| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda IV. - Syntéza

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 177 [Dalších 67 >>]
23.7.2004 7:53:07
Ahoj děvčata,
mohla by mi některá z Vás poradit, prosím? S manželem se pokoušíme něco málo přes půl roku, ale zatím nic. Brala jsem Marvelon sedm let a po jeho vysazení se mi cyklus rychle vrátil do původní podoby. To znamená že DC je 40-45 a ovulace 25-30 DC (potvrzeno měřením BT - perfektní křivka, i ovulačním testem). Délka luteální fáze je 13-14 dnů, což by na "zahnízdění" vajíčka mohlo být dost. Snažíme se o dodržování všech možných zásad, včetně styku ob den, aby se mršky mohly dostatečně obnovit. Přesto jsem dnes ráno zase objevila nemilou návštěvu. Poraďte prosím co bych ještě mohla udělat víc? Zatím nechci jít ke svému Dr., protože půl roku není objektivně řečeno příliš dlouhá doba, ale určitě mi dáte za pravdu, že čekat další dva měsíce jestli se to povedlo nebo ne je někdy k zbláznění.
Milli
22.7.2004 16:15:50
Ahojky, to mě je 25 a mám taky obrovský strach. Musím to ale všechno přežít a zkoušet se na to moc nezaměřovat. Chtěla jsem se tě ještě zeptat (že tě pořád otravuji) kdy je nejlepší používat mikroskop. Díky moc. Může se zeptat odkud pocházíš? Já jsem totiž hrozně zvědavá taky bych si chtěla udělat o tobě určitou představu, jak vypadáš a tak. Ale jestli nechceš tak je to jedno. Zatím si užívej všeho a pa.
Hanka
  • 
22.7.2004 14:21:29
Nemám žádné mimčo. Před 9měsíci jsem o miminko přišla v 9tt.Je mě skoro 30 a myslela jsem,že bych si pořídila tak 3 děti!To už asi nestihnu a také do téhle doby budou dvě stačit.Okolo mne všechny rodí o106!Ahoj Hanka
22.7.2004 13:14:10
A ty už nějaké děťátko už máš nebo jsi také prvosnažilka? Já se musím přiznat, že už od malička jsem si představovala, že budu mít spoustu dětí a teď budu ráda, když se nám to povede alespoň jednou. Před tím jsem sice antikoncepci nebrala, ale děťátko jsme chtěli až budeme mít vyřešené bydlení a vše s tím spojené. Kdo to mohl vědět,že? No po pravdě. Teď je to vlastně teprve naše osficiální druhé zkoušení, protože první měsíc jsem měla po svatbě a měsíčky jsem dostala až po vyvolání injekcí. Tak tento měsíc nepočítám, protože si říkám, že by stejně nic nebylo, když jsem to všechno měla rozhašený. Musím ale všechny potěšit a povzbudit. Mám tady v práci kolegiňku, která po patnáci letech otěhotněla. A víš co jí pomohlo? Nejdříve prodělala umělé oplodnění a všechny možná vyšetření a tak a nakonec jim zbyla poslední možnost. Byla to spíše náhoda. Začala docházet do Brna k jednomu panu doktorovi, který provádí akupunkturu a do tří měsíců byla těhotná. No není to paráda? Říkám si, že jestli se nám to do půl roku nepodaří tak to taky zkusím. měj se hrozně moc hezky. Pa Petra
Hanka
  • 
22.7.2004 12:55:46
Ty tečky jsem tam měla také,ale to jsem měla moc vyšroubováno!Teť mám mezírku asi 1mm!S tím každý den?!Marně se o to snažím!Autorka tohoto článku Alena má ve své tabulce v období ovulace zakroužkováno skoro každý den!Taky jsem to slyšela a taky jsem slyšela že se každodenním tulením se zvýší počet spermií v děloze.Když se nebude dařit,tak zkus milování obden-řeba bude platit pravidlo,že tomu tvému musí dozrát!Asi si nevybereš!!!Někdo do toho vlítne,ani neví jak,a my děláme takovéhle pokusy!!Tak dej zase vědět!Pa Hanka
K.
  • 
22.7.2004 11:43:50
Ahoj, myslím, že pomáhá kyselina listová a vitamín E, ale nejsem žádný odborník...
K.
andrea
  • 
22.7.2004 11:29:10
Ahoj,
zatím se o mimi ještě nesnažíme, ale už teď mi vrtá hlavou pár problémků.
Četla jsem, že délka luteální fáze (to je ta poslední od vzestupu teploty) má být dlouhá 10-16 dnů. Pokud je kratší svědčí to prý o nedostatečné funkci žlutého tělíska, a možnost otěhotnění je ztížená.
Moje luteální fáze trvají i 6 dnů. Párkrát to bylo i 10 dnů, ale to je spíš výjimka.Naměřených mám 17 cyklů a myslím, že dobře.
Prosím poraďte, máte-li někdo nějaké bližší informace. Jak dlouhou luteální fázi jste měli vy při otěhotnění?
22.7.2004 10:20:29
Ahoj Hani, bude to asi tím, že to zkouším bro po měsíčkách. Mám asi 4 dny po skončení menstruace. Tak to bude ono. No, ale zkoušela jsem to i dnes ráno (4 den po M) a vyděla jsem pár teček a čárku a potom co jsem vše vyčistila tak to tam bylo pořád. Asi to celá namočím do vody a pořádně vyčistím. Jsem ráda, že mi tak pomáháš. S tím tvým tulením je mi to velice líto. Já mám zase manžela, že ho spíš musím brzdit. Každej jsme nějakej.

