| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenský test a jak vlastně funguje

[<<Předchozích 230] Příspěvky 231240 z 370 [Dalších 130 >>]
Sylvie
  • 
7.10.2004 9:24:49
Že vám skáču do diskuze - oGTT. Glymča se opravdu nabírá z prstu, nicméně MŮŽE se nabrat i ze žíly. Nesnáším píchání do prstu :o) , takže v těhotenství jsem tuhle možnost probírala s jednou lékařkou z dětské diabetologie. Ta to připustila, nicméně řekla, že vznést jí tenhle požadavek, tak mě žene z ordinace svinským krokem :o( No, sestra v laboratoři naštěstí narozdíl od ní měla pochopení a vyšla mi vstíct. Podotýkám, byla to laborantka, která nejenom odebírá krev, ale taky ji sama zpracovává, takže znalosti má.

S.
7.10.2004 9:05:30
Ivo,
to mas pravdu... ale me se na manzelovu anamnezu dosud neptal nikdo. Ani pediatr, ani detsky neurolog. A to je male uz skoro 9 mesicu. Pro doplneni: manzela se na to nemel kdo ptat, protoze s malou chodim k doktorovi jen ja.
Navic v porodnici bych predpokladala, ze je budou zajimat i problemy manzelovy rodiny kvuli pripadnym komplikacim ditete po narozeni.
Věra
  • 
7.10.2004 8:51:26
Potencionální alergik je dnes prakticky každý, když se zeptáš ve svém okolí, tak kolik procent lidí není na něco alergických? At už od dětství, nebo později v dospělosti?
Nicméně kdysi jsem četla článek (tištěný, nikoliv na netu) ve kterém se uvádělo, že děti které jsou kojené mají větší šanci nebýt alergici, ale není to pravidlo. Takže si stejně nevybereš.

Těžkou alergii mi zjistili kolem 10 roku, nyní mi táhne na 30 a poslední 4 roky jsem v pohodě, a proč? Protoře se nestresuju tím, že nesmím to a nesmím ono, prostě jsem alergik a když vím že mám po ruce léky pro případ akutního záchvatu a jinak žíju normálně, protože bych se z toho jinak zbláznila. Máme v rodině případ těžké dětské alergie na kterou rodiče reagovali vytvořením takřka sterilního domácího prostředí. výsledek - zhoršení zdravotního stavu dítěte. A proč? protože po rádoby uzdravení z každé nemoci se po návratu do normálního venkovního prostředí plného alergenů tělo nedokázalo vypořádat s rozdílem mezi pobytem v pokojíčku s pračkou vzduchu, protialergickými přikrývkami, matrací, bez koberce záclon atd. a pobytem v prostředí, kde se to s protialergičností nepřehání.

Já myslím všeho s mírou.
Věra
  • 
7.10.2004 8:51:10
Potencionální alergik je dnes prakticky každý, když se zeptáš ve svém okolí, tak kolik procent lidí není na něco alergických? At už od dětství, nebo později v dospělosti?
Nicméně kdysi jsem četla článek (tištěný, nikoliv na netu) ve kterém se uvádělo, že děti které jsou kojené mají větší šanci nebýt alergici, ale není to pravidlo. Takže si stejně nevybereš.

Těžkou alergii mi zjistili kolem 10 roku, nyní mi táhne na 30 a poslední 4 roky jsem v pohodě, a proč? Protoře se nestresuju tím, že nesmím to a nesmím ono, prostě jsem alergik a když vím že mám po ruce léky pro případ akutního záchvatu a jinak žíju normálně, protože bych se z toho jinak zbláznila. Máme v rodině případ těžké dětské alergie na kterou rodiče reagovali vytvořením takřka sterilního domácího prostředí. výsledek - zhoršení zdravotního stavu dítěte. A proč? protože po rádoby uzdravení z každé nemoci se po návratu do normálního venkovního prostředí plného alergenů tělo nedokázalo vypořádat s rozdílem mezi pobytem v pokojíčku s pračkou vzduchu, protialergickými přikrývkami, matrací, bez koberce záclon atd. a pobytem v prostředí, kde se to s protialergičností nepřehání.

