| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenský test a jak vlastně funguje

[<<Předchozích 240] Příspěvky 241250 z 370 [Dalších 120 >>]
  • 
6.10.2004 15:20:37
Ahoj holky,
tak jsem pred par dny narazila na tyhle stranky kdyz jsem hledala na netu info o tehotenskych testech a nakonec jsem se do Vasich prispevku tak zacetla, ze jsem je prelouskala vsechny najednou :o)) docela dost jsem se dozvedela nejen o tt, a tak se sem cca jednou denne vracim a ctu co je novyho :o) ja zatim nemam moc cim prispet, protoze se o mimco snazime teprve prvni mesic a nijak to nehrotime, takze panikarit zacnu az tak po par mesicich a to me tu pak asi bude plno :o)) no jen jsem chtela napsat, ze je moc fajn, ze tyhle stranky jsou a ze si tu clovek muze prijemne pocist nebo i pokecat :o) a taky jsem Vam chtela prispet jednim vyrazem do debaty.. kamaradi rikaji menstruaci "prijezd rude armady".. no to bude zas asi chlapskej vyraz, pac ja ho nikdy driv neslysela :o).
Mejte se fajn, Petra, 26 let (jako jmeno autora prispevku jsem radsi pouzila svuj nick, protoze uz sem pise nekolik Peter, tak abych se nekomu nepletla :o))
P. S.: Jo vlastne jeden malej dotazek bych mela.. jsem par dnu po ovulaci, takze uz se mi mozna nejaky mrne uhnizdilo nebo uhnizduje, muze mu ublizit kdyz pujdu hrat dneska vecer squash? Nejak se zacinam o sebe vic bat a starat :o)) Diky!
vojtami
6.10.2004 15:09:31
milado, hned jsem na ty stránky mrkla. našla jsem změny v org. těhotné ženy - metabolické změny. je tam o tom 5 řádků. v podstatě nic.
dále jsme našla, že diabetičky mají větší plody - fetopatia diabetica.
máš pravdu. teď jsem našla DM a porucha glukozového metabolizmu.

některá témata nejsou tak často probírána....

můj muž je také alergik - na bcg vakcínu, biseptol a má pořád rýmu ( možná prach ). ale mě by mnohem více zajímalo, jaká je pravděpodobnost, že dítě bude mít nepravidelnost srdíčka. muž má srdce posunuté na pravou stranu. někdo říká, že to nic není a jiní dr. sledovali muže jako dítě a zakazovali mu tělocvik.
muž žádné problémy nemá a ani nikdy neměl. snad bude všechno v pořádku. muž bude muset na nové vyšetření. k dr. chodí 1x za 5 let a údaje o srdci jsou už staré. možná se nakonec ukáže, že opravdu vůbec o nic nejde. navíc dnes je modernější technika...
vojtami
6.10.2004 14:32:09
orální glukózo toleranční test - OGTT. měla jsem za to, že ti berou krev žilní, ne kapilární. radši bych teda byla pro odběr ze žíly. mě nikdy nevadilo přijít a píchnout do cizího prstu, ale při představě, že je to můj..... bojím, bojím
také jsem slyšela, že DM většinou po těhotenství mizí. toť vše. víc jsme si neřekli. ale jse pravda, že jsme probírali vlastně všechno všeobecně :-|
myslím si, že pokud chtějí diagnostikovat DM, glykémie z prstu nepostačí.
někdy se nám stalo, že jsme odebírali glymču ze žíli. ale výsledek nám nehlásili, tak jsme museli píchnout do prstu. když potom výsledek z laborky dorazil, byl mezi nimi dost velký rozdíl
my jsme glukometr používat nesměli. pouze v akutním případě. při hypo nebo hyper... papírky do glukometru prý pojišťovna neproplácela. podle nich bylo levnější výsledek zjistit ze séra. ale chudáci lidi, když jsme je píchali 4x denně. a my jsme pak taky byli chudáci, protože už jsme neměli kam píchnout a pacienti nám nadávali.....
jó, je to těžké
Milada.
6.10.2004 14:31:51
Mitchi,

počkej, počkej...že se o těhotných diabetičkách nemluví??

