| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo zná dítě nejlépe?

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 229 [Dalších 99 >>]
Psycholog
  • 
16.5.2004 15:32:59
A proc zrovna zavist?

Z popisu zdejsich temat v "IDEÁLNÍ MAMINKA DLE RODINA.CZ" (ktery me mimochodem dost pobavil) mam dojem: detinskost, naivita, rebelie. :-) Proti tem jednotlivym myslenkam asi neni co rici, ale v souctu pusobi komicky. Ale vsichni jsme byli mladi ... ;-) Ale diskuse o kojeni na verejnosti skutecne nikomu neublizi, na rozdil od jakehokoliv zdravotniho zanedbani.
Jana
  • 
16.5.2004 14:32:04
"Jine takto agresivni prispevky tu nejsou" - mate-li na mysli ty svoje, tak mate pravdu.
Jana
  • 
16.5.2004 14:22:51
Ja nevim. Ale kdyz ma nekdo takovou potrebu porovnavat se s ostatnimi a kdyz nelibe nese, ze si nekdo zvolil jiny zivotny styl nez on, tak asi nejaky problem mit bude.
Ivana
  • 
16.5.2004 14:15:23
Treba je to opravdu jen zavist. Ze si jine matky dokazi nalezt informace, vytvorit vlastni nazor a ten pak obhajovat, treba i proti vuli lekaru. U nas stale je lekar vetsinou spolecnosti povazovan za jakehosi boha, ktereho je zapovezeno kritizovat ci mu dokonce oponovat.
Milada.
16.5.2004 13:51:23
Lído,

když byly děti menší, tak jsem o změně pediatra uvažovala. Teď mám tak nějak na všechno odborníky.

Očkování mají už obě děti všechna a mají již oba i nepovinné očkování proti žloutence. S posunutím očkováním prostě u peditričky prostě nebyl problém, právě naopak, a to všechno očkovala sama, tam si nemůžu stěžovat. Akorát asi před dvěma měsíci jsem se zajímala o očkování proti meningitidě a to synovi klidně píchnou i na alergu. Jistě, ona by mu to pediatrička taky dala, ale tvrdila mi, že lepší je ta starší vakcína, než ta nová. No a to jsem si zjistila jak to je..a alergoložka mi sama navrhla, že mu může píchnout tu novou a pediatr to prostě ani nemusí vědět..je to obvyklá praxe, není to žádné obcházení pediatra, alergolog třeba běžně píchá i očkování proti chřipce.

Když třeba chci, aby dítěti udělal někdo výtěry, tak jdu rovnou na ORL, když si dítě udělá úraz, jedu na RTG atd.
Pediatra máme teď vlastně na to, abychom k němu chodili na preventivní prohlídky (které si stejně řídí úplně jinak, než je uvedeno v tzv. velkém očkováku - např. 7-letá prohlídka je u nás prostě v 1. třídě a jde tam celá třída najednou..to, vzhledem k tomu, že syn měl OŠD bylo u nás ve věku 8 let a 1 měsíc). A samozřejmě, když je třeba nějaká viróza a chci zkontrolovat, zda to je opravduje viróza a ne angína, tak tam jdu (tedy pokud na ORL zrovna neordinují).

Podle velkého očkováku si prostě už všechno kontroluji sama, např. v 5 letech by u dítěte, které má pozitivní kardivaskulární anamnézu měl pediatr udělat krevní odběr na cholesterol...to nám nikdo nedělal, že..tak jsem to pak dodatečně nechala udělat synovi na alergu v 7,5 letech.. To stejné třeba oční - pětiletá prohlídka zraku se mi dost nezdála - byla provedena v takové rychlosti, že jsem to ani nestačila sledovat, tak jsem pak synka vzala znova ještě na oční atd..

No, doufám, že z tohoto mého příspěvku zase někdo udělá, že si po večerech studuji, kterýho doktora jsme tenhle týden ještě nenavštívili :-))

Milada
Psycholog
  • 
16.5.2004 13:01:15
Ja jsem jenom blby chlap - mohla byste mi, prosim, vysvetlit, CO je tady k zavideni? At vim, co jsem prehledl. Dekuji.
Psycholog
  • 
16.5.2004 12:43:53
To je u deti projevem inteligence, overit si vsechno sam. A taky vyzkouset reakce okoli. Z toho, co se dozvi si potom zformuje hodnoty. Tak treba pokud reakce na niceni veci neni zadna, zafixuje si, ze nicit veci je v poradku. Pozdeji bude mit podle toho nastavene hodnoty a bude se branit jinemu pristupu, ktery bude povazovat za hloupy, nebo nespravedlivy.
Psycholog
  • 
16.5.2004 12:37:37
Ale necekam :-). Ja tady obcas chodim a prakticky si jenom ctu (cet jsem i to o te adopci). Ale obcas se neuhlidam, kdyz mi neco prijde extra mimo. Jine takto agresivni prispevky jsem tady nejak nezaznamenal (ale necet jsem vsechno, to je fakt). A taky me obcas vyprovokuje, kdyz se prida dav pritakavacu a treba jeste zacne napadat nekoho, kdo se s jasanim neprida.

Doufam, ze kluci jsou(budou) v poradku.
Jana
  • 
16.5.2004 10:14:24
Zda se ze tu nekomu sploucha na majak. Nebo ze by jenom ostatnim zavidel?
Lída.
16.5.2004 9:20:29
:-)))) ty to tu máš dobře obšlápnuté
hezky jsi to shrnula :-))
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 229 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.