Já myslím všeho s mírou.
Iva (24)
  • 
7.10.2004 6:15:28
Dobré ránko,
pokud jsem tě včera mistifikovala tak se velice omlouvám, ale myslím si že se to bere z prstu, protože když mi zjišťují glymču, tak jedině z prstu. Ze žíly se zjišťují jen protilátky a C-paptid.
Vím, žílní a kapilární hodnoty se liší, ale která je vyšší a která nižší to přesně nevím.
Když jsem byla v nemocnici na převedení na inzulín, tak jsem byla pěkně naštvaná, protože sestřička si vždycky vzala tu největší jehlu co tam měla. Glukometrem mi měřili jen když potřebovali honem zjistit kolik mám. Pak už posílali krev do laborky. Největším gólem ale bylo když jsem v noci měla docela těžkou hypo a oni to zjistili až v deset ráno. Ale to že jsem se nemusela ani probudit, to už bylo vedlejší.
Teď mám glukometr sama a jsem celkem v pohodě, až na to že mi pojišťovna proplácí pouze 400 proužku ročně. Což je stašně malé množství. Nevím jak to to bude teď v těhotenství, ale doufám, že to bude lepší a dostanu jich víc. Dneska jdu k doktorce, tak budu snad moudřejší.
Iva
Iva (24)
  • 
7.10.2004 5:57:25
Ahoj Peti,
je super, že jsi se k nám přidala. O tom jestli to malému může ublížit, to přesně nevím, ale povím ti příběh o mojí kamarádce. Lékaři jí řekli, že nikdy s manželem nebudou mít děti. Pak zjistila, že nějak přibrala a že se nemůže vlést do kostýmku, tak začala ukrutně sportovat, jezdit na rotoperu, ale marně. Pak zjistila, že je ve třetím měsíci. No jo ono těhotenství se strašně špatně vyjíždí na rotopedu :-))
Malé je zdravé a v pohodě.
Ale popravdě ani nevím jestli je vhodné, abychom se s manželem k sobě tulili. Jse asi v 7tt a nevím.
Tak zatím ahoj Iva
7.10.2004 0:28:59
Konstanto, ze se vam do toho micham, ja to brala tak, ze si zjistuji pouze moji rodinnou anamnezu kvuli prubehu tehotenstvi (treba cukrovka v rodine- hlidaji tehotenskou cukrovku atd.)a porodu.
Celou dobu mi totiz pripadalo, ze pripadne problemy s ditetem (dispozice k alergiim atd) zacnou doktori resit az kdyz se narodi a prevezme ho do pece detsky lekar. Pripadne vyvojove vady po otci by se snad zase objevily v tech screeningach nebo na UTZ. Spekuluju, nejsem z oboru.
6.10.2004 15:52:07
to je jedna z veci, ktere me zarazeji...

na gynekologii zjistovali MOJI rodinnou anamnezu
v porodnici pri prijmu zjistovali MOJI rodinnou anamnezu
u pediatra zjistovali MOJI rodinnou anamnezu

na manzelovu rodinnou anamnezu se me NIKDO NIKDE neptal

ze by nase dcera zdedila POUZE MOJE geny a manzelovy ne?
ze by genetickou informaci o nemocech a zdravotnich problemech ditete neslo pouze vajicko a spermie ne?
vojtami
6.10.2004 15:47:41
já osobně mám citlivost na latexové rukavice - nebo na prášek, kterým jsou rukavice vysypány. řeším to antialergickými rukavicemi. lékařce jsme to řekla a ona mi to poznamenala na průkazku. na alergie partnera se mě zatím nikdo neptal a nemyslím si, že bude.
do alergologické ambulance muž nedochází. má to také zjištěné v dětství. jednou mu to přišpendlili a víc se nebylo třeba starat....
Milada.
6.10.2004 15:30:33
Mitchi,

no o nepravidelnosti srdíčka nic nevím :-), to se budeš muset zřejmě zeptat jinde:-) Ovšem pokud je Tvůj muž alergik, tak by samozřejmě měl chodit na alergologii a Vaše dítě je samozřejmě atopií (alergií) ohroženo...zde by opět měl alergolog říct co a jak vzhledem k potencionálnímu miminku..tohle je prostě ta klasika, se kterou se setkávám v rubrice o atopickém ekzému stále, ostatně já jsem mužovu alergii v těhotenství taky neřešila :-)..no v této republice to vesměs neřeší ani těhulky, které mají atopii samy, natož těhulky, u kterých má alergii jejich partner.

Milada
[<<Předchozích 230] Příspěvky 231240 z 370 [Dalších 130 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.