Já tedy nevím, ale když se jen tak namátkou kouknu sem:

http://www.porodnice.com/default.asp?rubrika=1&clanek=10420
http://www.porodnice.com/default.asp?rubrika=1&clanek=8085
http://www.porodnice.com/default.asp?rubrika=1&clanek=8730
http://www.porodnice.com/default.asp?rubrika=1&clanek=8810
http://www.porodnice.com/default.asp?rubrika=1&clanek=10081

tak vidím, že se o to píše docela dost. Naopak se mi zdá, že se ABSOLUTNĚ nemluví o ženách, které čekají potencionální alergiky!.-(

Milada
Iva (24)
  • 
6.10.2004 14:05:42
Říká se tomu zátěžový test. Popravdě vím o co jde, ale nikdy mi ho nedělali. Byla jsem prý jasná diabetička a prý mi nebudou trápit tělo.
Vlastně těhotenská cukrovka může vzniknout v době, kdy malému ještě nefunguje slinivka a tvoje musí vytvářet inzulín pro vás oba. To je nejhorší období, pak spotřeba inzulínu klesá. A po porodu se vrátí do normálu a těhotenská cukrovka se ztrácí.
Teď k tomu testu. Přijdeš na lačno, změří ti glykémku z prstu. Pak ti dají vypít něco sladkého s určitym počtem sacharidů (cukrů). Po chvíli ti zase změří glykémku. Normální lidi nechávají jezdit i na rotopedu, aby vytvořili zátěž na organismus (nevím jestli těhotné taky). A prostě jsi tam jako zvířátko na pozorování. Není to nic hrozného, jen máš potom rozpíchané prsty.

A co se týká mého zaměstnavatele, tak ví že mám DM. Ale neví že jsem těhotná. Ještě nemám průkazku, prostě nic co bych měla v ruce jen předávací zprávu od mého gynekologa. Na služebku na 100 pro nepojedu. Jenže majitel firmy je 66 letý pán, který apsolutně neuznává soukromý život.
6.10.2004 13:56:53
mitchi,
tak ten je docela brutalni ;o)))))

Fuj, jsem si to predstavila.... :o))
vojtami
6.10.2004 13:47:37
vědí v práci, že máš DM?
můžeš odmítnout služební cestu? ví to tvoje dr, že tě posílají někam do tramtárie? ty jako těhotná přece máš právo na změnu práce pokud ti to nedělá dobře ( teď myslím vynechávat ty služebky ).

moje bábi i prabábi měli DM. jedna je na dietě a tamty byly údajně na inz. říkala jsem to dr při anamnéze a říkala, že mi bude dělat asi ve 20tt OGTT. vím, co znamená zkratka. jsem setra. ale moc jsme se o DM v těhotenství neučili. naopak padla 1 věta.
a ani nejsem interní sestra, takže tato metoda se mi vykouřila z hlavy. vím snad že jen vypiješ glukózu s čajem a vezmou ti krev a pak asi za hodinu.
musela bych to študovat ve starých učebnicích a ty nemám doma. můžeš mi napsat, jak to probíhá?
také se snažím nejíst moc sladké, abych DM nepodpořila.
a máš pravdu, že že o DM není nikde ani zmínka ať už se jedná o diabetičky nastávající matky - snažilky i těhule
Iva (24)
  • 
6.10.2004 13:41:29
nebo taky do sednout do jahod
vojtami
6.10.2004 13:27:26
já jsem to potřebovala vědět kvúli zaměstnání. jaké jsem byla vlastně od začátku na pn.
ale pravda, že dr říkal, že takhle brzo chodí opravdu jen ty ženy, které si mimi přejí a těhotenství je očekávané. chápu, že se ti k dr ještě nechce. pokud ti to nevadí a nejsi nedočkavá, jako jsem byla já. každopádně test si můžeš přece zopakovat a uvidíš
Kris(Tynka)
  • 
6.10.2004 13:23:23
Rozumim Ti. Manzel dokonce nastudoval, kdy jsou plodne dny, aby prijel. Mam taky pocit, ze to proziva dost silne. Nastesti se me na pocity nepta, komunikujeme jen po mailu. Par mych znamych melo problemy s pocetim, tak proto se bojim verit, ze by se to povedlo me tak brzy (zkouseli jsme "prstickovou" metodu popsanou v jednom prispevku tady na rodine). Pa Tynka
[<<Předchozích 240] Příspěvky 241250 z 370 [Dalších 120 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.