| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo zná dítě nejlépe?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 229 [Dalších 189 >>]
Viki
  • 
4.6.2004 2:27:42
Tak pozoruhoudná ukázka absolutního nedostatku empatie! A co hůř - od psychologa!! (Tedy údajného.) Vy jste vůbec nic nepochopil...
Milada.
3.6.2004 23:24:03
Jani,

jasně, já chápu, jak jsi to celkově myslela..ale to KM tady takhle popsané prostě nechat nemůžu :-))

Podívej tady přece nejde o to, jestli TY jsi jako malá jedla tvaroh s jahodama a nevadilo Ti to.(MMCH ty jahody zas tak velkým alergenem nejsou, jak se všude tvrdívalo, doporučuji přečíst toto: http://www.rodina.cz/scripts/poradna/prisp.asp?id=22748)
TADY jde o princip a to je ten, že neupravené KM by opravdu do roka by děti pít neměly, a to už je jedno, jestli jsou to děti alergické, nebo nealergické, či jsou to potencionální alergici. V tomhle případě bych se obecné poučky držela. Vážně mi vadí, když sem někdo napíše, že před 20 lety se to dělalo tak a tak a že nikdo z širokého okolí problémy neměl.

K dětem, které již problémy s KM mají: je zde jeden důležitý faktor a to je ten, že alergie na bílkoviny KM prokázaná v prvním roce má velmi dobrou prognózu. Když se bezmléčná strava DODRŽUJE, tak tato alergie většinou kolem 3. roku slábne a vyhasíná...!

Milada

Věra.
3.6.2004 18:41:31
Jano zdravím. Je fakt, že dnes je těch rad a omezení tolik, že se z nich
všech musí mladá prvomaminka picnout, kdyby je měla všechny dodržovat..:-))

S potravinama u dětí jsme opatrnější, než před léty, a alergií je u nich stejně více než bylo před léty, bohužel .

Ad kravské mléko, opravdu se doporučuje až po roce, jak jste zminovaly, kvůli ledvinám. Také to u dětí dodržuji, po roce přecházíme pomalu z kojení na krabicové plnotučné--kvůli obsahu živin.
Umělá mléka po roce není nutné dávat, je to spíše byznys a tlak firem, než potřeba. Samozřejmě, pokud nejde o dítě se speciál. stravovacími potřebami.
3.6.2004 18:32:17
Čekala jsem, že se ozveš :-)

Stručný úvod: jsem atopik, mám přecitlivělost na většinu potravin, kosmetických výrobků a nějaký ten textil. Jediné tekutiny, které můžu pít v neomezeném množství jsou voda a MLĚKO. Oproti tomu bych neměla pít třeba čaj, který se dětem do jednoho roku dává běžně.

A teď trošku šířeji: V naší rodině nikdo nikdy neměl žádnou kožní chorobu ani astma. Mamka mě sice na tehdejší dobu kojila dost dlouho (11 měsíců), ale přikrmovala mě od 3 měsíců tvarohem s jahodama. I obě tyhle věci můžu jíst bez omezení dodnes. Když se u mě objevil ekzém, lítala se mnou od čerta k ďáblu, od léčitele k mastičkáři, zkoušela všechny rady nerady. Abych to zkrátila - vždycky když jsem držela nějakou dietu doporučenou lékařem (zkoušeli jsme vyřazovat jednotlivé pro ekzematiky typicky nevhodné potraviny - mlíko, granko, tropický ovoce apod.), ekzém se mi zhoršil. Dneska už vim, že sama od sebe jsem přirozeně vyhledávala to, co mi nejméně škodí (např. nepiju od mala prakticky nic jinýho než mlíko). Když jsem tyhle instinktivně zvolený potraviny vyřazovala a nahrazovala jinýma, mělo to za následek právě to zhoršení. Proto já teď u našich dětí nedám na obecný poučky a sleduju, jestli prostě na něco zareagujou. A stejně to nejspíš dělaly mámy odjakživa - když něco jejich dětem nedělalo dobře, prostě jim to přestaly dávat. Pokud by zjistili, že jejich dítě nesnáší kravský mlíko, asi by ho z jídelníčku vyřadily - a já samozřejmě taky. Ale v předchozim příspěvku mi šlo o něco jinýho - šlo o dítě který nedostává něco ne proto, že by mu to skutečně škodilo, ale proto, že to je zátěž ledvin, která je tak malá, že se vlastně vůbec neprojeví. A byl to jen příklad za všechna ta ZBYTEĆNÁ (nikoli opodstatněná) omezení, kterýma omezujem děti i sebe. Viz ten příklad s dítětem připoutanym v kočárku. Aneb jaká je pravděpodobnost, že dítě bude mít trvalé následky z toho, že si umazalo ruce a kolena od trávy a od písku? Hmmm, asi menší, než následky z toho, že trávilo raný děství připoutaný v kočárku. Kdyby to bylo dítě alergický na písek a trávu, neřeknu ani fň. Snad jsem to napsala srozumitelně :-)
3.6.2004 18:00:59
Taky to znám. Obléknou dítě do krásného oblečení a dítě jen smutně a žebravě kouká. Jednou se nám stalo, že malej měl druhý den v plence, ne jen to, co tam patří, ale také ten písek. Naštěstí se nic nestalo, ale že bych dělala vědu z toho, že ho ochutnal? Jasně, že jej nesvačí pravidelně, ale přehnané hlídání také není dobré. Pak by se mohlo stát, že dítě dopadne jako Michael Jackson.
Milada.
3.6.2004 15:57:19
Jani,

