vojtami |
8.10.2004 21:32:20
ahoj ivo. je mi líto, že tě tak rozprotivněla ta diabetoložka :-((
vím asi, jak se cítíš, když říkáš, že ať děláš co děláš, pořád je něco špatně. já nejsem spokojená se svou gyndou. text jsem zkopírovala z diskuze jak připravit dítě na gyn. vyš. i přes mou nadmíru spokojenosti jsem nucena změnit gyn. ambulanci. nikoli však z nedostatku lékařské a odborné péče, ale z neprofesionálního přístupu sestry. nechávala jsem si to projít hlavou a chtěla jsem to zkusit s tou sestrou ještě jednou. ale pokaždé mě utvrdila, že to nepůjde. došla jsem tak daleko, že jsem se zašla informovat do jedné soukromé ordinace, zda mají místo a zda mě přijmou... samozřejmě že ano, ale měla jsem podmínku, že chci při návštěvě poradny ( u ještě stále mé gynekoložky )lékařce sdělit mé rozhodnutí. chci, aby věděla, že jsem s její péčí byla velmi spokojena a že mě to mrzí. bohužel se to ale nedá vydržet. je mi z toho úzko, že vše budu muset probírat znova od začátku ( myslím tím anamnézu těhotenství ) nechápu, proč tu práci lidi dělají, když je to všechno obtěžuje. nejdříve jsem myslela, že je to jen ze špatného vyspání, ale zjistila jsem, že ta sestra spí asi celý život špatně :-( v nové gyn. ambulanci jsem nové sestřičce řekla důvod změny gynekologa. myslela si totiž, že nejsem spokojena s péčí. poradila mi, abych řekla, že se stěhuji. ale já nemám důvod lhát. navíc si myslím, že vůbec neuškodí, když lékařka bude vědět, proč jí pacientky z ordinace utíkají. jaké štěstí, že v dnešní době si může každý vybrat svého lékaře :-) moje argumenty by sice někoho nepřinutily měnit ordinaci, ale to, co si prožívám, mě velmi uráží.... je toho spousta. jsou to drobnosti, ale pro mě zásadní. myslím, že podrobnosti nikoho nezajímají... ale dnes jsem už pevně rozhodnutá pro změnu. IVO: neboj se udělat zásadní rozhodnutí. věřím, že bude stát za to. a k těm papírkům do glukometru - víme své.... myslím, že pojišťovny spoléhají na to, že diabetici si připlatí, protože na papírkách přece také závisí jejich zdraví. tak co by pro sebe neudělali :-( |
Iva (24) |
• |
8.10.2004 10:41:59
Popravdě co se týká teplot ti asi moc neporadím, protože až tak jsem se nesnažila otěhotnět, První dva měsíce po vynechání HA jsme si dávali pozor a ten třetí jsme se na to vykaškali a povedlo se. Jsme rádi.
Ale zkoušela jsem si asi minulý týden měřit teplotu a měla jsem 37,2. A po pravdě mám pořád bříško teplé. Iva |
Petra |
• |
8.10.2004 10:11:50
No já si ještě 100= jistá nejsem, ale mám zpoždění 4 dny a test se poprvé pozitivní ukazal včera a dnes ráno, ale druhý proužek byl skoro neznatelný, ty testy jsou dost zavádějící, doktor mi říkal, at nevyhazuju korunky:-), takže za týden jdu na to:-). Takže si nedělej hlavu a zkus vydržet
|
8.10.2004 10:09:55
Ahojky Ivus i ostatni holky,
to je teda fakt koza ta doktorka, pokud to pujde, tak ji urcite vymen, prece se nebudes 9 mesicu stresovat nadavanim od nekoho kdo by Ti mel pomahat a ne Ti ublizovat. Jezis ta doktorka by snad mela mit rozum, ne? No, asi nema.. to nase zdravotnictvi obcas za nic nestoji :o((. Snad budes mit vic stesti alespon s tim gynekologem v Ol. Ja mam nastesti gynekologa, ktery je znamy moji rodiny, takze az budu jednou tehotna, nebude me snad lekar stresovat jako Tebe. Je to moc fajn clovek, ale je z Kladna, takze i kdyz bych Ti ho rada doporucila, mas to trochu vic z ruky..:o) No tenhle mesic asi jeste tehotna nejsem, vcera jsem nekde vycetla, ze pry kdyz otehotnim, teplota mi v pocatku neklesne pod 37 stupnu a tak jsem se hned merila a 37 teda zdaleka nemam :o). A do tety mam jeste tyden, takze nevim jestli se nam zadarilo hned napoprve, asi ne. Jak jsi na tom byla s teplotou Ty v prvnich tydnech tehotenstvi? Nevis, jestli je to s tou teplotou pravda? Clovek taky nemuze verit vsemu co nekde vycte, ze :o)). K tem riflim s laclem.. co zkusit nejakou firmu co prodava obleceni pres internet? Treba bys neco sehnala.. no je otazka jestli nez Ti to poslou, nebudes treba potrebovat vetsi cislo :o)). Preju pekny den a pevne nervy s doktorama! Petra |
Kris(Tynka) |
• |
8.10.2004 10:07:12
Ahoj holky!
