas uklízím ...a počítá se pes našeho podnájemníka? A plynou z členství nějaké výhody - třeba připojení zdarma? |
Psycholog |
• |
16.5.2004 19:01:24
Ja si myslim, ze HLAVNE diky clankum, ktere sem davaji odbornici (a muzou to byt maminky, tatinci, dokonce i bezdetni). :o)
|
Sylva |
• |
16.5.2004 18:42:03
Jéje, já jsem skoro ideální!
:-))) Nevadí, že mám ráda (některé) lékaře? |
Kladeňačka |
• |
16.5.2004 17:18:51
Ahoj Milado, už jsem se tě jednou ptala v jiné diskusi, nejsi z Kladna?
|
Kačaba |
• |
16.5.2004 17:16:12
Děti mám dvě a plánujeme třetí. A všechny chceme naučit mluvit.
Nějaké námitky? :o) |
sally |
16.5.2004 16:50:44
Jé,
tak mě ten příspěvek přišel jako docela vtipná nadsázka. Myslím, že mám štěstí, že JSEM informovaná maminka, jinak bych si to musela dle příspěvků na Rodině dávno hodit. Rodila jsem s epidurálem (fuj!!!), moje ubohé dítě hned po narození spatřilo rovnou celý tým doktorů (porodník - teda byla to žena, takže porodnice? porodnička? poroditelka???; porodní asistentka a asi pět neonatologů), protože se narodilo v 33. týdnu; nebylo okamžitě přiloženo (doktoři ho prvních pět minut života týrali tím, že zjišťovali jestli je v pořádku - tj. jestli dýchá atd.); kojila jsem "jen" do pěti a půl měsíce, dítě s námi nespí v posteli, máme jakýs takýs režim spaní a krmení, absolvovali jsme všechna očkování... no prostě jsem macecha jak vyšitá :-)))) |
JaninaH |
16.5.2004 16:37:23
Mě tedy příspěvek IDEÁLNÍ MAMINKA DLE RODINA.CZ vůbec nepobavil, připadal mi trapný. Ano, Psychologu, všichni jsme byli mladí, ale já si ze svého mládí pamatuji mj.hnusné zacházení v porodnici a zoufalou, ale marnou snahu vyměnit pediatra, zubaře, gynekologa, kteří mi byli dle místa bydliště státem přiděleni (dětinství?, rebelie? - já bych to nazvala spíš pud sebezáchovy). Bezmezně fandím (a závidím) všem dnešním maminkám, které si mohou lékaře svobodně volit, které přemýšlejí, vzdělávají se, hledají informace, nedají se lékaři odbýt či naopak třeba odmítnou zbytečné vyšetření. Nedávno (v jiné diskusi) tady jeden lékař napsal, že mnohem lépe se mu spolupracuje s INFORMOVANOU pacienkou, se kterou se dá diskutovat a probrat všechny aspekty nemoci, než s ovcí, která k němu vzhlíží jak k pánbíčkovi, ale o neví, o co jde. A k takové INFORMOVANOSTI, kterou někteří lékaři vítají, jiným je však velmi nepříjemná (proč asi?), Rodina podle mě hodně přispívá, a to hlavně prostřednictvím chytrých a vzdělaných maminek.
J. |
Psycholog |
• |
16.5.2004 15:44:24
Nemzslim si, ze je lekar povazovan za boha, je ale fakt, ze mnozi lekari se tak citi. Coz ovsem neznamena, ze bez lekaru se obcas neobejdeme.
A odbornik se nepozna tak, ze SE LÍBÍ. A naopak. Tím méně se tak pozná správná diagnoza. A pokud se nejaky rodic stavi proti lekarum, mel by si uvedomit, ze by se klidne mohlo jednou stat, ze se jeho potomek zepta jestli se tomu jeho onemocneni nedalo vcas zabranit. "My jsme doktorum neverili" - jak vam to zni? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.