Chtěla jsem se tě taky zeptat jaký máš názor na každodenní pohlavní styk. Myslíš, že můžou být spermií méně a proto je otěhotnění těžší?

Díky a přeji ti aby ti ten mimísek brzo vyšel. Pa Petra
Hanka
  • 
22.7.2004 9:08:08
Jak to dopadlo?Jaký máš vůbec mikroskop?Tady píší,že je nějaký se zabudovaným osvětlením.Taky,jestli jsi netestovala moc brzo po měsíčkách?!Už nevím ,co?!
Hanka
  • 
21.7.2004 16:19:56
Ahoj!Já jsem se od tebe včera nakazila!Včera se mě to taky nechtělo povést!Dneska se zadařilo až po několikáté!Dostaly se mě sliny pod sklíčko-možná to taky bylo tím!Tak jsem to rozšroubovala celé a vyčistila a pak se zdařilo!Jinak se mě nepovedlo přítele přimět k tulení-několik dní skoro nespal!

Na jakém principu je Lady Fertility Tester založen?
Plodné a neplodné dny se projevují nejen změnou bazální teploty, tažností hlenu pohlavních orgánů a některými dalšími ukazateli, ale mají vliv i na obsah hormonů a solí ve slinách. Právě tohoto poznatku Lady fertility tester využívá. Na základě mikroskopické analýzy slin určíte, ve které fázi cyklu se nacházíte. V průběhu plodných dnů získávají sliny zkoumané pod mikroskopem specifický charakter, připomínající listy kapradí. Naproti tomu během ostatních dnů cyklu můžeme spatřit pouze beztvarou tečkovanou strukturu. Kapraďovitá struktura se začíná objevovat 3 – 4 dny před uvolněním vajíčka, 2 –3 dny po něm opět zmizí. Necelý týden tedy odpovídá plodnému období. V případě obav z nežádoucího otěhotnění použije žena v tuto dobu jinou antikoncepční metodu (např. prezervativ), nebo se vyhne pohlavnímu styku. Tečkovaná struktura naopak signalizuje „bezpečné“ období. Opačná situace je u žen, které mají problém otěhotnět. Ty soustředí pohlavní styky na období maximální plodnosti.

Jak Lady Fertility Tester používat?
Kapesní mikroskop je válcovitého tvaru, krytý ochranným víkem, obdobně jako rtěnka. V horní části tubusu je zasunut okulár. Ten při použití z tubusu vysuneme. Na sklíčko okuláru lehkým plivnutím naneseme vzorek slin, tak aby neobsahoval bublinky. Sliny necháme 1 – 5 minut zaschnout. Místo slin můžeme omytým prstem nanést na sklíčko i poševní hlen. Okulár se zaschlým vzorkem zasuneme zpět do tubusu. Mikroskop přiložíme okulárem k oku, namíříme proti světlu (okno, lampa) a otáčením závitu zaostříme okulár. Obraz poté vyhodnotíme. Plodným dnům odpovídá „kapraďovitá“ struktura krystalů, neplodné dny se projevují „tečkovanou beztvarou“ strukturou. Zejména pro začátečnice je vhodné sledovat svůj cyklus průběžně, aby si mohly obě charakteristické struktury porovnat. Pro předejití nesprávnému vyhodnocení je třeba sklíčko před použitím pečlivě vyčistit od předešlého vzorku, a to vatou nebo utěrkou namočenou ve vodě či v lihu.

Na co dávat pozor?
Při zkoušení kapesního mikroskopu na klinických pracovištích byla prokázána značná spolehlivost hodnocení, nicméně je třeba upozornit uživatelky na některé důležité skutečnosti.
Kromě zcela jasných obrazů tečkovaných a kapraďovitých struktur se může objevit obraz, jehož zařazení není zcela jasné. Kapraďovitá struktura může být pouze naznačena, nebo se může objevit jen na jednom místě preparátu. Takový obraz označujeme jako „přechodnou“ strukturu. V rámci antikoncepčního hodnocení je nutno dny jejího výskytu považovat za nejisté a předpokládat, že se již (resp. stále ještě) jedná o dny plodné.
Na hodnocení slin může mít nepříznivý vliv kouření, alkohol a zbytky potravy. V takovém případě se doporučuje asi dvouhodinová přestávka od posledního jídla, požití alkoholu nebo vykouřené cigarety. Rovněž zánětlivá nebo jiná infekční onemocnění ústní dutiny ovlivňují negativně krystalizaci slin. V těchto případech je možno zkoumat vzorky sekretu z pochvy. Za nesprávné vyhodnocení nenese výrobce ani prodejce odpovědnost.

Říkala jsi,že tam byli tečky,není to ono?Po utření-zůstaly tam,nebo zmizely?Taky to tam nechávám mnohem déle,až je to úplně suché-třeba hodinu,než se dá na to podívat!Tak dej vědět jestli se zadeřilo!!Pá Hanka
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 177 [Dalších 67 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.