CHci se zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkusenost jako ja, pripadne proc se to stalo... Tri dny jsem mela dve carky, testovaci slabsi nez kontrolni. Dnes rano jsem ale mela jen jednu. Me stale nemam. Testy byly podle vyrobce srovnatelne citlivosti. Stalo se to nektere z vas a byly jste tehotne, nebo to znamena, ze to je opravdu negativni? Prosim, poradte. Zpozdeni mam zatim jen 2 dny. Tynka |
Petra |
• |
8.10.2004 9:32:33
No držím palce aby jsi v Ol pochodila líp. Já jsem děsně lítostivá a kdyby na mě nějaká koza začala mečet:-), tak budu taky bulet..ono to moc nepřidá.
Já se chytám volat doktorovi dneska, protože mám nějakou plýsňovou nemoc, na kterou jsme měla začít brát po me čípky. jenže me nemám a jelikož je na těch čípcích psáno, že nejsou pro těhotné tak těď nevím jestli je brát nebo ne. a zase nechci dýl odkládat léčbu, protože výsledky už jsou měsíc a já mám strach, aby to neublížilo mimi( jestli tam teda skutečně je:-). To je prekérka.. |
Iva (24) |
• |
8.10.2004 8:52:16
Ahoj Peti,
uvidím co bude příští týden. Ke gynekologovi musím jít do toho Olomouce. Co jsem měla tady doktora v Přerově, tak byl skvělej, ale říkal, že mě MUSÍ poslat do Olomouce, že to mají nařízené. Vím že musím být v pohodě. Snažím se a manžel taky. Bude to dobrý, jen musím být silná. Jsem rozhodnutá, že pokud v té Olomouci bude i lepší diabetolok, tak tam zůstanu a už se k té kravce nevrátím. Iva |
Petra |
• |
8.10.2004 8:42:49
Ahoj Ivi,
takový chování snad není normální, zkus změnit lékaře. Dřív jsem měla gynekoložku( mimochodem v OL velice vyhlášenou),která mi taky dokázala udělat z života peklo. nakonec jsem se odhodlala a odešla. teď jezdím sice do jiného města, ale jsem max. spokojená, pan doktor mi všechno vysvětlí, vždycky si udělá čas a je velice milí a příjemný. Určitě jsou i jiné diabetičky. Aspoň si myslím.. Nechci moc radit, ale já bych asi v tvé náročné situaci zůstala doma, to že jsi vystresovaná Vám škodí oboum. Kdyby jsi měla zájem na kontakt na toho gynekologa, tak ti ho pošlu. Je to ale ve šternberku.. A Ivi..nebuť smutná, těhotenství by jsme si měly užívat:-) |
Iva (24) |
• |
8.10.2004 7:29:32
Ahoj holky,
chtěla jsem ten příspěvek vložit až sem nakonec a vůbec se mi to nepovedlo :-(. Takže Vás odkážu asi o tři řádky výš, kde popisuju návštěvu u doktorky. Iva |
Iva (24) |
• |
8.10.2004 7:18:38
Ahoj holky.
Než jsem šla včera k doktorce (diabetoložce), tak jsem si myslela, že opravdu těhotné ženy jsou ty nejšťastnější pod sluncem. Tak pomížená a zklamaná a později i s pláčem jsem od lékaře už dlouho neodcházela. Nejdříve mi nadala jak jsem si mohla dovolit otěhotnět. Později mě sjela snad za všechno co mohla, řekla mi, že už ani nemám nárok na žádné proužky do glukometru. Tak musím vytáhnou z kapsy 1400Kč a jít si koupit proužky. Ale co bych neudělala pro moje miminko. Pak mě sjela za to jeké si vedu zápisky. Přitom jsem si pro sebe dělám kvalitní a podstivé, nelíbilo se jim to, tak jsem z těch svých vypisovala jen to co chtěli oni. Tak teď už je to taky špatně. Já nevím, ať dělám co dělám, vždycky špatně. Už toho mám plné zuby. A nakonec mě sjela za to, že nemá čas mi udělat výpis z dokumentace, tak mám přijít za týden ve čtvrtek v osum hodin večer. Zakázali mi pícht na noc dlouhodobý inzulín, takže budu muset být vzhůru do 22 hodin a ve 2 hodiny ráno budu muset zase vsávat a píchat si a ještě ke všemu jíst. Už teď jsem strašně unavená chci vidět jak budu potom vypadat v práci, když vstávám 4:45. Budu jak vyoraná myš. Nehledě na to, že stále nemám gynekologa a tudíž nevím nic, ve kterém jsem týdnu, jaký budu mít termín, nemám průkazku, tudíž se ani nemám čím hájit v práci. Vše co vím je jen to co jsem si přečetla a vydedukovala. Nevím co můžu jíst, čeho víc, čeho míň a co vůbec. Zajímalo by mě jestli se malé vyvíjí dobře, jak je velké je to už 14 dní co jsem viděla ultrazvuk. Vím, že bojuju za malinký zázrak v sobě. Kdyby to tak nebylo asi by mi zase křuply nervy. Víte co jsem si říkala, že by bylo nejlepší kdybych měla dvojčátka. Chceme s manželem dvě děti po sobě a mám obavy, že mi to doktoři nedovolí. Tak už jsem se dost vypovídala. Musím zkusit něco trochu nakreslit, ale pochybuju, že vymyslím nějaký zázrak. Spíš z toho bude zmetek. Jen ještě jsem si chtěla postěžovat, začínají mi být malé rifle. Shaněla jsem normální ryfle s náprsenkou, abych nebyla stáhnutá přes bříško, ale marně. V přerově nic není. Teď sedím s rozepnutým knoflíkem, ale jistím to páskem :-)). Ahoj a přeji vám pěkný den a mějte se líp než já. Iva |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.