Libushe MÁ samozřejmě pravdu! Neošetřené KM by dětem do 1 roku rozhodně přijít do pusy nemělo. Tvůj názor mne překvapuje zejména vzhledem k tomu, že mám pocit, že jsi sama Atopik.

Milada
3.6.2004 14:45:23
Libushe. Já sice se Soničkou tak docela nesouhlasim, ale Tys svým příspěvkem jen potvrdila, že má v mnohém pravdu. Já i moje sestra, i oba naši rodiče, i můj manžel a jeho sestra a spousta dalších jsme pili kravské mléko před dovršením jednoho roku. Kupodivu všichni jsme přežili a ani jeden z nás nemá problémy s ledvinama. Co tim chci říct? Že dneska maminky řeší každou drobnůstku tak úzkostlivě, že možná ve výsledku dítěti až škodí. Končí to matkou, která u pískoviště nechá dítě řvát přikšírovaný v kočárku, aby náhodou nelezlo po trávě a neumazalo si kalhoty a ruce, nebo nedejbože dokonce nedalo do pusy písek. A to jsem si bohužel nevymyslela :-(
Libushe+3
2.6.2004 5:39:14
sonicko, sonicko...s tvym prispevkem o zatezovani detskeho organismu cukrama do 4 mesice jen kroutim hlavou. Co me ale opravdu nadzvedlo bylo tvoje krmeni novorozencu prevarenym kravskym mlekem. Ty jsi toho asi moc neprecetla...jinak by jsi vedela o alergiich,zivinach a vitaminech a zatezi ledvin do 1 roku. Mimochodem prevarene mleko nadela vice paseky nez mleko syrove.
Pusinka
  • 
1.6.2004 21:53:11
Děkuji za hezké shrnutí "rad našich babiček". Je fajn, že to taky zaznělo. Občas mi jde z toho současného terroru ohledně MŮŽEŠ - NESMÍŠ pěkně hlava kolem.
ještě jedna poznámka: kdybys měla děti dnes, asi se neodvážíš takový příspěvek napsat. Uklovaly by Tě ihned, poslaly na tebe sociálku,protože dnes neexistuje po dobu prvních 6 měsíců nic jiného než kojení. Ani čaj ne.
  • 
31.5.2004 15:53:04
Nebudu popisovat jak to bylo od začátku, Pepča mluvil jako 1,5 roku staré dítě skoro do 5ti let a naopak to nikomu nevadilo a doktorka nad mýma úzkostnýma otázkama mávala rukou. Na vyžádání jsme začali chodit v jeho 4 na logopedii, ale tam už se začalo rýsovat, že si nepamatuje víc jak 3 slova a nerozumí. Chování bylo dost podobné autistickému, ale to nikoho nenapadlo a já to zjistila až když jsem hledala informace co to je. Na autismus měla podezření až učitelka ve školce a prvně to vyslovil neurolog jak Pepča vešel do dveří. Jestli máte pochybnosti, je cesta přes speciální pedagogické centrum. Někteří rodiče co znám se tam obrátily rovnou a dítě se vyhnulo hospitalizaci v nemocnici. Ani klinická psycholožka nepoznala, že jde o autismus. Pepča má vývojovou dysfázii mimo autismus. Což znamená, že se učí rodný jazyk jako by byl cizinec - rozumí nám velmi špatně a učí se to klopotně. Odborníci nám řekli, že v 5,5 letech je skoro pozdě. Nejlépe jsme měli přijít v jeho 3 letech a nebyl by problém. Teď se snažíme, aby byť je velmi inteligentní, mohl po ročním odkladu s asistentem absolvovat normální školu. Jasně že znáte svoje dítě líp než nějaký psycholog, co ho vidí poprvé. To co je popisováno je fakt neuvěřitelný přístup takyodborníků. Toho Aspergera by bylo nejlepší se pokusit vyloučit, ale u skutečných odborníků.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 229 [Dalších 189 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.